yesil gece 

kapat
  1. resat nuri guntekin ve yesil ikilisinden içeriğinine dair çokça şey anlaşılabilecek olan kitap.
    #1042258 (cutcut, 23.12.2006 12:22)
  2. tevhid i tedrisat kanununun kabulünden sonra 1926 senesinde resat nuri guntekinin eğitim sistemi hakkında yazdığı ve tek ideolojik polemik romanım dediği eseridir. romanda, öğretmen mektebini bitiren bir gencin anadoluya gitmesi ve oradaki halkı aydınlatmaya çalışması, bunu yaparken de kasabadaki hoca takımıyla olan mücadelesi anlatılır. güntekin eserinde medreseyi olabildiğince eleştirmekte ve medresenin köhnemiş bir kurum olmasının nedenini de islamdan kaynaklandığını iddia etmektedir. zaten romanın ismindeki yeşil de islamı temsil etmektedir.
    #1122244 (registerlater, 08.01.2007 00:50)
  3. yanlış hatırlamıyorsam 13-14 yaşında ilgiyle okuduğum ve daha o zamanlarda islam'ın ancak çalışan bir kafayla anlaşılabileceğini ve laik cumhuriyet'in de kafası çalışan nesiller yetiştirmesi gerektiğini düşündüren resat nuri guntekin romanıdır. dili çok sade olmasa da arapça sözcüklere az biraz ilginiz varsa kitabın o ahenkli dili hoşunuza gidecektir. dönemin atmosferini anlamanız için bir rehber gibidir.
    #2220955 (derberker, 29.08.2007 08:09)
  4. adından da anlaşılacağı gibi dinin getirdiği cehaleti anlatan bir roman. açıkçası biraz sıkıcı, yaşınız geçkin değilse, iyice sıkıcı. bunun sebebi çok yavaş ilerliyor olması olabilir ama genelde güzel bir kitap, çok hoş cümleler kalıyor akılda sonra.. şunun gibi bir şey vardı, "mesela, başlarını kapatmadıkları için kullarına kızan çatık kaşlı bir tanrı?"
    #2548210 (headacheda, 02.11.2007 20:34)

© 2008 - uludağ sözlük

yesil gece başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. yesil gece ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yesil gece nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» guzel kadini caktirmadan suzen erkegin karizmasi » yves rocher » pryd rulazz » kayisi » k7 » asansor takim » sinergy » aha ben de geldim » hkn hsyn » olur mu boyle hasan a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci