bugün

vergileri kaldırmak devletin zayıflaması demektir. vergi indirimi makbuldür ama kaldırmak zarar verir. yerli arabamız olmadığı için vekillerin araçlarından inmesi de saçmalık.

muharrem'in gazıyla yerli arabaya karşı çıktınız, üretim yok diye ağlıyorsunuz.
çoğunluğu mantıklıdır. anlayabilene tabi anlayamayana ne desen boş. vergiyi tamamen kaldıramazsın ancak yükü hafifletebilirsin. bu da yerli yatırımcıyı/girişimciyi teşvik eder yeni şeyler üretmeye.

tasarruf mutlaka yapılmalı başka türlü bu krizin altından kalkamazsın. saray, fazladan uçaklar, makam araçları, vekil maaşları (iktidar muhalefet ayırt etmeksizin ) örtülü ve örtüsüz ödenekler.. bunların artık makul seviyelere indirilmesi lazım. özellikle cumhurbaşkanlığı ve diyanetin bütçeleri 3/1 - 4/1 oranına indirilmeli en az. tek tek ele alırsan yaaa koskoca türkiye bunları kısarak mı kar edecek diyebilirsin ama kalemleri üst üste koyunca ortaya korkunç rakamlar çıkıyor.
vekil maaşının düşürülmesi simgesel etki oluşturur, toplama pek bir katkı sağlamaz. makam araçları da aynı şekilde, toplama katkı sağlamaz.

vergi meselesi devlete zarar vermeyecek şekilde düzenlenebilir. ihracatı yapılan ürünlerden kesilen parça başı vergiler şirkete geri ödenebilir. şirketlerin tl cinsinden çalışan maaşlarını öderken yüklendikleri yükü azaltır bu durum, işten çıkarmalar azalır. ayrıca devlet, dış borcu olan şirketlerden seçtiklerine sabit kuru 3 belirleyerek borçlarını ödemek için dolar verebilir. hatta şirket bu dolarları görmez bile, sadece imzalanan kağıtlara karşı borç tutarlarının takas edildiği kağıt şirketlere ulaştırılır. şirketten de aynı şekilde tl cinsinden ödeme alınır tabi ki ama sürece yayılabilir bu durum.

çözüm: dışarıyı hemen hallet, içeriyi sürece yay. bitti gitti.
güncel Önemli Başlıklar