yerdeniz uclemesi 

kapat

1. Ursula K. LeGuin'in Yerdeniz dizisi Metis tarafından yayımlanmaya 1994 yılında başlanmıştı. Metis'ten bir kaç yıl önce dizinin ilk kitabı olan Yerdeniz Büyücüsü, Atmacanın Türküsü adıyla Ne Yayınları tarafından yayımlanmış ama yayınevince seriye devam edilmemişti.
    Yazar Yerdeniz Büyücüsü(The Wizard of Eartsea)'nü 1968 yılında yazmıştı. Dizinin bir üçleme olmasını düşünmekteydi ve ilk kitap sonrası 1971 yılında Atuan Mezarları(The Tombs of Atuan) ve 1972 yılında ise En Uzak Sahil (Farthest Shore) kitaplarını yazdı. Yerdeniz üçlemesi yazarın üçleme olarak düşündüğü bir seriydi ama 1991 yılında bir şeyler olmuş ve yazar Yerdeniz serisine Tehanu isimli bir kitap daha dahil etmişti. Bu kitap için Tehanu isimli kitabın 1996 yılında Metis Yayınları tarafından yayımlanan ilk baskısının arkasında şunlar yazar;
    Yerdeniz Üçlemesi'nin son kitabı En Uzak Sahil, düşlemeyi bıraktığım bir düş gibiydi. Ve düşlemekten uzun süre vazgeçmedim. Tehanu böyle ortaya çıktı: Ged'in kendi hayatının nasıl sona ermesi gerektiği konusunda yanıldığını ve bana Yerdeniz'in gerçekten son kitabında kılavuzluk edecek kişinin Tenar olduğunu keşfetmek çok hoş bir süpriz oldu. Üçleme'ye eklediğim bu yeni sona 'Olsun da Geç Olsun' adını da koyabilirdim."
    Kitap yayımlandığında, aynı yıl içerisinde Ursula K. LeGuin'in Yerdeniz serisine 5. bir roman ekleyeceği ve isminin The Other Wind olacağı söylenmiş ki The Other Wind aynı yıl gerçekten de yayımlanmıştır.
    Ben kitaptan diğer beş kitapta aldığım tadı yine alabildim. Yerdeniz serisi tıpkı Yüzüklerin Efendisi serisinde olduğu gibi büyünün gereksiz yere kullanılmadığı, hatta büyü kullanımı konusunda tutumlu davranılan, insanların kendi içlerinde yolculuk ettikleri, değiştikleri ve yaşadıkları dolayısıyla farkında olmadıkları bulundukları dünyaya dair pek çok şeyin farkına vardıkları bir kitap.
    #296982 (devrim, 31.05.2006 14:16)
  2. şu an animesi çıkmış olup dünyayı sarsmaktadır
    #616800 (Az laf cok seks, 08.09.2006 12:31)
  3. üçlemenin yayınlanmasından yıllar sonra yazılan
    dördüncü ve beşinci kitaplarında eklemlenmesiyle aslında
    bir beşlemeye dönüşse de hala temel kitaplar ilk üçü olduğu
    için bu başlık altında değerlendirilmesi doğru görünen kitap serisi.
    üçüncü ve dördüncü kitapların bazı bölümlerinden
    uyarlanan anime için (bkz: gedo senki).
    #1805247 (meister writer, 22.06.2007 13:34 ~ 13:39)
  4. ursula k. le guin'in david eddings'le bir süre beraber çalıştığı, anlaşamayınca ayrıldıkları ve karakterlerden biri için kavga ettikleri söylenmektedir. yazılanlara göre paylaşamadıkları bu karakter eddings romanlarında sparhawk olurken, le guin'in romanlarında -yer deniz üçlemesinde- sparrowhawk yani ged olmuştur.
    (kaynak: ekşi sözlük, wikipedia)
    #1805288 (ynglan, 22.06.2007 13:44 ~ 15:05)
  5. üçleme değil, dört kitaptan oluşan bir seridir.
    #2137868 (rantulas, 15.08.2007 16:03)
  6. sizi düşlemeyi bırakamayacağınız bir düşe ortak eden kitap serisidir.
    #3874812 (abala, 26.08.2008 21:24)
  7. yerdeniz serisi, hiç bitirmek istemediğiniz bir masalla uyuyup uyanmanızı sağlıyor günlerce. üçlemeye başlıyorsunuz, muhtemelen 3 kitabı edinerek. ardından 3. kitap yani en uzak sahile henüz başladığınız da 4. ediniyorsunuz. 3. bitiverirde içim gidiverin elimin altında olsun diye. ve daha 4. kitaba başladığınızda da 5. kitabı arıyorsunuz, şu elimdeki tehanu bitmeden 5. kitabı da bulmalıyım diye. le guin' e * uzun ömürler.
    #3883527 (olricc, 28.08.2008 18:40)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

yerdeniz uclemesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yerdeniz uclemesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yerdeniz uclemesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yerdeniz uclemesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.