yenimahalle 

kapat
  1. Yenimahalle, 1946-1949 yıllarında ilin imarı ile özellikle o devrin Ankara Belediye Başkanı Ragıp Tüzün tarafından Ankara'nın yakın yerleşim alanı olarak planlanmış ve 1950 yıllarında dar gelirli işçi ve memur vatandaşları konut sahibi yapmak gayesi ile ikişer katlı olarak kurulmaya başlanmış, bugünkü gibi hızlı bir gelişme gösteren Yenimahalle, 1 Eylül 1957 tarihinde ilçe merkezi haline getirilmiştir.
    Yenimahalle, şehir merkezi haricinde engebeli bir arazide kurulmuştur. Denizden yüksekliği 830 metredir. ilçenin yüzölçümü 359 km2'dir.
    Komşu illerden gelen Çubuk Çayı, Hatip Çayı ve incesu Deresi, ilçenin Akköprü Mevkiinde birleştikten sonra Çiftlik, Güvercinlik ve Etimesgut'tan geçerek Sincan Osmaniye Köyü yakınında Akıncı Ovasından gelen Ova Çayı ile birleşerek Ankara Çayı adını alır ve Sakarya Irmağının büyük bir kolu olarak Polatlı sınırlarına girer.
    #633867 (meeekar, 14.09.2006 14:26)
  2. aynı zamanda istanbulda bakırköyde bulunan bir semtin ismidir.
    #633902 (purplish, 14.09.2006 14:34)
  3. hemen hemen her ilde bulunan semt adı.
    #644338 (pelvis, 18.09.2006 00:34)
  4. sirkeci-halkalı banliyö treni hattında bir istasyon. zeytinburnu ve bakırköy istasyonları arasındadır. doğumevi'ne ,veliefendi'ye ,bakırköy lisesi'ne gitmek isteyenler burada inmelidirler. ayrıca geceleyin seyahat ediliyorsa şayet, tren bu istasyona yaklaşırken kısa bir süreliğine de ışıklar söner; bu olay aynı mevkide ve ters istikamette de yaşanır.
    #644732 (grand ekinoks, 18.09.2006 03:41)
  5. Simdilerde metro-cash and carry'nin hemen yanına Türkiye'nin en büyük Alış Veriş *merkesi* residence'lar 42 katlı otel ve bilumum seyler yapılıcak olan * ankaranın en büyük 2. * ilçesi.*
    #695792 (imhotepwr, 05.10.2006 15:26)
  6. (#695792) sayılı entry'de bildirilen yapının adı antares'tir.
    #1650210 (utqqu, 16.05.2007 16:03)
  7. klasikle$mi$ mahalle ismi.
    #1849285 (byLait, 01.07.2007 18:38)
  8. ankara da artık eski görüntüsü ve sakinleri kalmamış bir ilçedir.
    #2064025 (espressivo, 03.08.2007 18:45)
  9. dolmuş durağında besteli ve güfteli algılaması güç komik seslenişlere konu olmuş muhit ismidir.yer ankara;

dolmuşçu- yeniiiiiii malle malle malle malle malle

yaşlı teyze- evaldım yeni mahalleden geçer mi ?

dolmuşçu- ah be teyzecim bir yarım saattir boşuna mı yırtınıyoruz ya, geç şöyle arkalarda yer var.

dolmuşçu- malle malle malle malle malle...
    #2616796 (balyancho, 22.11.2007 08:46)
  10. iki koldan, yan loplarından dışarıya açılan bir tren istasyonu bulunmaktadır içinde ( mesela sol taraftan çıkınca yolun tam karşısında bir manav vardır; sağ taraftan çıkarsanız yeşilliklerin arasından geçerek halı sahanın oraya varırsınız ). Bakırköy - zeytinburnu arasında kıstırılmış yenimahalle'den bahsediyorum. tam kestiremesem de bakırköy ilköğretim okulu'nun, bakırköy minibüs durağı'na dönük kısmında kalan bodrum katındaki peyzaj atölyesi sınır bölgesi olarak kabul edilebilir.

ekspresyonist konuşalım şimdi. tren istasyonunun karşısında bir askeri lojman bulunmaktadır. lojman ile tren istasyonunu, çocukların pek uğramadığı bir park alanı böler. park alanına çocuklar pek gelmez, çünkü bu park yeri, daha çok, yenimahalle'de oturmakta olan kürt gençlerin belediyeye ait bankları falçatalar ile parçalayıp akşama kadar lafladıkları bir buluşma yeridir.

veliefendi hipodromu'nun piknik alanı girişinin tam karşısında kalan balık lokantasının köşesinden girerseniz yenimahalle'ye adımlarsınız bir de. doğru hatırlıyorum, doğumevine varmadan, sağ tarafta kalan bir tablocu vardır, adam daha çok natürmont ve pastoral tablolar satar. o bölgede, evler, küçük apartmanlar, tıpkı bakırköy'ün dar sokaklarına uyup birbirlerine sırtlarını dayamışlardır. bakırköy'e ulaşmadan, dar sokakların bir tanesinde kurulmuş bir halk pazarı biliyorum. mahalle çocukları top oynarken, pazarcıların tezgahları ters çevrilmiş, birbirlerine zincirlerle tutturulmuş vaziyette orada beklerler.

bakırköy'e göre biraz geri kalmıştır. halbuki iki semt de birbirlerine çok yakındır. özellikle bakırköy tren istasyonu ile arasındaki mesafe çok kısadır.
    #3291380 (zinani, 19.04.2008 16:49 ~ 16:55)

© 2008 - uludağ sözlük

yenimahalle başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. yenimahalle ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yenimahalle nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» tabutluk » sonradan dinlenenler » andrey silnov » sozlukteki bunu da eksilediler ya ekolu » kus bakisi » asktan korkan salak kadin » sair uuserlardan siirler » akp iktidar olmazsa cocugumu keserim » hayatin karmasasindan sikilmak » bobrek tasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games