yeni yili dansozle karsilamak 

kapat
  1. yıla nasıl girersen öyle gidermiş ya hani. milletçe senelerdir oynaya oynaya giriyoruz da ne oluyor yani? halkın yüzde bilmem kaçı ayın sonunu getirmek için nasıl kıvırıyor haberin yok mu diyeceksiniz, e haklısınız, bakın ben öyle düşünmemiştim(!)

şaka (!) bir yana, bu işin mantığını hala anlayabilmiş değilim ben. nedir yani? bir sene dansöze kapalı bir ortamda (şimdi için demiyorum, birkaç sene öncesine kadar) bekletilen yurdum insanının önüne yeni karşılanan yılın ilk dakikalarında dansöz sürülür. sürülür de ne olur? hiç! kız oynar, gider, bizimler ki de bakar! ben de bakmadım mı? ne yalan söyleyeyim, hepimiz gibi baktım. sonuçta milli bir ihtiyaçtı bu, bir şekilde karşılamak gerekiyordu. her 9/8'lik havada parmak şaklatmanın gerektiği gibi...

benim merak ettiğim bir nokta var bu sene için. televizyon kanallarımızın birinde peydah olan oryantal starda 10 küsür dansözü her hafta izleyen türk halkı bakalım yılbaşında çıkacak olan dansöze rağbet edecek mi? evet, çok önemli bu benim için! millet dansöze açmış hadi kanalı az, sansürü bol medya zamanında. şimdi durum tam tersine döndü: bülent ersoy'u ekrana çıkarmayan kannallar şimdi onun peşindeler, onu programlarına jüri yapma derdindeler. artık sansürü az, kanalı bol medya imparatorluğunun tebalarıyız. böylelikle, "cıbıl"a olan açlık da kalmadı.

sözün özü, ben bu sene oryantal star darbesinden sonra yılbaşı dansözlerinin pabuçlarının hangi dama atılacağını merak ediyorum, aydınlanmama da saatler kaldı. sabırla bekliyorum.

unutmadan tanım: her yılbaşında saat 12'yi geçer geçmez televizyona dansöz çıkarılması.
    #1083980 (yasak merve, 31.12.2006 05:06)
  2. gerçekleşmesine saatler kalan hadisedir, heyecanla bekliyoruz.
    #1085736 (yasak merve, 31.12.2006 17:19)
  3. (bkz: yilbasinda televizyona dansoz cikmasi)
    #1085749 (markasiz, 31.12.2006 17:23)
  4. tüm yılı dansöz gibi yaşamaya sebebiyet verebilecek bir eylemdir.
    #4072841 (herkesgibi, 11.10.2008 03:03)
  5. (bkz: bastırılmış duygular)
    (bkz: trt)
    #4072911 (eraserhead, 11.10.2008 03:30)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

yeni yili dansozle karsilamak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yeni yili dansozle karsilamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yeni yili dansozle karsilamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yeni yili dansozle karsilamak. Copyrights of the articles are belong to their authors.