yeni alinan albumu ilk defa dinleme zevki 

kapat
  1. kabahat mp3 ler midir, alım gücünün azalması mıdır bilinmez, bilinir de şu an konu bu değil, gittikçe yaşanma şansı azalan bir zevktir.
    haftalarca ya da aylarca biriktirilen, harçlıklardan arttırılan parayla albüm alınır. eve gelinir. fakat eve dönüş yolculuğu bitmek bilmez. heyecan vardır. eve gelinir nihayetinde. büyük bir heyecanla şeffak jelatin açılır. hatta genelde ilk seferde açılamaz. ne menem bir şeydir o ayrı. biraz sinir eder ama hiçbir şey büyüyü bozamaz. binbir meşakatle açılır nihayetinde cd kutusu. albüm kapağı incelenir dakikalarca. bu arada müzik setinde konmuş, ilk şarkının introsu çalmaya başlamıştır müzik setinde. birbirini takip eden şarkılarla beraber bir yandan da cd kitapçığındaki şarkı sözleri takip edilir. kulak aşinalığı olduktan sonra favaori şarkı ya da şarkılar yavaş yavaş kendiliğinden ortaya çıkar. albüme alıştıkça bu seferde albüm fotoğraflarına bakılır varsa eğer.

ilk dinleyiş bu şekildedir. cevheri bol bir albümse defalarca dinlenir. her dinleyişte yeni yeni şeyler keşfedilir. müzik setinin sesi gittikçe açılır. yavaş yavaş doyuma ulaşılır.
    #2944745 (klorlu su boregi, 03.02.2008 21:56)
  2. özlenen bir zevktir. hele alınan albümün cd de değil kaset olduğu zamanlarda, kasedin içinden çıkan albüm kartoneti, akordion gibidir, ilk kez açıldıktan sonra bir türlü düzgün katlanıp konulamaz kaset kutusuna tekrar.
    en son alınan albüm bir süre diğerlerinin arasında favori albüm olur, üstüste o dinlenir diğerlerinden çok..

şimdi indiriyoruz albümleri, daha doğru düzgün dinlemeden bir yenisini indirmeye başlıyoruz, unutulmaya yüz tutmuş bir zevk oluyor yeni alınan albümü ilk kez dinlemek, hatta albüm almak..
    #2944814 (sweet leaf, 03.02.2008 22:04)
  3. ilk aldığım albümü hatırlıyorum da, nasıl mutlu olmuştum, tabi bildiğin kasetti bu. pir sultan dan nesimi ye anadolu turkuleri * kasediydi. Tabi o zamanlar teyip denilen cihazlarla müzik dinliyorduk. Senelerden fi tarihi gibi anlatıyorum *. Şimdi o cihazları hatırlıyorum da, kaset sarmak ne melen bir zorluktu.

Neyse kasede alışımıza geri dönersek yeni alinan albumu ilk defa dinleme zevki harika bir keyifti. Kasedi teyibe yerleştirirsin sonra albüm kapağını yavaş yavaş incelersin. Sonra şarkı sözlerine bakarsın. Sonra kasedin teyipte olduğunu hatırlayıp şarkı sözlerine bakarsın. Hatta sanatçı edasıyla şarkılara eşlik etmeye başlarsın. Öyle bilgisayar tuşlarına dokunarak yapılan bir eylem değildir. Çok şikayetçi değilim bilgasayarın bu halinden ama bir şeyler yok oluyor ona çok üzülüyorum.

Biliyorsunuz ortada dolaşan bir meta olmayınca onun koleksiyonun olmasıda imkansızlaşıyor. Yani albüm koleksiyonculuğu diye bişey kalmadı artık.
    #2945001 (sahaf, 03.02.2008 22:29 ~ 22:31)

© 2008 - uludağ sözlük

yeni alinan albumu ilk defa dinleme zevki başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. yeni alinan albumu ilk defa dinleme zevki ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yeni alinan albumu ilk defa dinleme zevki nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kucukken kendini supermen sanmak » yarim gonulle bir opus » her gece » ishalken 14 saatlik otobus yolculuguna cikmak » e » doherty » ya ben bilmiyom ya » sarkilari sozleriyle dinlemek » esnerken agzi kapatmamak » baskanim beni al a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci