yemin hosumuza gitmese de okuruz 

kapat
  1. meclisimize seçilen dtp tunceli milletvekili şeraffetin halis'in söylemiş olduğu cümle.

kendisi türkiye büyük millet meclisinde okunacak yemin içinde bazı kelimeleri benimsemediğini ama kriz çıkmaması açısından istemeden de olsa okuyacağını açıklamış.

haberin kaynağı hürriyet

gelelim bizim yorumumuza;

buradan kendisine sesleniyoruz. o yemini okuyabil diye kurtuluş savaşı verildi.
    nerden geldiğini ne olduğunu sakın olarak inkar etme.
    sen bunu inkar edersen emin ol senide inkar edecek birileri olacaktır bu ülkede.
    hangi koltuğa oturacağını iyi düşün.
    #2007185 (Lucifer Anarchos, 25.07.2007 15:07 ~ 26.07.2007 08:22)
  2. "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim..."

neyi hosuna gitmiyor diye sorulan dtp miletvekilidir.devletin varlığı ve bağımsız oluşu mu,kayıtsız şartsız egemenliğin millete ait olması mı(olmasa zaten seçilemezdin)toplumun huzuru ve refah içinde olmasını istememen mi anladım ben seni vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü yüzünden hoşuna gitmiyor ama üzülerek söylüyoruz rüyanda bile göremeyeceğin şeyler için bosuna ugraşma dedirten insandır...şerefin ve namusun üzerine and içiyorsun en sonunda bunlara uyacağına unutma....
    #2007244 (arsias, 25.07.2007 15:18 ~ 15:19)
  3. hoşumuza gitmesede sizin bu ülkede yaşamanıza müsade ediyoruz. şeklinde cevap verilecek açıklamamsı şey.
    #2007273 (nvrs, 25.07.2007 15:22)
  4. dtp'li vekilin sarf ettigi sinir bozucu söz. on yargılı davranmamaya zorlasada insan kendini, yaptıkları bu acıklamaların ardından dayanamaması.
    #2007290 (nakipoglu, 25.07.2007 15:24)
  5. şu diyaloğa vesile olacak söylem.
    +yok okuma o halde ve hemen hoşuna gidecek başka şeyler yap.
    -ne yapayım mesela?
    +bana sorma bak!! sen iyi bilirsin?

ey allah'ım sen bu memleketi bölmek isteyenlerin şerrinden koru cümlemizi ve bunlara fırsat verme.*
    #2007342 (galapagoslu iguana, 25.07.2007 15:31)
  6. türk basının üzerinde çok durmadığı bir cümle.
    ülkemizin haber anlayışının "para" kokusu olan konulara yönelmesini gösteriyor. ama gerçekten önemli olması gereken haberler ya arka sayfalarda ya da sayfaların bir köşesine ufacık işleniyor.
    #2007444 (Lucifer Anarchos, 25.07.2007 15:49)
  7. birde su hapisten çıka gelen sey varya ... şimdi milletvekili küfür de edemiyoz malum dokunulmaz *

(bkz: hepimiz akpliyiz)
    (bkz: hepimiz pkklıyız)
    (bkz: hepimiz maymunuz)
    (bkz: hepimiz ermeniyiz)
    (bkz: hepimiz hrant dinkiz)
    (bkz: bilmem anlatabildimmi)
    (bkz: bugun taktım bu hepimizlere)
    #2010335 (mini, 25.07.2007 22:30)
  8. "'namusu ve şerefi üzerine' yemin edeceğinden bazı kısımları sevmiyordur" ihtimali olan durum. namus ve şeref yoksa boşa yemin edecektir. boşa yemin etmek de insanı rahatsız eder. normaldir. horgörülmemelidir.
    #2010366 (only.4.that, 25.07.2007 22:35)
  9. mecliste namusu şerefi üzerine yemin edip haklarındaki yolsuzluk suçlamalarından da bu yeminle kurtulanların var olduğu bir ülkede yine de söylenmemesi gereken söylem.

"çıkılır yemin edilir bu bir kuralsa uygulanılır, sonra benim memurum işini bilir zihniyeti ile hareket edilir. bu ülkede kural budur..."

şimdi dtp'li yeni millet vekilimizin (öncelikle milletvekilimiz denildiği için) söyleminin savunulduğu düşünülebilir ki, önemli olan böyle düşüneceklerin ne düşündükleri değildir. geçmiş deneyimlerden yola çıkarak bardağa dolu tarafından bakarak hertarafı eleştirerek yaklaşmak lazım gerek.
    #2010401 (kolibandı, 25.07.2007 22:41 ~ 26.07.2007 03:47)
  10. dakika 1 gol 1 denecek beyanattır. bu insan artıkları yüzünden yeni meclis döneminde milliyetçilik hareketleri hızla tırmanacak gibi görünmektedir. bu yaratıklar aslında temsil yapabilme gibi bir yetiye sahip değildir, tek bildikleri köpek misali havlamaktır. yeminin hoşlarına gitmemesinin sebebi ise konuşarak yapılmasından kaynaklanmaktadır aslında.
    #2010476 (fikrizikri, 25.07.2007 22:53)
  11. diğer vekillerin, hoşlarına gitmese de avrupa insan hakları mahkemesi'ni içtihada dahil etmeleri gibi bişeydir herhal...

ne mutlu kükürtüm demeyen kimyasal bileşene!
    #4314941 (filmkolix, 04.12.2008 01:52)
  12. (bkz: yemin hoşumuza gitmese de yiyoruz)

kuş beyinliler sizi.
    #4314962 (a nick, 04.12.2008 02:05)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

yemin hosumuza gitmese de okuruz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yemin hosumuza gitmese de okuruz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yemin hosumuza gitmese de okuruz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yemin hosumuza gitmese de okuruz. Copyrights of the articles are belong to their authors.