yeditepe istanbul 

/ 2
kapat
  1. eski bir trt dizisi ..
    emre kınay , zuhal olcay , özgü namal , ruhi sarı ....vs ve daha birçok kaliteli oyuncu yer almıştı ..
    #130790 (postsinaptik golge, 25.03.2006 05:58)
  2. seyredilesi nadir yerli dizilerden olan yapım...
    #131038 (ferrole, 25.03.2006 12:48)
  3. olcay ve duru basta olmak üzere bazen gülerek cogu zaman aglayarak izledigimiz yetmeyip birde tekrarlarini seyrettigimiz türkiyede cekilmis en iyi dizilerden biridir..
    #131041 (süpürgesiz cadi, 25.03.2006 12:50)
  4. trt'de yayınlandığından mıdır, yayınlanma saatinden midir bilinmez ama süper kadrosuna rağmen haketmediği yeri almış dizidir. şimdiki dizilere göre, kadrosu, konusunun sürekli değişmesi, olayların çok yumuşak anlatıldığı gözönünde buludurulursa gelmiş geçmiş en iyi dizilerden birisi olduğu söylenebilir.
    #159240 (redwinemania, 09.04.2006 16:03 ~ 16:06)
  5. uğur polat a hasta olunası dizi
    #174026 (pandora, 16.04.2006 20:56)
  6. oyuncuları için; http://www.diziler.com/in....php?page=shows&id=96
    #174038 (redwinemania, 16.04.2006 21:04)
  7. insani derinden etkileyen konularin birbirine baglanmasiyla ve belkide en iyi baslangici yapip en kotu sonla biten dizi.
    #339165 (markasiz, 12.06.2006 16:25 ~ 19.11.2006 21:43)
  8. senaryosu , oyuncuları iyi olmasa bile -ki bence gayet iyi- uğur polat için tekrar tekrar izlenebilecek bir dizi.
    #339201 (witch, 12.06.2006 16:36)
  9. MUHTEŞEM MÜZiĞi OLAN DiZi NE YAZIK Ki KISA SÜRMÜŞTÜR...
    #339210 (aquantass, 12.06.2006 16:38)
  10. ender muhteşem türk dizilerinden biri...
    #472690 (TTTDDD, 29.07.2006 00:36)
  11. en sevdiğim karakteri ''ali'' olan 50 bölümlük güzel bir dizidir .
    #472964 (Gerko, 29.07.2006 01:56)
  12. baştan sona meral okay kokan,kanımca trt'de değil de daha iyi tanıtımının yapılabileceği bir kanalda yayınlansaydı en az ikinci bahar kadar çok izlenecek ve bukadar çabuk bitmeyecekti
    #473033 (pislikabidesi, 29.07.2006 02:17)
  13. senaryosunu ali ulvi hunkar in yazdıgı dizi.
    #718720 (adini unutan adam, 10.10.2006 10:34)
  14. gelmiş geçmiş en iyi türk dizlerinden biri. hüznün en çok yakıştığı dizi bu diziydi galiba, müziklerinden miydi, karakterlerin kalenderliğindenmiydi bilinmez ama pazartesi akşamları bu diziyi izleyip arkasından rakı sofrası kurası gelirdi insanın. içki içmeyen ben bile böyle düşünüyorsam içenler kesin bunu gerçekleştirmiştir.
    #719705 (sessiz harf, 10.10.2006 16:13)
  15. oyuncuları, senaryosu, müziği yani her şeyiyle dört dörtlük eski bir trt dizisi.
    #833666 (viceversa, 09.11.2006 00:31)
  16. videolar için:
    http://www.youtube.com/watch?v=x44RCMdHauk +
    http://www.youtube.com/watch?v=K7ODUFbJzMc +
    http://www.youtube.com/watch?v=xIANiu8uPQY +
    http://www.youtube.com/watch?v=pzbJUffY6Gk +
    http://www.youtube.com/watch?v=cpFV5XSjmNY +
    http://www.youtube.com/watch?v=rlGA3FbG-dI +
    http://www.youtube.com/watch?v=7eS789ltQXU +
    #947799 (fatal, 04.12.2006 13:30)
  17. yakında kanaltürk te yayınlanmaya başlayacak olan güzelim dizi.
    #1036745 (kelmajeste, 22.12.2006 12:36)
  18. şaşıfelek çıkmazıyla birlikte çok farklı bi köşede duran dizi..

emre kınayın zuhal olcaya öyle derin bakışları vardır ki.. insanı feci hüzün kaplar..
    #1036758 (gulbeseker, 22.12.2006 12:43)
  19. kanaltürk'de çarşamba akşamları yeniden yayınlanmaya başlamış olan dizi. incelikli senaryosu ve iyi oyuncuları ile ikinci kez izlemeye değer. ev sahibi havva rolündeki meral okay'ın oyunculuğu dikkat çekici. yaşamın acılarını bolca tatmış ama ekşimemiş biri havva.
    #1103942 (telashe, 04.01.2007 13:30)
  20. Adım Yusuf, otuzbeş yaşındayım. Daha hiç birşey yaşamadım ki ortasında olayım hayatın. O yüzden kenarındayım..

Evet hiç bir şey yaşamadım ki ortasında olayım hayatın.
    Kenarındayım o yüzden.
    Hem de tam kenarında!
    #1109570 (fatal, 05.01.2007 14:42)
  21. ...tıpkı bizim mahalle gibi.

televizyon dizilerinin izleyici için değil reklam verenler için çekildiği günlerdi. ve senede yüzlerce dizi daha üçüncü bölümü gösterilmeden yayından kaldırılıyordu. * böyle bir ortamda devlet televizyonunda yayınlandı. öyle milyonların izlediği, her bölümü için komplo teorileri üretilen saçma dizilerden değildi. unutmadan hergün adı birileri ile anılan şarkıcılar, mankenler oynamıyordu. televizyon ekranlarında çok sık göremeyeceğimiz aktirsler, aktörler vardı. ugur polat, meral okay, zuhal olcay...

zuhal olcay bütün malını mülkünü kocası intihar ettikten sonra kaybetmiş, hiç alışık olmadığı ve seçme fırsatının olmadığı bir hayata ayak uydurmaya çalışan, zaman zaman tökezleyen, ama kızı için ayakta durmaya çalışan bir anneyi, ugur polat aklını karanlık işkence odalarında bırakmış, geçmiş ile bugün arasına sıkışıp kalmış, karanlıklardan olcay'a olan aşkıyla çıkmış bir solcuyu, meral okay her mahallede en az bir tane olan ve bütün çocukların annesi olmuş havva anayı, emre kinay hayatını aylaklık yaparak geçiren, kısa yoldan kazanmaya çalışan, aşık olunca dipsiz kuyularda oldugunu anlayan, o kuyulardan mahallenin romanını yazarak çıkmaya çalışan yusuf'u, ruhi sari mahallenin en hınzır, en yaramazı, bir o kadar aşığı ömer'i, ya da kendi tabiriyle "şahin görünümlü serçeyi", itir esen oyuncaklarla dolu bir hayatın içinde mutlu olamayan, mutluluğu en yakın dostu olcay'ın yanında arayan lale karakterini, oktay kaynarca mahallenin en delikanlı bir o kadar entelektüel berberi ferhan'ı, hikmet karagoz ömrünü inşaatlarda çalışarak geçirmiş sabri ustayı, yesim ceren bozoglu aşkını tutuklamalar ve işkencelerde kaybetmiş, mutluluğu mahallenin berberi ferhan da bulan nilgün karakterini canlandırmıştı.

bu dizi televizyonda yüzüne aşina olmadığımız ruhi sarı, ozgu namal, firat tanis gibi yetenekleri görmemizi sağladı.

bu dizide daha kimler oynamadı ki...

ilhan sesen, nejat birecik, guven kirac, melike demirag, arif erkin, taner barlas, anta toros, ahmet saracoglu, yasemin conka, deniz oral, kamuran usluer, nihat ileri...

harika oyuncu kadrosunun yanında çok güzel bir senaryoya sahipti. klasik mahalle komedilerinden değildi. en neşeli sahnelerinde bile hüzün barındırırdı. ali ulvi hunkar senaryosu ile adeta roman tadında bu diziyi sahne sahne okumamızı sağladı.

derya koroglu harika muzikleri ile diziye duygu kattı. melodileri izlyecileri yeri geldi gerilime soktu, yeri geldi hüzünlendirdi, yeri geldi umut saçtı. bütün müzükleriyle duygularımıza eşlik etti.

ve
    turkan derya.
    ikinci bahar dizisinin son bölümlerinde harikalar yaratan yönetmen olarak tanıdık. acaba ne yapacak diye düşünürken, yeditepe istanbul ile çıktı karşımıza. iyiki de çıkmış. üçüncü veya dördüncü bölümden sonra oturdu yönetmen koltuğuna. zaten izleyenlerin diziyi beğenmeleri, türkan derya'nın çektiği bölümlerden sonra başlamıştı.

ben bu diziyi defalarca izledim. trt'de yayınlanan hiçbir tekrarını kaçırmadım. neden mi? samimiyeti için, konaklarda yaşanan entrikaları anlatmadığı için, her bölümünde en az 10 kişi ölmediği için, kadını aşşağılamadığı için, rayting kaygısı taşımadığı için, reklam kuşaklarından daha çok izleyiciye önem verdiği için, zuhal olcay ve uğur polat için...

böyle işler televizyon gibi kaypak bir mecrada nadiren görünür. misyonunu tamamlar. izleyicinin ruhunun derinliklerinde yerini alır. yedi tepeli şehrin kıyısında bir mahallede yaşananları anlatan bu dizi izleyenler için daima kalitenin adı olacak.

diziden bir kaç diyalog.

ali: o meydanlara sığmayan kalabalıklara ne oldu? üç beş kişi değil, kalabalıklara ne oldu?
    üniversiteden hocası: kimi adını değiştirdi, kimi yüzünü.

üh: ne yazarız duvarlara?
    ali: özür dilerim yazarım; verdiğimiz umutları gerçekleştiremedik diye.

duru: ben sana teşekkür etmek istiyorum; hissettiğin güzel hisler için...
    ömer: bir teşekküre hayırın anlamı değişmez, eğer bu teşekkür teselli için ise buna hiç gerek yok; ben seni iskambil destesinde bulmadım ki şansıma küseyim.
    #1265367 (adini unutan adam, 06.02.2007 12:47 ~ 19.12.2007 17:32)
  22. "...ve sonra hiçbir dizi aynı sıcaklığı vermemiştir..."
    #1265371 (redwinemania, 06.02.2007 12:48)
  23. dizide hatırlanacağı üzere ömer(Ruhi Sarı) havva'nın (Meral Okay) torunu rolündedir.hemen hemen izleyen herkesin aklına "sevgi ancak bu kadar güzel ifade edilir" cümlesini getiren bir diyalog da yanlış hatırlamıyorsam aşağıdaki gibiydi..

havva (Meral Okay) kalp ameliyatı geçirecektir,
    Omer: şimdi senin kabini mi açacaklar iyi olup olmadığını anlamak için? oysa yüzüne baksalar yeter..
    #1269729 (nuit, 07.02.2007 11:25)
  24. (bkz: mahallenin romanı)
    #1575441 (art ist, 27.04.2007 00:38)
  25. öyle bir dizidir ki bu, her bölüm başına ortalama üç kere gözleriniz dolar. türkiye'nin gelmiş en güzel dizisidir kanımca.
    #1717079 (ziver, 02.06.2007 18:53)
/ 2
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yeditepe istanbul başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yeditepe istanbul ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yeditepe istanbul nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yeditepe istanbul. Copyright of the articles are belong to their authors.

» zuhal olcay » oktay kaynarca » tum zamanlarin en iyi yerli dizileri » ozgu namal » tutunamayanlardan » gunay karacaoglu » uludag sozluk te zirve bollugu » yedi tepe istanbul » gozyasi cetesi » en iyi turk dizileri » ali ulvi hunkar » itir esen » burcak isimer » ruhi sari » meral okay » yedi numara » sapkadan babam cikti » unutulmaz dizi karakterleri » hayat sana tesekkur ederim » sabah yagmurlu havada ise gitmek » born in a morning hall » lucarelli99 » let s pogo » ahmet turk un annesinin adinin turkiye olmasi » ben alti yasimdan beri baleye gidiyorum ulan » ezan » april 18 » bir orospuyla bir pezevengin evlenmesi » devrimci milliyetcilik » iguananin olumu » adana ya gelip sirdan yememek » savama » daddy » bir kadin tarafindan sifirlanmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » kushimoto sokagi » seyh riza » tadelle » ahmet kaya » seoul