yedi zirveler 

kapat
  1. "ben beynelminel bir dağcıyım" diyebilecek her babayiğidin ve her anayiğidin tırmanması gereken kıtaların en yüksek noktaları olarak kabul edilen zirveleri.dağcılığın siyah kuşağı,en yüksek dan'ı.

1.aconcagua - güney amerika
    2.mc kinley - kuzey amerika/alaska
    3.klimanjaro* - afrika
    4.everest - asya
    5.elbruz - avrupa*
    6.carstenz piramidi - okyanusya
    7.vinson masifi - antarktika

gerçek anlamını kazanması itibariyle uuser'lara bir sonraki zirve serisinin buralarda yapılmasını öneriyorum.tırmanışlarda hayatta kalan uuserlara göre de moderatörlük dağıtılması ikincil talebimdir.
    (bkz: hodri meydan) (bkz: yerse)
    bu sayede kuşak kaygılarından arınmış bir zirvenin gerçekleşeceğini de buradan salık vermek istiyorum.
    -bir kişiye yetecek kadar suyumuz kaldı.
    -ver lan ben birinci kuşağım.zbammm*
    #504733 (riggo, 06.08.2006 14:14)
  2. Yedi kıtanın en yüksek noktalarına verilen isimdir.

Everest-Asya-8.848m
    Aconcagua-Güney Amerika-6.959m
    Mc Kinley-Kuzey Amerika-6.194m
    Klimanjero-Afrika-5.895m
    Elbruz-Avrupa-5.642m
    Vinson Masifi-Antartika-5.140m
    Karstenz Piramidi-Okyanusya-5.040m

Dick Bass tarafından Okyanusya'da ki zirvenin Kosciusko (2.228m) olduğu iddia edildiğinde ilk kez yedi zirveler yapan kişi olduğu kabul ediliyordu. Ancak mevcut listeyi ilk tamamlayan Patrick Marrow'dur.
    #2059258 (pegasus06, 02.08.2007 22:59)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yedi zirveler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yedi zirveler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yedi zirveler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yedi zirveler. Copyright of the articles are belong to their authors.

» mc kinley » size geyik yapin dedim uleyn » eskisehir buyuksehir belediyesi » ales » helva » peygamberlerin ayni cografyadan turemesi » yarak yelleri » zall i tanimam o da beni tanimaz » metafizik cagrisimlar » haydin namaza haydin namaza » cankiri caddesi » maslaktan 4 levente gelme rekoru » gore gori chapa tipa rota hey » bok cuvalim » israel defence forces » yag » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » 0532 » dark fortress » alicengiz oyunu » bir kac iyi insan » sihhat » i need some water » unutamam » delikanlimuhendis » hepimiz adnaniz hepimiz aybabayiz » ataturk insandi » elm » ozgur acilim » fuat » haber sitelerinde gizli bakiniz verilmesi » cami yapilacagina akm yapilsin » nigde » seri eksi oy veren ibne » bir bayandan beklenenler » evdeki esyalardan gece catcut ses cikmasi » christopher johnson mccandless