yedi ile bolunebilme kosulu 

1. Sayı moduler aritmetikile 7'lik düzene dönüştürülür. 1'ler basamağındaki rakam 0 ise, yedi ile bölünebilme koşulu olumludur.

Edit:Bir insan matematik kuralını neden kötüler ki?
    #861910 (expert16, 15.11.2006 12:27 ~ 12:36)
  2. sayıyının basamaklarını sırayla 1 3 2 ile çarparız. sonuç 7 ye bölünürse sayı da bölünür demektir. mesela 644 ü ele alalım. 4*1+4*3+6*2=28. sayı bölünür.
    #863457 (pascalaga, 15.11.2006 19:06)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yedi ile bolunebilme kosulu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yedi ile bolunebilme kosulu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yedi ile bolunebilme kosulu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yedi ile bolunebilme kosulu. Copyright of the articles are belong to their authors.

» erkek korkulari » azerbaycan la turkiye birlesse olabilecekler » eric carmen » hic favori entryi si yok » yazdigi her seye arti verilen yazar » hatta direk secde » hurriyete dogru » samsun samsun olali boyle zirve gormedi zirvesi » and all things will end » aleyhinde fikir beyan eden herkesi susturan kisi » sensiz olmaz » eskisehir buyuksehir belediyesi » issiz adam » brasilia » portakalli serbest muhasebeci corbasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » sansim yok deyip hicbir sey yapmamak » three to tango » ser » kisho kurokawa » fan fatality » yuzde kirk ile yuzde yuzu yonetmek » sen benim kim oldugumu biliyor musun yazari » caylak olunca kendini entry takibe veren gammaz » dogan gorunumlu mercedes » basbaydar shopping center » haz ve mutluluk ayrimi » darkness nights » sozlukle ilgili istekler » kotermek » senay erdogan » yaziklar olsun » yasemin goksu » yeni uuser olacaklara nick onerileri » yapan » ennui