yedek sanayi ordusu 

kapat
  1. sermayenin organik bilesiminin oranı arttıkça işgücüne talep azalır ve büyük bir işçi kitlesinin emeği için kullanım alanı kalmaz. işçi sınıfının bir bölümü fazlalık haline gelir. bu görece nüfus fazlası denilen şeyi oluşturur; işçi sınıfının bir kısmı işsizlik korkusuyla ağır çalışma koşullarında sömürülürken diğer kısmı zorunlu işsizliğe mahkum edilir. işsizliğe mahkum olan kesimin oluşturduğu da yedek sanayi ordusu olur.

yedek sanayi ordusu kapitalizmin gelişmesi için olmazsa olmazlardandır; üretimin gelişmesiyle işsizlik azalır. ardından üretim fazlası yüzünden bir kriz patlar ve işçiler işten çıkarılır. yedek sanayi ordusu güçlenir; yeni dönem için daha ucuz işçi temin edilir.
    #3847931 (zenobia, 21.08.2008 11:31)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yedek sanayi ordusu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yedek sanayi ordusu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yedek sanayi ordusu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yedek sanayi ordusu. Copyright of the articles are belong to their authors.

» birzamanlar net » objebi » josef k nin k si » yarak yelleri » ben kimim » nicklas bendtner » kendini guzel sanan sisman kiz » istiklal marsi nin dini ogeler icermesi » sahaya inek girmesi » mad i mayrem » sort aborted » aglama hissi uyandiran sozler » terorizm » aferist » seyit riza » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » ezequiel lavezzi » forward mail » nihat sirdar » josep guardiola » agiotage » kutu denizanasi » hanzo » fm 2008 deki yetenekler » atilla ozdur » uc kirmaya baslayan rotring kalem » kunta kinte » son kullanma tarihi » everybody s trying to be my baby » nasyonal sosyalizm » tehlikenin farkinda misiniz » neanderthal » evdeki esyalardan gece catcut ses cikmasi » destina » franky four fingers » telefonun kapagiyla batarya arasina kagit koymak