year over year 

kapat
  1. değer biçilmiş 2 veya daha fazla ölçüm sonucunun, bir zaman periyoduyla, bir başka zaman periyodundaki (veya seri zaman periyotlarındaki) ölçüm sonuçlarını yıllık olarak karşılaştırmaya yarayan bir metottur.

year-over-year karşılaştırmaları, yatırım performanslarını değerlendirmek için kullanılan popüler bir yol olmakla beraber, yıllık ölçülebilir tüm sonuçların karşılaştırmaları; yıllık performanstan, üç aylık, hatta günlük performansa kadar yinelenebilir.

year-over-year, yatırım araştırmacıları tarafından, bir şirketin finansal performansının iyiye mi yoksa kötüye mi gittiğini değerlendirmek için çok sık kullanılır.

mesela; bir işyeri son 3 yıldaki year-over-year esaslı üçüncü 3 aylık gelir artışını rapor edebilir. bu da, o şirketin 3. yıldaki üçüncü çeyrek gelirlerinin, 1. yıldaki üçüncü çeyrek gelirlerinden daha fazla olan 2. yıldaki üçüncü çeyrek gelirlerinden bile fazla olduğunu gösterir.

bir başka örnek olarak, son yılda yüzde 50 kâr yapan ortak bir sermayenin, yüzde 12'lik bir yoy geliri getirebileceğini de söyleyebiliriz. tabii ki; sermayenin başlangıcından beri, her yıllık kârın, year-over-year getirileriyle beraber bu hesaba yatırılması kaydıyla...
    #3252227 (yourgirlfriendfuckinglikechamp, 10.04.2008 01:30)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

year over year başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. year over year ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu year over year nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about year over year. Copyright of the articles are belong to their authors.

» there s something about mary » bunalimdayken entry girmek » yavuzturk » ataturk yasasaydi yargilanirdi » bozzy blues » mahler senfoni no 1 » opera vs firefox » outlet cenneti » kukunla oynama siser » imam nikahin mesrulastirilmak istenmesi » seyir defteri » vajina lakaplari » ahmet turk » luciano figueroa » sadece turkiye de gorulen olaylar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » bana yalan soylediler » kovga » azarath » adrian paul » sicmak » sekura » insanlar dusleri kadar vardir » opel insignia » agiotage » papagan » uyumamak icin bahaneler » 16 kasim 2008 bursaspor besiktas maci » yazarlarin aslinda demek istedikleri » featherweight » tamam okey » atilla ozdur » need for speed undercover » ben dugune dugun demem davul zurna olamayinca » husnu bile gelse senlendiremez » leonard cohen