ye kurkum ye 

kapat
  1. insanın dış görünümüyle diğer insanların gözünde bir önem kazandğını anlatmak isteyen nasrettin hoca fıkrası(90 karakter uygulaması fıkrayı anlatmam gerektiğinin sinyallerini veriyor).
    hoca bir gün gayet günlük kıyafetlerle bir düğüne gitmiş,kimse onunla ilgilenmemiş.sonra hoca düğündeki güzel giyinmiş ağaların çok saygı gördüğünü farketmiş.evine gitmiş ve kürkünü giyip düğüne geri dönmüş.insanlar etrafında pervane gibi dönmeye başlamış.hoca da kürkünün bir ucunu önündeki çorbanın içine sokmuş ve herkes ona bakarken ağzından şu sözler dökülmüş:"ye kürküm ye,bu çorba benim değil,senin hakkın".insanlar yaptıkları hatayı anlayıp,hocadan özür dilemişler.
    #101415 (asiti kaçmış kola, 05.03.2006 14:10)
  2. Günümüzde herkesin yaptığı dış görünüşe aldanma hatasının nasrettin hoca tarzında eleştiri getiren kıssa. Hepimizin iyice okuyup anlaması ve hayat felsefemizde gerekli yeri vermemiz gereken düşünce akımı*. Misal;

Yolda 55-60 yaşlarında köylü gibi giyinmiş birini gördüğümüzde onunla konuşmamız gerekiyorsa nasıl hitap ederiz? Genelde amca değil mi?

Peki aynı yaşlarda cillop gibi takımları çekmiş birine nasıl hitap ederiz? Beyfendi değim mi? Ahan da ye kürküm ye işte... işte budur.
    #522444 (Yoksul, 10.08.2006 17:31)
  3. günümüz şartları göz önüne alındığında ye lacoste m ye şeklinde değiştirilmesi gereken sözdür.
    #585046 (hunlu, 28.08.2006 16:53)
  4. nasreddin hocanın zaman ötesi sözü. hala geçerlidir, hatta en geçerli olduğu devir bu devirdir diyebiliriz.
    #585124 (paradigma, 28.08.2006 17:14)
  5. $öyle bir örnek verebiliriz:
    "Küçük prensin geldiği gezegenin B-612 diye bilinen asteroid olduğu konusunda beni haklı çıkaracak ciddi bir nedenim var.
    Bu asteroidi ilk kez 1909 yılında bir Türk gökbilimci teleskopla gözlem yaparken görmüş. Bu buluşunu hemen Uluslararası Gökbilimi Toplantısı'nda büyük bir heyecanla sunmuş, ama adamcağız şalvar, cepken ve fes giyiyor diye onun söylediklerine hiç kimse değer vermemiş. Büyükler böyledir işte...
    Bir süre sonra bir Türk lideri herkesin Avrupalılar gibi giyinmesini zorunlu kılmış, hatta buna uymayanları ölümle cezalandıracağını söylemiş de, 1920 yılında aynı gökbilimci etkileyici ve şık bir giysiyle Asteroid B-612'yi tanıtabilmiş. Bu kez herkes ilgiyle izlemiş onun söylediklerini."
    küçük prens-Antoine de Saint-Exupéry-4. bölüm
    #2135564 (sidikli, 15.08.2007 02:43)
  6. yanılmıyorsam bir emrah şarkısıdır.
    #2305157 (aman heri, 12.09.2007 19:18)
  7. üzerine yemek döküldüğünde kabahati örtmek için yapılan espri.
    #2305196 (supermario, 12.09.2007 19:27)
  8. (bkz: kürküm ye ye ye kürküm ye ye ye)
    #2798641 (antisourtimesten dustum yola, 06.01.2008 16:07)

© 2008 - uludağ sözlük

ye kurkum ye başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ye kurkum ye ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ye kurkum ye nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» 18 eylul 2008 besiktas fc metalist kharkiv maci » kronik faranjit » groovetechnology » gnarls barkley » kopege top firlatmak » stoudemarionash » nick altina entry yazdirtmak isteyen bayan yazar » yazin bot giyen kizlarla dolasan erkekler » guta perka » mini etekliye donup bakmayan erkek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games