yazilan ilk sevda hikayesi 

kapat
  1. Kahramanlarının biz olduğunu hayal ettiğimiz bir sevda hikayesi yazdık birlikte. en başından hem de...
    ve bir küçük kıvılcımdı yüreği yakan.

Kahramanı biz olmalıydık. O beni yazmalıydı satırlara, ben de onu.
    Oysa olmayacağını en çok biz biliyorduk.
    Yorgunduk...
    Sevmeye uzaktık çünkü. Sevilmeye mecalsiz...

Bırakıp gidenlere dökülen gönlümüzde birikmiş gözyaşları, akıp gitmeyen onca göz yaşına inat canımızı daha çok yakıyordu. Geçmişti canımızı yakan ve doğruydu, biz yorgunduk...

Bizim tamamlayamadığımız cümlelerimiz vardı. Tamamlayamadıklarımız...
    Seni se... ile başladı hep. Oysa bildik aşk karşılığı olmadan da sevebilmekti.
    Ama geçmiş canımızı yakıyordu. yorgunduk...

Belki bir ayrılığı daha kaldıracak gücümüz de yoktu. Geçmişi ayrılıklarla doluydu onun. Sevdiklerinden ayrılmıştı hep. Sevildiğini de düşünmüyordu. Mecali yoktu belliydi. Gülümseyen gözlerinin ardına sakladığı hüznünden belliydi. Biriydi beklediği uzaklarda. Hiç gelmeyeceğini bildiği halde.

Ona da söyledim oysa defalarca. Aşk dedim üzülmek olmamalı. Bu aşk değildi dedim. Bizim yazdığımız hikayede farklı olacak, kahramanları hep gülecek dedim. Suratlarında o şapşal gülümsemeleri olacak bizim kahramanlarımızın dedim. Ama bilmiyordu aşkı. Onun için hep acıydı, belki de o yüzden inandıramadım onu.

Önceleri aşkın başlangıcını belirleyemedik bir türlü hikayede. ilk kıvılcım ne zaman olmuştu?

Kız erkeğe ilk gülümsediğinde miydi dedim?
    Yok dedi

Kızı ağlarken gördüğünde mi dedim peki?
    Yok dedi...

Sustu sonra. Ben de sustum.

hani şu ilk konuştuklarında, hani erkek anlatmıştı ya onca şeyi kıza, o zaman başlamış olmasın dedi.
    Yok dedim.

Peki ya kıza sevdiğini söylemeye çalışmıştı o zaman dedi.
    Yok o zaman da değildi dedim.

Anladık ki kahramanlar aslında seneler öncesinde sevmişlerdi birbirlerini. senelerdir beklenendi. Hoş geldin hayatıma ancak o gün denilebilmişti.

Biz unutulmaya korkan iki candık. Zamanında unutulmuşluklara inat son bir cesaretle yazdık bu hikayeyi.

Bizim hikayemizdi bu ve güzel olmalıydı. O beni yazmalıydı satırlara, ben de onu yazmalıydım.

Meleksin sen dedi. Kanatlarını bir tek benim görebildiğim. Ve ben senelerce seni beklemiştim.

Nerelerdeydin dedim, onca gözü yaşlı gecede, onca kanayan yarada sen varmışsın oysa.

Mekanı yazdık sonra.

Uzak, bizi kimselerin tanımadığı bir yer olsun dedim.
    Denizi olsun kıyısında oturup izleyeceğimiz, güneşi olsun dedim uyanıp doğuşunu bekleyeceğimiz...
    rüzgarı olsun dedi, saçlarında dolaşan, bir de yağmuru olsun, sen sus artık o olsun ağlayan...

Bir hikaye yazdık biz, kahramanları biz olmayan. Biliyorduk hayal olsa da güzeldi yazılan.

ilk Ben uyanayım sabahları dedi,
    çünkü seninle uyanmak her sabaha güzeldi.
    Çiçekler toplamalıydım sonra
    ilk onları görmeliydin
    Her yeni günümüz bahara, her bahar gözlerine çalmalıydı..
    Ve saçların gibi kokmalıydı deniz.
    Elini tutup kıyılarında dolaşmalıydım bu kentin dedi
    Sonra yorulunca yaslanıp bir kıyıda sessizliğimizi dinlemeliydik
    O tamamlayamadığı cümlesini tamamlamalıydı
    Ben biraz mahcup gülümsemeliydim
    Biraz daha teslim olmalıydı ruhum yarınlara
    Saçlarıma çiçekleri takmalıydı
    Koklamalıydı çiçek kokan saçlarımı
    Ben yine mahcup gülümsemeliydim...

Yemekler yapacaktım oysa ona
    Gelişini bekleyecektim mor menekşelerin olduğu penceremde
    yemyeşil küçük bahçemizde yiyecektik akşam yemeğimizi
    soframızı ateş böcekleri aydınlatacaktı oysa
    o tamamlayamadığı cümlesini tamamlayacaktı
    Ben biraz mahcup gülümseyecektim...

Sonra uzanacaktık o küçük salıncakta
    Gökyüzünü izleyecektik
    O bana sen de benim gökyüzümü aydınlattın diyecekti
    Karanlık onca anıdaki tek aydınlıktın sen diyecekti
    Ben yine mahcup gülümseyecektim.

(...)

Mutlu olacaktık ama Geç kalmıştık
    Sevmeye uzak, sevilmeye mecalsiz...

Bir hikaye yazdık kahramanı bizler olmayan
    Biz oynayamasak da bu oyunu, bizim hayallerimizdi yazılan.
    Çünkü biz
    Sevmeye uzaktık, sevilmeye mecalsiz.

Uzaktan baktık sonra.
    Hikayemize.
    O kadar uzaktaydık ki bu dünyadan, anladık kahramanları biz değildik hikayenin.
    Kapadık gözlerimizi...
    yaşayamadıklarımızı yazdığımız hayalimizi görmek için kapadık. Belki de hayatımızın en derin uykusuna kapadık. Ben vardım onun rüyasında, benimkinde de o. Sabah anlatamayacağımızı bilsek de, sonu olmayacağını bilsek de hayırdır inşallah dedik.

Bitmişti yazılan ilk sevda hikayesi.

Kahramanı biz değildik. Ama en çok bizi sevindirmişti...
    #4093646 (dibi dibi rek, 15.10.2008 22:47)
  2. okurken gözyaşlarına hakim olunamayan, kalemin kağıdı çiziktirdiği değil de her harfin kalbinizin bir köşesini kanatarak kalbinize yazıldığı hikayedir yazılan ilk sevda hikayesi. ve bitmeyecektir hiçbir zaman. elbet devamı gelecektir birgün.

yazarı değişsede.

tarihler değişsede.

ama sevda değişmeyecektir hiçbir zaman. çünkü duyulan onadır.
    #4093760 (Acz ve fakr, 15.10.2008 23:06)
  3. (bkz: havva ile adem)
    #4093767 (yolgezer, 15.10.2008 23:08)
  4. her yeni başlayan aşkın hikayesidir. hepsi ilktir ama sonun başlagıcıdır.
    #4093769 (LocK, 15.10.2008 23:08)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yazilan ilk sevda hikayesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yazilan ilk sevda hikayesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yazilan ilk sevda hikayesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yazilan ilk sevda hikayesi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» princess istanbul » dunyada en guzel bas kurt basidir » oneydilan » office boy » amina koyim facebook » alicengiz oyunu » mahler senfoni no 1 » okan karacan » konusma diline gecen markalar » son sinavlari 100 olarak hesaplamak » besiktas in ucuncu buyuk takim olmasi » onmaz » pazar » akiskanlar mekanigi » sss yengen » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » ikinci dunya savasi » lise yillari » son tuketim tarihi » tek kisilik yatakta uc kisi yatmak » tesekkur eden moderator » gocuk » betmoun » bebek » gore gori chapa tipa rota hey » icdas » mas que nada » jucy » yasak meyve » manuel pablo » mahler senfoni no 3 » winter trees » karadeniz deki petrol rezervi » nargile icip sigara icmeyen enteresan insan » turkiye » abandi damat