yaziklar olsun 

kapat
  1. asla beklemediğiniz çirkinlikteki hadiseleri işler sonra da utanmadan kendilerini savunurlar.yazıklar olsun lafı aslında azdır ama daha kötüsünü söylemeye terbiyeniz el vermez.
    #444101 (şakayık, 20.07.2006 17:29)
  2. çiğ süt emmiş insanoğluna sarf edilen cümledir,
    hakedene hakettiği anda söylenmelidir.
    #938292 (jansery, 02.12.2006 11:12)
  3. sözleri cok güzel olan bir celik sarkisi.

inanmam, inanmam, yalvarma inanmam sana
    inanmam yalvarsan yakarsan ölsen yoluma
    Haydi git işine git ne olur burada bırak yalvarma
    Vedasız gidişini unutmam unutamam yalvarma

ister yalvar ister diz çök önümde aldırmam
    ister ağla ister sızla inanmam
    Unutmam unutamam verdiğin sözleri bana
    Nasılda aldattın beni hatırla

Usulca sokulup "seviyorum seni" demiştin
    "sakın bırakma bir daha dayanamam" demiştin
    Nasıl da inandım bana yalan sözler vermişsin
    Yazıklar olsun sana
    #1186409 (KoPuSh, 21.01.2007 20:47)
  4. orhan gencebay'ın şarkısında geçen söz.

"yazıklar olsun yazıklar olsun
    kaderin böylesine yazıklar olsun
    her şey karanlık nerde insanlık
    kula kulluk edene yazıklar olsun"

(bkz: batsın bu dünya)
    #1225830 (deli bozgun dolu dizgin, 29.01.2007 01:06 ~ 01:07)
  5. yanarım emeklerime yanarım allahından bulasının başka versiyonudur.
    #1226474 (Harvester of Sorrow, 29.01.2007 05:13)
  6. bir off çekesi gelir insanın gecenin bu saatinde; yaşadıklarına, yaşattıklarına, aldığı karşılıklara, haksız yere düştüğü durumlara; o zaman iki dudağının arasından yavaşca çıkar bu kelimeler yazıklar olsun der beni bu hale getirene yazıklar olsun..
    #1226485 (no promise, 29.01.2007 05:20)
  7. bu sözle eşzamanlı olarak kollar senkronize bir şekilde ileri doğru açılır. Bir anne söylüyorsa sutum haram olsun diyebilir , dedirtmemek lazımdır.
    #1226544 (allen, 29.01.2007 06:43)
  8. arabesk şarkılarda en çok kullanılan cümlelerden.
    #2133079 (diyonsos, 14.08.2007 20:13)
  9. ozan arif'in bir eseri.

Zulümle geçemez gemi denizi,
    Batırmasak bize yazıklar olsun.
    Suçsuz yattığımız zindanda sizi,
    Yatırmasak bize yazıklar olsun.

Zaman gebe, saat o yüzden sancır.
    Bu îmanı zaptedemez bu zincir.
    Hepinizin ocağında bir incir,
    Bitirmezsek bize yazıklar olsun.

Ârif derki; unutmayın şunları,
    Unutmayın yaktığınız canları,
    Fitil fitil burnunuzdan bunları,
    Getirmezsek bize yazıklar olsun.

10 Nisan 1982
    Sindelfingen
    #2332598 (maranda, 17.09.2007 18:36)
  10. "beni çok şaşırttın." demektir.
    duyan için epey acı olabilir.
    #2729072 (filozofil, 22.12.2007 11:39)
  11. emeklerin boşa gittinin anlaşıldığı an ile kullanılması aynı zamana tekabül eden söz öbeği.
    edit:gittinin ne lan gittiğinin olacak o
    edit2: sağol ibnem beni uyardın.sen de olmasan
    #2945000 (yamukprensesvekedicuceler, 03.02.2008 22:29 ~ 05.02.2008 19:50)
  12. yüzüne tükürmek isteyipte tüküremediğiniz insanın söz olarak söylediğinizdir.
    #4246325 (queenofthenight, 18.11.2008 12:40)
  13. çeşitli şekillerde söylenebilir. çok kızıp yazıklar olsun diye haykırmak, dumura uğrayıp yazıklar olsun diye çekilmek bir köşeye, içi yansa da yazıklar olsun diye karşısındakini kötü hissetiirmek ya da söylenecek sözün kalmadığı noktada bir kurtuluş, bir çare aramak için söylenmiş olabilir...ama hepsinin sonucu aynı hayal kırıklığı, burukluk, hüsran, acı...
    #4246407 (rapsodik, 18.11.2008 12:58)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yaziklar olsun başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yaziklar olsun ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yaziklar olsun nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yaziklar olsun. Copyright of the articles are belong to their authors.

» tecavuz ettigi kadinin esine kizini vermek » 12 mayis 2006 fenerbahce efes pilsen maci » ortam cartladi » mehmet ali erbil in canli yayin skandali » 10 kasim da dugun yapan milletvekili » orhan pamuk un nobel edebiyat odulunu almasi » hidayet ve mehmet okur olayi » mustafa yucel ozbilgin » paylastr com » tanrim » zekeriya beyaz » mehmet okur » witch » kemal sunal » mehmet agar » posta kutusuna gelen ilginc mailler » 26 haziran 2006 isvicre ukrayna maci » 30 agustos zafer bayrami » bana entry yazana lolipop verecegim » cevabi bulunamayan sorular » devletin dozeriyle tatile giden vatan haini » dansoz » mustafa kemal ataturk u eksilemek » bir kizdan soguma nedenleri » hakkimi sana helal etmiyorum bulent ecevit » dunya hayatinda mutluluk » kaf kaf kaf sin sin sin kafsin kafsin kaf » yoruk sucuk benzeri urun » little wing » yerel secimlerde sozlukcek oyumuz akp ye » single ladies » dudaktan kalbe » samanyolu tv » poisonx » boga burcu » metroda kitap okuyan artist » turkiye yi inatla imf ile anlasmaya zorlamak » drama koprusu » kanks n aber ya » bulbulum altin kafeste » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » the international » melankolik » vesselam » no panic » son tuketim tarihi