yazi tura 

/ 2
kapat
  1. büyük ihtimalle film tarlabaşında çekildi.
    #1958485 (orhanss, 18.07.2007 06:44)
  2. filmin konusu ;
    Nevşehir Göreme'de yaşayan bir futbolcu olan Şeytan Rıdvan'la, istanbul'da babası ile birlikte yaşayan Hayalet Cevher, Güneydoğu'da askerliklerini birlikte yapmışlar ve pek çok şey paylaşmışlardır. Yaşadıkları psikolojik çöküntünün yanı sıra, yaşamlarını topyekün değiştirecek fiziksel izler alarak teskerelerini alırlar. Çocukluğundan beri büyük bir futbolcu olma hayali kuran Rıdvan, mayına basması sonucu sağ bacağını kaybetmiştir; Cevher ise, aynı patlamada sağ kulağını yitirmiştir. Evlerine geri döndüklerinde, hiçbir şeyin, hiç kimsenin bıraktıkları gibi olmadığını göreceklerdir..

beni etkiliyensen filmden daha çok erkan oğur'un şarkıları..
    #2024579 (freedom, 28.07.2007 01:11)
  3. 2004 yapımı uğur yücel'in yazıp yönettiği 10 numara bir türk filmi.. Olgun Şimşek ve Kenan imirzalıoğlu müthiş oynamış.. filmdeki dram, izleyen herkesi etkileyen türden...
    #2173162 (lelelewo, 21.08.2007 19:52 ~ 03.09.2007 01:03)
  4. kenan'ın seda akman'la depremden hemen onceki sevişme sahnesi gorulmeye deger dedirten en guzel turk filmlerinden.
    #2495920 (hiro nakamura, 20.10.2007 20:27)
  5. bu akşam saat 22.00 de show tv de yayınlanacak olan film.insanlık adına adam gibi bir film seyretmek isteyen herkese şiddetle tavsiye edilir.
    #2799078 (imhotep, 06.01.2008 17:41)
  6. kenan imirzalıoğlunun kabadayıdaki harika performansının sinyallerini vermeye başladığı film..
    #2799087 (siyahbeyazkizil, 06.01.2008 17:45)
  7. engin gunaydin ın kafamızdaki tiplemelerinden çok farklı bir rolde karşımıza çıktığı film.
    #2800327 (imhotep, 06.01.2008 22:39)
  8. amerikalı askerlerin yaşadığı vietnam sendromu nun türkiye versiyonunun konu alındığı , türkiyede 30 yıldır yaşanan savaşı düşük yoğunluklu çatışma diye tanımlamanın düşük yoğunluklu bir kandırma olduğunu bize gösteren harika filmdir. teşekkürler uğur yücel.
    #2800794 (cinayetsaati, 06.01.2008 23:58 ~ 07.01.2008 00:03)
  9. Uğur Yücel filmidir. Uğur Yücel, filmi iki ana eksende kurgulamış; çok da iyi yapmıştır. Savaşın insan üzerindeki kalıcı etkilerini verirken iki ayrı yaşamı gözler önüne serer. Rıdvan ve cevher'in yaşamları kolayca harcanan yaşamlar omuştur. Beklediklerine ulaşamaz, hayal kırıklığına uğrarlar. Son derece doğal diyaloglar filme ayrı bir hava katar. Film yaşamda tutunacak dalı kalmayan insanı yarı modern bir atmosferde verir.*
    #2800860 (heathcliff, 07.01.2008 00:06)
  10. yıllardır hiç uğruna terör belasıyla boğuşan ülkenin iki evladının yaşam hikayesini gerek çekimleri gerekse senaryosuyla çok sade bir bir filmde anlatmışlar. hayatların ne kadar zor olduğu ve ne kadar zor kazanıldığı en derine kadar işlenmiş.
    türkiye'Nin yakin tarihe de hafiften ışık tutmuş.
    bir şey dikkatimi çekti, son zamanlardaki türk filmlerinde görülen 'filmin sonunun muallakta' kalması olayını bu filmde de gördük.
    ayrıca filmin nevşehir'de geçen sahneleri çok doğal olmuş.
    sondaki o operasyon gidişindeki diyaloglarla da feci dokunmuşlar.

yanlış hatırlamıyorsam şöyledi;

--spoiler--

cevher: askerden sonra çiçekçi dükkanı açıcam. sen ne yapıcaksın?
    rıdvan: ben futbolcuyum abi, denizlispora tranfer olcam ordan da bakarsın fenerbahçe'ye giderim. ''bizim de kendimize göre hayallerimiz var işte''.

ama ikisi de hayallerine ulaşamıyor. trajik son.
    --spoiler--
    #2804461 (kasgarli tost, 07.01.2008 20:45)
  11. Olgun Şimşek'in hikayesinin güzel, Kenan imirzalıoğlu'nun hikayesinin biraz zorlama olduğunu düşündüğüm film.
    #2818051 (pulp fiction, 10.01.2008 16:49)
  12. müziğinden senaryosuna harika bir türk filmi.hele kapadokya görüntüleri ve erkan oğur un müzikleri çok iyi örtüşmüştür.
    #3188302 (halil cibran, 25.03.2008 15:01)
  13. (bkz: 1 ytl ile yapılabilecekler)
    #3710356 (glylay, 23.07.2008 23:17)
  14. teoman " burası benim, ben burda doğdum, annemle beraber kovuldum burdan"

kabuk tutmuş yaralarla ilgili bir film.
    #3975542 (zargana, 17.09.2008 20:19)
  15. çocuk ağabeyi ile tutuştu iddiaya.
    ( kazanacağı o gün bineceği bisiklet turu, kaybedeceği yağlı bedenine, gıdıklı çenesine inat cılız hayallerinin yıkımı olacaktı; ve bu, ilerleyen yaşlarında çokça ruhuna hasar verecek, özgüvensizlik temellerinin ilk basamaklarından olacaktı. )
    ağabey pis pis sırıttı:
    - söyle, yazı mı-tura mı?
    hiç düşünmeden atıldı, atladı yanıta, yağlı bedenine gıdıklı çenesine inat cılız hayallerinin yıkımı olan çocuk:
    - yazı ağabey, yazı...

büyük çocuk parayı savurdu havaya; para taklalar atarak kapaklandı yere; döndü, döndü, döndü ve dolaştı nihayet kendi ekseninde, etrafın çeperinde, durdu dik şekilde!
    iki çocuk baktı birbirine.
    hain bir gülümsemeyle konuştu büyük çocuk berikine:
    - tamam, bitti iddia. ben kazandım paranın dik gelmesiyle.
    zaten hep hak yerdi büyük olan çocuk, küçük çocuğun yağlı bedenine, gıdıklı çenesine inat cılız hayallerinin yıkımı olmasına karşın.

(bkz: çocukluk travmaları)
    #4181831 (canabakan, 03.11.2008 21:43)
/ 2
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yazi tura başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yazi tura ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yazi tura nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yazi tura. Copyright of the articles are belong to their authors.

» ugur yucel » olgun simsek » kenan imirzalioglu » arsivlik filmler » cuma vakti entry giren yazarlar » erkan ogur » ajdar anik » bilgi icerikli entry » deprem esnasinda seks yapmak » bahri beyat » nogruyon » murat boz » sonu sasirtici olmayan filmler » engin gunaydin » turk halkinin sinema anlayisi » seda akman » emret komutanim sah mat » erkan can » hababam sinifindan muhtesem ayar » 532 li hat alip avea ya cevirmek » lost » elveda rumeli » hoslanilan kizin tesaduf sandigi kurgusal olaylar » ridvan dilmen » gereksiz yazilar » motherload » etnik temizlik » cesaretsiz sevgiliden medet uman salak sevgili » nephente » symposion » 2 uzatmaya gerek yok kisaca istanbul zirvesi » masturbasyon » kemalizm dini » mirror » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » eksi sozluk » 16 kasim 2008 zeytinburnuspor alibeykoy maci » yasam duslerdedir » pendikspor vs fenerbahce » ciplak olarak sozluge entry girmek