yazarlik 

kapat
  1. yazarlarin kaybolmamasi icin uretilmis, icine yazar koymaya yarayan bir sey. kalemlik gibi. yazartras, 0.5 yazarucu, kirmizi yazar...
    (bkz: yazar)
    #157369 (laz pacino, 08.04.2006 14:25)
  2. artık;
    yazar oldun. aramiza hosgeldin.
    şeklinde maille bildiriminin sözlük tarafından yapıldıgını duydugum sey.
    #521740 (cutcut, 10.08.2006 15:15)
  3. olunduğu haber alınınca uçulan şey
    #521772 (anil teknik, 10.08.2006 15:22)
  4. hemingway' ın ispanya iç savaşındaki gözlemleri, sartre' nin özgürlük çığlığıyla buluşunca, london, kafka, orhan kemal toplumun sesi olunca, faydalı bir teşebbüstür.
    birbiriyle alakasız görünen konuları biraraya getirip, birarada tutabilmektir.
    herkes şarkı söylerken susmak, herkes susarken şarkı söylemektir, hiçkimsenin söyleyemediği.
    düşünceleri toplumun aynasından izleyip, özgün düşüncelerle karşılaştırmak ve kimsenin gidemediği yollardan giderek ulaştırmaktır topluma.
    yazarlık, ciddiyettir, çocuksu yönü olan biraz.
    yazarlık, izlemektir, herkesin bulut gördüğü zamanda güneşi.
    yazarlık, zordur ama keyif vericidir, hergün birkaç kalem ve kağıdı içine alacak dozu önerilendir.
    yazarlık, benliktir, toplumdan bağımsız ama saygılı.
    #910526 (abberline, 26.11.2006 02:37 ~ 02:38)
  5. kesinlikle ikinci bir meslektir. türkiye'de yazdığı eserlerin geliriyle geçimini sağlayan kaç kişi var ki? ancak birkaç yazar vardır; diğerleri başka bir iş veya gelir edinme zorunluğuyla karşılaşır. söyleyin bakalım pipicanlar, yayımcılık sektörünü oluşturan en önemli unsur nedir? tabi ki yazarlık. tarihten itibaren öyledir lan. hatta biraz derine girelim isterseniz? girelim girelim. mesela yazarlığın meslek niteliğini kazanması batı'da sanat koruyuculuğuna dayanmıştır. hatta ortaçağ'da yazma ve yaratma yeteneğinden yoksun olan servet sahibi piçler pardon aristokratlar, entellektüel ihtiyaçlarını bir zanaatçı gibi çalışan yazarları paraca koruyup yanlarında gitmezler miydi? giderlerdiii. sonra ne oldu? matbaanın yaygınlaşıp iktidarın el değiştirmesiyle koruyuculuk kime geçti? devlete geçti. hatta yaratıcı etkinlikte bulunan yazar (edebiyatçı), ya özel ödenekler verilerek çeşitli sıfatlarla resmi görevlere getirildi, ya da herhangi bir iş yapmadan para alabileceği bir kamu görevine atanarak korunurdu. e tabi ki koruyuculuk serbest pazar koşullarının gelişimiyle hem giderek geriledi, hem de devletin kütüphaneler için kitap alımı, ödüller, cart curtları, ıvır zıvırları, fikir ve sanat eserlerini konu alan çeşitli yasaların çıkarılması gibi uygulamaları biçimine dönüştü. bu olağa gelişme sürecinde yazarlık, yaşamak ve geçinmek için tutunan bağımsız bir iş haline geldi. türkiye'de de bundan farklı bir şey olmadı. "ne anlatıyorsun lan" dediğinizi duyuyorum okurlar. şunu anlatmak istiyorum yazarlık hiçbir zaman meslek olarak özerkleşmedi. sizin için demiyorum lan bizim yazarlığımız meslek değil ki, ikinci bir statüye koyayım. biz hobi için yapıyoruz, eğlenmek için, okuyucuları eğlendirmek için, başka bir skim için değil...
    #1144849 (Hexagram, 13.01.2007 01:04)
  6. insanın kendine yakışanı giymesidir.
    #1834423 (meister writer, 28.06.2007 13:12)
  7. moliere'in deyimiyle

yazarlik orospuluk gibidir
    1. once sadece zevk icin yaparsin,
    2. sonra yakin arkadaslarin icin yaparsin,
    3. sonra sadece para icin yaparsin
    #3529543 (marcus antonius, 12.06.2008 17:05)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yazarlik başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yazarlik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yazarlik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yazarlik. Copyright of the articles are belong to their authors.

» uludag sozluk te hobi olarak yazarlik » tematik mode a alternatif mode istekleri » sadik 2 dost 1 hayat 1 olum » wanted » thy pilotlari » ilk once sen kapat telefonunu » elfida » ruyada muzik dinleyip klip izlemek » 29 kasim 2008 fenerbahce besiktas maci » gitmek my marlon and brando » christopher johnson mccandless » guzel dostum » sozlukteki sayfasini referans gosteren yazar » platonik aski aldatmak » sozluk benim yerime vizeye gir allahsiz » radyo sol » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » aytug » huseyin altun » yasak kadin » kurt cocuklarinin ebeveyn ozgurlugu » kritik der praktischen vernunft » tpjd » un chien andalou » baslik acmak evlenme teklif etmek gibidir » buz parmak yerken akildan gecenler » wraiths of roanoke » sergen yalcin dan maldonado yorumu » all i wanna do is make love with you » migren nobetinden sonra ki mallik » kemalizme din diyenlerin dinle derdinin olmamasi » ulan okuz anadolulu » l theme b » vajinayi her kilidin anahtari sanan turk kadini » baslik entry ve nick uyumu » osuruguyla daglar yikan kisi » saw 5