yazanin yanlislikla bastigi harfi klavyeden aramak 

kapat
  1. birisiyle yazışırken veya bir yazı okurken yazan kişinin yanlışlıkla bastığı bir harfi "acaba gerçekte neye basmak istedi, acaba basmak istediği harfin hemen yanında mı lan bu bastığı" diye meraklanıp klavye üstünde o basılan yanlış harfi arama refleksidir. özellikle önemli konuşmalarda, hararetli tartışmalarda veya can sıkıntısı durumlarında çok sık gözlenir.

örneğin,

"seni çok önwmsiyorum.."

bakıyoruz yanlışlıkla basılan harf "w". hemen klavyeden "w" ya bakıyoruz yanında ne var. evet tahmin edildiği gibi "eeeeeeeeeeee...".

(bkz: boş iş bunlar hocam)
    #3733578 (cibiliyetli, 28.07.2008 15:12)
  2. karsi tarafin basmadigi harfi klavyeden aramaktan daha kolay olan eylem.

"sn ck svyrm"

simdi bu "seni cok seviyorum" mudur? "sana cok sovuyorum" mudur? mudur mudur mudur?
    #3733594 (revolter00, 28.07.2008 15:18)
  3. yazarın q mu yoksa f kalvye mi kullandığını anlamak adına yapılabilecek bir eylemdir. mesela "seni sebiyorum" yazmışsa b harfinin yanında v olduğu için q klavye kullandığı anlaşılır gibi.
    #3733602 (bedevix, 28.07.2008 15:20)
  4. obsesyon gibidir. bazılarımız, yapmadan duramaz. yanlış basılan harf, söz konusu harfe uzak noktadaysa, "acaba başka bir şey mi yazacaktı?" diye düşünülerek, entry girmek unutulup, o sözcüğün derdine düşülür.
    #3733650 (sandalye, 28.07.2008 15:35)
  5. hoşlanılan insan ilen konuşurken daha sık yapılan garip ama gerçek eylem.
    #3735651 (orhanbencegay, 28.07.2008 23:21)
  6. basak burcundan olan biri için başlangıçtır bu eylem.

diğerleri için:

- ısrarla yanlış yazılan harf için karşısındakini uyarmak,
    - ısrarla yanlış yazılan harf için karşısındakini uyarmak,
    - ısrarla dilbilgisine uymayan kişi(ler)yi uyarmak,
    - ısrarla dahi anlamındaki -de'leri, bağlaç -ki'leri, soru eki -mi'leri bitişik yazanları uyarmak,
    - uymayanları ısrarla uymaya davet etmek,
    - onlar daveti kabul etmedikçe daha da sinirlenmek,
    - dellenmek,
    - kendinden geçmek,
    - yine de başaramamak,
    - ama yılmamak,

...
    #3774900 (larker, 05.08.2008 19:34)
  7. n ile m harflerinin yanyana olması bu durumda çok beterdir.

"bakardın." yazıldıysa, cümle "bakardım." ile bitmeliyse, ama bakardın diye bittiğinde de gayet üzerinize alınabileceğiniz bir şekilde uyuyorsa, bakılır, yanyanalar.. yanlış mı yazdı, bana bişey mi demeye çalıştı diye kendinizi yersiniz..
    #3775115 (sweet leaf, 05.08.2008 20:20)
  8. daha çok 10 parmak klavye yazanların taktığı durumdur. (bkz: devils advocate)

(bkz: yazarların aslında demek istedikleri) * *
    #3775125 (devils advocate, 05.08.2008 20:22)
  9. arada bünye alışkanlık haline getirip kendi yazdığı yanlışlarıda kontrol edebiliyor.
    #3832563 (cibiliyetli, 17.08.2008 23:44)
  10. yerine basılan harfin taa klavyenin diğer ucunda olduğunu görüp böyle bir şeyin nasıl başarılablidiğine hayret etmekle sonuçlanabilir.
    #4055629 (euthanasia, 06.10.2008 23:44)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yazanin yanlislikla bastigi harfi klavyeden aramak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yazanin yanlislikla bastigi harfi klavyeden aramak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yazanin yanlislikla bastigi harfi klavyeden aramak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yazanin yanlislikla bastigi harfi klavyeden aramak. Copyright of the articles are belong to their authors.

» acmaza dusmek » adam sirasina gecmek » facebook taki fantastik gruplar » edip buran spor salonu » gupe gunduz » ataturk un tuttugu takim » bugun » genoa » facebook » tematik mode » takim tutmayan erkek » genel secimlerde hayir oyu kullanmak » otuz bir cekmek » citigroup » become a legend » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » sekura » nephente » andres guardado » slm lafina uyuz olmak » turker alkan » esinin ayaklarini opmek » osman gokcek » a little piece of heaven » camlibel » uyandik biz geliyoruz » bohemian rhapsody » yazdigi her seye arti verilen yazar » peoples temple » yazarlar faal olunca ortaya cikan verimli sozluk » arda turan » emlakci » bolumunu sevmeyen ogrenci » gel benimle » ergenekon » ayrilik