yaz tatilinde ne yaptiniz konulu kompozisyon 

kapat
  1. ilkokul ve ortaokulda ağzına kadar yalanla doldurduğumuz kompozisyonlardır. örneğin;

kompozisyon: çok hoş bir yaz tatiliydi. önce ayvalık'a indik; şeytan sofrası denen ilginç yeri gezdik. ertesi gün bergama turuna çıktık, binlerce yıllık o antik kenti görmek benim için gerçekten heyecan vericiydi. zaten yazın çoğunu orada geçirdik; kalan son 15 günde de derslerime şöyle tekrar bir göz attım.

gerçek: annemle çamaşır astım, taksim'e gittim, geçen seneki kitaplarımı sattım, gelen parayı çar çur ettim, bir hafta teyzemlere yatıya gittim.
    #3576318 (karin, 24.06.2008 09:32 ~ 09:33)
  2. (bkz: havuza işedim)
    #3576326 (akmai, 24.06.2008 09:37)
  3. -tatil dönüşü öğretmenim 'tatilde ne yaptınız' konulu dandik bir yazı yazdıracak mı diye düşündüm.
    -büyük umutlarla okulun açılacağı haftayı kaynatır inşallah diye aşırı kar yağışı, sel, deprem gibi felaketlerin olma olasılığını araştırdım. *
    #3577174 (mavi jojoba ayisi, 24.06.2008 14:34)
  4. hiç bir zaman yazmaya başlayamadığınız kompozisyondur.
    yazmak için ıkınırken "herşey çok güzeldi" diye başlanır.gerisini getirene kadar insanın canı çıkar.çünkü yaptığın fazla atraksiyon yoktur ama öğretmen uzun ister kompozisyonu.
    sen de başlarsın;
    "denize gitmek için hazırlandık.çok heyecanlıydım (burası palavra).en sonunda tatil yapacaktım.önce çoraplarımı giydim.sonra ayakkabılarımı giydim.sonra yerimden kalktım.
    arabaya bindik.iki saat gittik.(başka detay kaldı mı bilmiyorum).en sonunda gelmiştik.yorulmuştum.akşam oldu.(içim bayıldı).sonra arkadaşlarla sahilde ateş yaktık(yalan)çok eğlendim(yalan)...."

neyse sıkıldım böyle yalan yalnış uzar gider...
    #3577206 (sustum, 24.06.2008 14:51)
  5. (bkz: özel hayatımdan size ne içerikli küfürler)
    #3577254 (paintitblack, 24.06.2008 15:06)
  6. "karnemi aldım, eve geldim, ayakkabımı çıkardım içeri girdim annem beni gördü. karnemi gösterdim afferim oğluma dedi. ben içeri gittim bilgisayar oyunu oynadım. sonra uyudum, kalktım, çişimi yaptım, diğer günerim hep böyle geçti öğretmenim. son gün de önlüğümü giyindim annemi kapıda öptüm okula geldim, şimdi de bu kompozisyonu yazıyorum..."
    #3577286 (gadjo, 24.06.2008 15:16)
  7. günümüzde yirmili yaşlarda olan bireylerin hemen hemen tamamının yaşamlarında 5-10 sefer yazmak durumunda oldugu klişe kompozisyonlardır.

çoğunluğu yapmadıgı ama özendiği şeyleri anlatmakla geçer yavrucagın.

"izmir'e gittim, sünnet oldum, oynadım acıktım, bir daha oynadım, gezdim, eglendim, coştum" içeriklidir. gerekli midir? kesinlikle evet! lakin çok klişedir ve büyüyünce tekrar okuduğunda arkadaş eşrafınca ciddi bir taşak konusudur.

bak yine dertlendim be sözlük!
    #3577346 (MeLaNKoLiK, 24.06.2008 15:28)
  8. şunun gibi;

ilk gün giriş;

karnemi alırken çok heyecanlanmıştım. heyecandan yolda bokum gelmişti. eve gittim hemen sıçtım. elimi yüzümü yıkadım. sonra sifonu çekmediğimi hatırladım. klozetin içine şöyle bir baktım. hah dedim, bunlar benim eserim falan. sonra ağlayarak sifonu çektim. elimi yüzümü yıkadım. salona girdim, annem papatesli yumurta yapmıştı, onları yedim. sonra tom ve jerryi izledim. tom jerryi yakaladı. sonra kardeşimi dövdüm. akşam dişlerimi fırçaladım. uyudum.

ikinci gün;

.....................................

(bkz: gereksiz ayrıntı vermek)

işe yarıyordu kimi zaman. öğretmen yazının yarısında bayılıyor, gerisini okumuyordu. güzel taktiktir.
    #3577403 (YaZamaZ, 24.06.2008 15:40 ~ 15:41)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yaz tatilinde ne yaptiniz konulu kompozisyon başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yaz tatilinde ne yaptiniz konulu kompozisyon ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yaz tatilinde ne yaptiniz konulu kompozisyon nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yaz tatilinde ne yaptiniz konulu kompozisyon. Copyright of the articles are belong to their authors.

» the thin people » tkp » korkularla yasamak » havuzun dibinden fayans cikaran dalgic » nihat sirdar » sort » seytan taslamasinda roket atar kullanmak » allegori » crossing the water » the international » haydi ne duruyorsun » ayarci namik » silahli kuvvetler j2 » yazarlarin moderator adaylari » din ve milliyetcilik ile uyutulmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » seyh edebali » internal combustion engines » kemalizm dini » nefret edilen cumleler » elinde ekmekle top oynayan veletler » beni aglatma » afrika » siyah percemlerin gonca yuzlerin » atilla ozdur » gerizekali sevgilim » webcam acan kizin cirkin cikmasi » dunyayi yoneten adam » all i wanna do is make love with you » dogu kulturu » you make me high » piknometre » ornek vatandas » hayat » lost » yarak