bugün

insanların fikir dünyasını mükemmel şeklide geliştirir ve kendini idare etmeyi kavratıp kişi dünyasını şekillendirir.
(bkz: taşak kokusu)
Okul gibi çalışma, disiplin ve zihin jimnastiği yapılan bir mekanın, uyumak, yatmak, gevşemek çağrışımları yapan yatılı kelimesi ile anılması, zıtların birlikteliği açısından dikkat çekicidir.
*sabah erken uyanma derdi olmayan okuldur. hatta bu durum belletici hocalar için büyük sorun olur. ders 8.30'da başlıyorsa, o çocuğu 8.26'dan evvel kaldırma şansları yoktur.
- ekmek arası ketçap
- ekmek arası tuz
- ekmek arası poğaça
- ekmek arası ekmek

gibi kombinasyonları tadabileceğiniz mükemmel mekan. fiyatları da bir o kadar ucuzmuş. deneyin efenim.
çeyrek ekmeği biberleyip yarım ekmeğe koyup bi haftalık suyla içtiğimiz zamanlarımın geçtiği yer.

peşin edit: yatılı fen lisesi kazanmış 8. sınıf arkadaşım bende senin gibiyim bende öyle şeyler yapmam dedim ama şimdi utanmadan sözlüğe yazıyorum. Eksi basacak olanlara diyorum kalmayan bilemez bende evde anamin yemeklerini yemeyi isterdim.

edir: karabiber yeşil biber sanmayın.
erken yasta aileden ayri ve uzakta yasamanin ne demek oldugunu ogrendiginiz icin daha sonra buyudugunuz zaman bunun avantajlarini yasarsiniz. mesela okula gidiceksiniz ve bu kez yurtdisinda ve uzunca bir sure de kalicaksiniz. yasitlariniz uzun bir sure alisamaz hatta kimisi dayanamayip geri donerken siz kisa surede ustesinden gelebilirsiniz. bu yatili okumanin size verdigi bir avantajdir.
ne olup bittiği belli olmayan sözüm ona adında okul geçen, öğrencileri her türlü pisliğe alıştıran,geleceğin or.spusunu,tinercisini,hırsızını,katilini yetiştirmeye and içmiş yok edilesi yerledir.

daha bir hafta önce 12 yaşındaki bir kız yatılı okulda hamile kaldı. nasıl odu bu olay?
işte isminde okul varya önemli değil. bahane olarak da;

''biz çocuğunuza üreme konusunu anlatırken uzman arkadaş yanlışlıkla kızınıza boşalmış.'' desinlerde tam olsun. *
öğrencilerin koyun sürüsü olarak kabul edildiği, benimsendiği yerlerdir. Okulda şahane öğretmen olarak bilinen öğretmenlerin feci şekilde küfür etmeleri, aşağılamaları çoğu zaman yalaka oldukları müdüre ulaşmaz zira ulaşsa da bir koyunun ne değeri vardır ki gözlerinde? ideolojik görüş yasaktır bu yerlerde amma ülkücüler, toplanır eder, tartışır, kitaplar okur, sigara yasaktır ama paket paket sigara içilir her gece buralarda. Kimsenin haberi olmaz, kimse sesini çıkaramaz.. ve siz sadece yüzlerine bakıp ancak şunu mırıldanabilirsiniz " bir fincan salak.."
evinizin tam karşısındadır. nedense oraya baktıkça içiniz acır. her oraya baktığınızda 'ben çocuğumu oraya yollamayacağım.' diye karar verilir. ama büyük konuşmamak lazımdır. kader..
yatılıdan gelen insanlar birbirini tanır. insanın hayatı algılayışını değiştiren okul türüdür.
genelde pilav yerken kıtır kıtır ses gelir..son kullanma tarıhının dolmasına 1 gun kala pişirilen konserveler bamyalar tadından yenmez.sabahki çay ve kireç gibi peynirin yerini ise asla tutamnaz hiçbirsey.
Kahvaltıyı iyi yapmak için erkenden kalkılan yerdir.

Yararı olan bir o kadar da zahmetli bi yerdir.
(bkz: yatılı okulda gündüzlü okumak)
ergenlikteki olgunlaşma sürecini acayip hızlandıran, hayatınızda daima büyük bir yer kaplayacak olandır.
kabataşta başka yaşanan, unutulmaz anılara sahip olan, hiç eve gitmemekle gurur duyduğun bir yer.
ilk başlarda çok yadırganan ama eğer iyi bir okulda, hepsi birbirinden kardeş arkadaşlara sahipseniz tadından okunmayacak okuldur.
(bkz: kabataş erkek lisesi)
(bkz: yatili okul arkadaslari)
bu yıl okumaya başladığım okul türüdür ancak benimkisi öss ye daha planlı programlı çalışmak için olduğundan ve son sınıfta oılduğumdan çok eziyet çekmiyorum ama gerçekten zor hele hele aileniz uzaktaysa ve haftasonu gitme imkanınız yoksa...
hayatımın en taze 5 senesini alan ve bana olgunluk, polyanacılık, insanları tanımak ve hayal kırıklıkları veren, aileden uzak yaşama, okuma durumu.
hayatın acılıgını, gerçek yüzünü önceden öğreten bir yerdir..üniverste yaşamı için birikimdir..
15 gram peynir ,4 adet zeytin , ve demir bardaklarla içilen çay aklıma geliyor. ayrıca sizden küçüklere iş yaptırmak da cabası
küçük yaşta yatılı okula başlayan çocukların kendilerini ailelerinden uzak hissetmelerine neden olan ayrıca çocukların kendilerini yalnız ve kötü hissetmesine neden olduğunu düşündüğüm okul tarzı..
öğrencilerin her an okulla iç içe olmasını sağlamak amacıyla yapılan bir eziyet türü.

en güzel arkadaşlıkların kurulduğu yer de orasıdır. yurttan kaçma zevkini tatma imkanı sağlaması sebebiyle bazen çok sevilen yer. bazen öğlenki çorbanın akşam sulu halinin içilmesi. bazen aç kalmak. kaç yaşındasın sorusuna yatılı okuduğu yılları ikişer sayıp cevap vermek belki de.