yatili kuran kurslari 

kapat
  1. sayıları çığ gibi büyüyen, çoğu kaçak kuran kurslarıdır bunlar. bunların kız yatılılarına küçücük kızlar yaz tatilinde gönderilir. öğrencilerin çoğunluğunu orta öğretimi bitirmiş, imam hatip liselerini bile kız çocuklarının ahlakını bozacak yerler olarak gören kesimler tarafından gönderilmiş kızlar oluşturur.

hiç bir çağdaş eğitim anlayışına uymayan, bırakın çağdaş eğitimi insan haklarını ihlal eden uyglamaların olduğu yurtlardır bunlar. televizyon yok, gazete yok,müzik yok,sinema yok, çıkmak dolaşmak yok, yok allah yok. bayramlar haricinde çoğunda ailelerle görüşmek yok.
    tek eğlence ilahi söyleme yarışmalar,kuran okuma yarışmalarıdır. en büyük hedefleri hatip olmaktır.
    çoğu çocuk depresyondadır.
    nereden mi biliyorum? epey hastam oldu, öyle korkuyorlar ki içyüzünü anlatmaya,öyle de sindirilmişler.
    kesinlikle üzerine gidilip araştırılması ve kapatılması gereken ya da belli bir standarta oturtulup çağdaş bir eğitimin verilmesi gereken yerler. nasıl olacaksa?
    #3753608 (telashe, 01.08.2008 10:07)
  2. kaçak olanları için 2 yıl öncesine kadar sorumluları, finans sağlayanları, eğitmenleri sorumlu tutulup cezalandırılıp kapatılabiliyordu. ama 2 yıl önce mecliste baya bir tartışmadan sonra sadece para cezası getirildi. ( 3 ay hapis o da para cezasına çevrilebilir). yani hükümetin tarikatlar karşısında oy uğruna taviz vermesi sonucu artmaya devam ettiler kaçak olarak. bakmayın siz, adı kaçak, herkes biliyor, kimse işlem yapmıyor.
    şimdi bugünkü gibi acı bir olay yaşandığında da bakanlar vs, suçluluk duygusuyla olsa gerek, acılar üzerinden siyaset yapmayın diye gürlüyorlar.

bir de efendim demokratik ülke aileler buralara gmndermeyei tercih edebilirler diyenler yok mu.

hiç kimse çocukları toplayıp kafasına göre eğitim veremez, hangi konuda olursa olsun. kanunen yasaktır.
    #3757109 (telashe, 01.08.2008 22:54 ~ 22:55)
  3. bu kurslara yapılan jandarma baskınlarında (genelde jandarma oluyor çünkü bu kurslar genellikle şehir dışında kurulu oluyor.) öğrenciler evlere dağıtılir, okunan kitaplarda evlere dağıtılır, evleri yakın olmayanlarda arkadaşlarla toplandık diye olayı atlatmaya çalışırlar.
    #3757219 (tannis, 01.08.2008 23:22)
  4. insanların yatılı olarak, kuran öğretisini öğrendikleri yerdir demek istediğim fakat daha ziyade kuran okumayı öğrendikleri, yanında da bonus olarak iç-dış beyin yıkama kazandıkları kurumlar. şahsi olarak bir kursun yatılı olması kafamda garip düşünceler dolanmasına sebep olmakta, şöyle ki hiç yatılı catia kursu görmedim örneğin.
    #3803662 (sig adam, 11.08.2008 17:45)
  5. konusu gecen kur'an kurslarının diyanete baglı olmayan kurslar oldugunun belirtilmesi gereken yerlerdir, zaten diyanete baglı kur'an kursları yatılı degildir. bu kurslar genellikle tarikatlar* tarafından acılır ve gercekten cocuklara cok degisik bir islam ögretilir.
    #3803803 (arka plan, 11.08.2008 18:11)
  6. sözde küçük çocukların dinini daha iyi öğrenmeleri için faaliyet gösterirler.Kendilerinin çocuklarına dinini öğretmek konusunda aciz olmalarından ve din konusunda her türlü sömürüye açık olmalarından dolayı ana-babaların saygı duyduğu,ihmallere dayanan bir patlama sonucu ise faillerden şikayetçi olmayıp takdir-i ilahi diyebilecek kadar itimat ettikleri kurumlar.
    #3803833 (nedenicinasil, 11.08.2008 18:15 ~ 15.08.2008 14:53)
  7. çok çocuklu, sorumsuz ana-babanın, çocuklarını attıkları karanlık kuyulardır.
    #3803848 (annabell lee, 11.08.2008 18:18)
  8. cemaatlerin öğrenci yetiştirmek için tercih ettikleri yapılanma. bunların yalnızca evlerde eğitim verenleri de mevcuttur. genelde lise ve üniversite öğrencileri yurtta eğitilirler, ortaokul çağındaki çocukların yurtta tutulması yasaklandığından evlere dağıtılıp orada eğitime devam edilmektedir.

adı kuran kursu olmasına rağmen bu tarz yerlerde yalnızca kuran öğretilmez. hadis, fıkıh, akaid, arapça falan da öğretilir.

diğer yatılı okullardan farklı olarak kuran kurslarında kalan çocukların aileleri başka bir şehirde falan olmak zorunda değildir. ailelerinin yaşadığı bir şehirde kuran kursuna katılanlar yalnızca hafta sonları gönderilirler evlerine.

yaz dönemi de yurtta kalır çocuklar, yani öyle 3 ay yaz tatili falan olmaz. tam aksine sene boyunca verilen toplam izin 60 gündür. ve iznin hepsi birden verilmez, 3 gün 5 gün izne gönderilir çocuklar, tabi bu durum ailesi başka bir şehirde yaşayanlar için geçerlidir.

okullar açılınca okula da devam ederler, bir yandan da yurtta temizlikti dini dersti falan derken geçer gider çocuklukları. ha kötü mü olur çocuğun bunları yaşaması, orası tartışılır. fakat şahane memleketimin güzide gerçeklerinden biridir.
    #3803901 (kuru pilav, 11.08.2008 18:30)
  9. devlet binalarının olmadığı dağbaşlarında bile, kimi tarikatların bölge halkını örgütleyerek kurdukları kara kuyulardır. kara kuyu demişsek mecazen, lakin bu binayı beldeye girdiğinizde hemen tanıyabilirsiniz, beyaz boyalı, üç katlı -ki köyde belki tek katlı binadır- bembeyaz boyanmış; hocaları istanbul'dan buraya taşınmış örgütlenme abideleridir.
    kız çocuklarını liseye orospu olur diye göndermeyen, evlerine gittiğinizde önünüze 2 kap yemek koyamayacak denli fakir yurdum insanları nasıl olmuşsa hem kızlarını bu yatılı karanlık kurslara gönderirler, hem de tarikata elde avuçta ne varsa verecek şekilde örgütlenmişlerdir. kendi gözümle, çuval çuval mahsüllerini tarikatın kamyonuna yüklediklerini görmesem bunların olacağına inanmayablirdim. ve tabii ki buradan kıssadan hisse yapabiliriz: akp ye oy verme nedenleri
    #3807838 (abala, 12.08.2008 16:16)
  10. kur'an kursu olmayan sadece yatılı cemaat yurtlarıdır.
    dinin güzellikleri dışında herşey öğretilir. öncelikle sorgusuz itaat öğretilir ki şakirtler dünyanın gerçeklerini algılamasın, sadece denileni yapsın.
    halbuki islamiyet akıl dinidir, islamiyet sorgulanarak öğrenilir.
    bu yurtların yatılı olmasının nedeni belki de geçenlerde haberi çıkan imam gibilerine genç kız bulmaktır.
    bu kadar çirkinliğin önüne hep din perdesini çekiyorsunuz ya ahirette nasıl hesap vereceksiniz bilmem.
    #3807949 (xargn, 12.08.2008 16:35)
  11. iyi dayak atılan kurslardır.

(bkz: kendinden bilmek)
    #3807956 (fotokopini cektir git, 12.08.2008 16:37)
  12. insanların çocuklarını neden gönderdiklerini bi türlü anlayamadığım sözde din ve kuran eğitimi veren psikolojik işkence merkezleri.

Sanki başka bir yerde kuran öğrenilemiyor. Ben gitsem 1 ay sonra ateist olurdum.
    #3808039 (kirikminare, 12.08.2008 16:52 ~ 16:54)
  13. yatılı kafa yıkama kuyucukları denilse daha iyidir. bu çocuklar buradan çıkıp nasıl ülkemin aydınlık geleceği olucak diye düşündürür.
    #3808118 (olricc, 12.08.2008 17:08)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yatili kuran kurslari başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yatili kuran kurslari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yatili kuran kurslari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yatili kuran kurslari. Copyright of the articles are belong to their authors.

» mta nin vatandas altin arasin cagrisi » sort indi kaleci soka girdi » teoman in ustunde oturdugu bar taburesi » mortingen strasse » adrian paul » opel insignia » dtp nin terore hizmet ettigini zanneden kitle » cisimlerin dayanimi » anlatma » kelly pensi » elm » born in a morning hall » fon makinesiyle uyku » good luck chuck » mikrodalga firin » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » pendikspor vs fenerbahce » fan fatality » adam sirasina gecmek » seni kimler aldi » toptanci » alucard » telengitler » dogu kulturu » kendi kendine konusmak » igrenc sirin » drama koprusu » sikizm » football manager 2009 » elma yiyecegine erken yat » mustafa kemal ataturk » chris stephenson » joe purdy » bettyboo » bir cumhuriyet bir vakit bir de bulvar lutfen » faik gurses