yatay gecis 

kapat
  1. yatarak asla başarılamayacak geçiş türü.
    (cathy, 06.04.2006 11:36)
  2. -ben yatay gecicektim
    -gno kac senin
    -0.83
    -ıgdır ilköğretim okulu.yürrüü
    (kemalettin şentürk, 13.04.2006 23:57)
  3. Yükseköğretimde bir okuldan eş değer başka bir okula yönetmeliklerin elverdiği ölçüde yapılan geçiş.
    (tatasoy, 21.05.2006 22:58)
  4. kazandiği universteyi beğenmeyen ogrencinin ilk sene agzina doladigi kelime.bunu basarabilen ne yazikki az..
    (BoHeMiaN, 21.05.2006 23:01)
  5. resmi adı (hani lazım olursa diye):

eğer başka bir okula geçiyorsanız:
    kurumlararasi gecis

kendi okulunuzda bölüm değiştiriyorsanız
    programlararasi gecis

tir.
    (sezensevdasi, 21.05.2006 23:02)
  6. üniversiteyi yeni kazananların yarısından çoğunun denediği ama başaramadığı olgu.
    (butters, 23.07.2006 19:46)
  7. an itibariyle merakla sonuçlanmasını beklediğim hödö.(yatay geçiş =horizontal passing)
    (dtaydas, 30.07.2006 15:45)
  8. Türkiye harici baska bir ülkeden yatay gecis yapma tecrübe dayanarak söyleyebilirimki bu i$te torpil vardir, zaten üc-be$ kisi aliyorlar bunlardan en az bir-ikisi torpille girmistir, cünkü degerlendirme kriterleri, kabul edilmeme nedenleri gibi kritik sorulara cevap vermezler/veremezler.

ayrica yatay gecis sonrasi ders kabulü icinde torpil cok önemlidir, cünkü ayni üniversiteden gelen 2 ögrenci ayni dersleri ayni hocalardan yapmis olsa bile birininki sayilirken digerininki sayilmamaktadir. (bkz: bizzat ya$anan aci tecrübeler)
    (alchemist, 21.06.2007 20:44)
  9. Bir üniversiteden diğer üniversiteye geçme olayıdır.Genellikle yüksek not ortalaması gerektirir ve geçilen kurumda alınan ders yükü artar.Bu sebepten ötürü okulun uzama ihtimali bile çıkabilir.Yüksek not ortalaması dışında benim gibi şanslıysanız başvuran kimse olmayıp,tek kişi sizseniz gerçekleşen eylemdir.
    (southpark, 07.08.2007 00:48)
  10. devam edilen bir lisans veya üzeri programda henüz mezuniyet safhasına gelinmeden bir başka üniversitenin aynı bölümüne geçiş yapmaktır.

genelde ayrılınmak istenen üniversitede yüksek notlar almış olma ve üniversiteye giriş sınavında yatay geçilmek istenen bölümün taban puanını aşmış olma gibi şartlar aranır.

torpiller döndüğü söylenir.
    (alpagu, 19.08.2007 22:44)
  11. cumhuriyet üniversitesi tıp fakültesinden okulun ilk günü havalarda uçuşan sözler:
    -merhaba abi ben burhanettin yatay geçiş yapcam.
    -üfff ankarasız bir yıl nasıl geçecek ,seneye yatay geçişle ankaradayım da.
    -6 sene burda kalacakların haline acırım.
    -ya yatay geçiş için 70 ortalam şartmış diyolar da sorun değil 90 yapcam da.

bir de o günden bir diyalog;

+bizim emmioğlu var yatay geçti
    -nereye abi
    +2.sınıfa
    -nasıl yani
    +ya ne nasılı çalışmadı işte
    -abicim o yatay geçmemiş yata yata sınıfı geçmiş hehehe

sonuç: yatay geçiş yapılamayandır.
    (chirurgus, 05.09.2007 12:31 ~ 12:32)
  12. 'yavru böt abinin komşusu 95 ortalamaylan istanbula geçmiş trakyadan....' şeklinde bir baba cümlesi duyduğumdan sonra haha ben en iysi sınıfı geçiyim dediğim zurna..bilinir ki iyi bir torpillen 74 ortalamaya bile fıstık gibi geçişler mümkündür*
    (beni sev essek, 03.11.2007 15:11)
  13. notun ne kadar yüksek olursa olsun bazen yapılamadığı görülür.güzide üniverisitelerimizin güzide senatoları öyle akademik takvim hazırlar ki finaller bittikten 2 gün sora diğer okulumuzun yatay geçiş başvuru süresi dolar..bu iki gün içinde çalışkan hocalarımız sınavları okuyacak , öğrenci işleri sınav sonuçlarını girecek, öğrenci transkripti alacak ve diğer okula başvurucak...
    (mechanism, 23.11.2007 02:55)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» dekart » kurtler » ecayip heyvanlara benziyirsen » mert icgoren » alip goturen sarkilar » eksi sozluk » enderun sevgiler » hortum » rod stewart » cankan ismail yk koalisyonu » dtp lileri tasiyan minibusun devrilmesi » terracotta » marketable » phobia » isi degistirgeci » rapper ninja » misir patlatir gibi bomba patlattirmak » adana demirspor » billur kalkavan » sehir » sevisirken dinlenecek sarkilar » lost » fatih terim » kavramsal sanat » sndn ayrlyrm » kizilkaya koyu camii » doganin diyalektigi » nesquik » bugun canim ukte doldurmak istiyor a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa