yaslanildiginin anlasildigi anlar 

/ 2
kapat
  1. kendini hala genç hisseden insanın bir an için artık yaşlandıgını hissetmesidir. bu anlar gitgide çogalır. bi de bakmişsiniz yaslanılmıs.
    (ovov, 08.04.2007 17:32)
  2. piknikte yağ satarım bal satarım oynarken dizlerim agrıdı deyip oyunu bırakmak.
    (ovov, 08.04.2007 17:33)
  3. hali saha maclari

hem valla , hem billa nerde o eski altobelli bea , vay anasını satım , yak bi sigara daha...
    (altobelli, 08.04.2007 17:34)
  4. "annem/babam gibi konuşmaya başladım" cümlesini kurdugunuz an tokat gibi yüzünüze çarpan gerçektir.
    (ovov, 08.04.2007 17:46)
  5. çocukların sesinden başınızın şişmesi, müzik zevkinizin degişmeye başlaması, konuşurken -benim zamanımda- diye başlayan cümleler kurmaya başlamak.
    (ovov, 08.04.2007 17:48)
  6. -abi bakar mısın?
    -ne abisi lan?
    -ne diyem mahmut mu diyem?
    -kaç yaşındasın sen...
    -16
    -vay eşek kadar olmuşsun lan tamam abi de sen...
    .
    .
    .
    *; yaşlanmışız a.k...
    (LocK, 08.04.2007 17:49)
  7. metroda belki de saçmasapan şeylere gülmekten kırılan liselileri görünce artık daha az ve daha zor güldügünü farketmek.
    (ovov, 11.04.2007 02:51)
  8. annenizin hoşlandığı şeylerden hoşlanmaya başlanması.
    kardeşiniz siz bir programı izlerken "Abla bunu izlenir mi? çok sıkıcı." demesi.
    saçlarınızın beyazlaması.
    yorulmak.
    (minti, 11.04.2007 09:21)
  9. merdivenleri çıktıktan sonra nefes alıp vermenin sıklaşması...çabuk çıkılmışsa havale geçirme durumu esnasında anlaşılan hadise *
    (MHRKY, 11.04.2007 11:44 ~ 26.04.2007 17:18)
  10. iş yerinizde çalışan stajyer öğrencinin, yonca evcimik'ten abone, tarkan'dan kil oldum abi şarkılarını hiç duymadığını söylediği andır. *
    gerçi sorun yoktur, zira tarkan ve yonca da yaşlanmış demektir. *
    (kuzgun, 11.04.2007 11:51 ~ 11:58)
  11. götte kıl ağarınca.
    (trablus, 11.04.2007 12:05)
  12. anneye hak vermeye başladığınız anlar...
    (csaz, 11.04.2007 13:20)
  13. gün batımını hüzünle izlerken bir zamanlar aynı manzaraya baktığınızda gördüğünüz devasa alemleri göremediğinizi kala kala sadece hüzün kaldığını farkettiğiniz an.
    (birdy, 11.04.2007 13:32)
  14. eski okullarınızdan herhangi birinin önünden gecerken içinizin sızladığı andır.
    (pamuk proton ve 7 elektron, 11.04.2007 13:35)
  15. doğum yılınızın olduğunuz yıldan fazlasıyla geride kaldığını farkettiğiniz zaman.
    (cimcime, 11.04.2007 16:58)
  16. kişi kimbilir kafası kaç dereceyken telefonuna hatırlatma koymuştur. yine aynı kişi yirmidördüncü yaş gününde bünyeyi alkolle doldururken * cebindeki telefon titreşmeye başlar arayanın yada mesaj atanın kim olduğunu anlamak için telefona bakıldığında acı gerçekle karşılaşılır ne bir mesaj ne bir telefondur bu çalan malum hatırlatmadır.
    (bkz: yaşlanıyorsun)
    kişi kendisini başarıyla sikip bırakmışır bu hatırlatmayla. ne zaman yazdım ben bunu diye düşünür. daha sonra akla densiz bir bünye tarafından yapılan "hoju şimdi sen yirmibeşinden gün almaya başladın" lafı gelir * .kişi nin gözleri hatırlatmadaki iki komuta kitlenir "durdur"umut dolu gözlerle sevgiliye dönülür ve hatırlatma gösterilerek "durdur desem durur mu?"... olumsuz bakışlar hayallerini yıkar. son bir umutla diğer komut işaret edilerek "peki ya ertele desem ertelenir mi?" yine aynı bakışlar eşliğinde ufak bir belkiyle ertele düğmesine basar.
    beş dakika sonra kişi yine kendisini başarıyla sikmiş olduğunu farkeder. hatırlatmayı kapatır.kendine güvenemediğinden bi daha ki sefere telefonunu yanına almamaya karar vererek bünyeyi alkolle dorldurma işlemine bu sefer biraz daha buruk devam eder.
    (kusmuk, 24.06.2007 14:15)
  17. 1989 lularin üniversiteye baslamasi maalesef bu durumu yüzümüze carpan olaydir.
    (jazzmatass, 24.06.2007 14:19 ~ 14:20)
  18. -askere gittiğin yıl doğanların iş arkadaşların olması,
    -abi dediklerinin amca olması,
    -amca dediklerinin teker teker gitmeye başlaması *,
    -eskiden bakkala "abi bi kola" demen. şimdiyse, bakkalın "abi ne vereyim?" demesi,
    -yüksek sesli heavy metal müziğin artık yormaya başlaması,
    -sağda solda gençliğin sana aptalca gelen şeylere gülmeleri,
    -eskiden tv kumandasında 1 nolu tuş MTV iken şimdi NTV olması,
    -motosiklet kullanırken 5-6 vitesleri kullanmamaya başlaman,
    -araba kullanırken orta şeritten çıkmaman,
    -sıçana kadar bira içmekten, daha sağlıklı diye 1 kadeh şarap içmeye başlaman,
    -saçlarındaki beyazların eskiden daha azken, sinirini bozarken şimdi daha çoğaldığı halde o kadar da aldırmaman, * *
    (pancake, 30.08.2007 13:07)
  19. garsonun " yillanmis sarap getireyim mi abi? " diye sordugu o an.

simdi alakasiz gelebilir. bu olabilir. goz ardi etmemek gerekir. alakasiz gibi gozuken bicok seyde oldugu burada da bi alaka mevcut aslinda. elbet anlayana. ya da anlamak icin biraz olsun saksiyi calistirana. alakadan ote ders niteliginde bir mananin mevcudiyeti gizli. ki bu sir mana belki de tum insanligin kaderini degirtirebilecek kadar etkili bir silah. elbet bu silahi kim nerede ne icin ne zaman neden kullanmalidir bu da ayri bir mesele.
    (judas, 04.12.2007 10:32 ~ 10:33)
  20. zamanın hızlı geçtiğini farketmeye başladığı an.
    (yolgezer, 04.12.2007 10:34)
  21. aynaya bakarken boynundaki kırışıklıkları farkettiğin an.
    (kursunkalem, 04.12.2007 10:57)
  22. anlaşılmış gibi görülüp aslında anlaşılmayan anlardır.
    hiçir insan yaşlandığını kabul etmez, anlamaz. sadece lafta "ay ayol ben yaşlanmışım" der ama onu da içten söylemez.
    bir kişi 20 yaşındayken 20 yaş onun için çok gençtir. aynı şey 30, 40 ve 50 içinde geçerlidir. velhasıl yalancı anlardır.
    (desiree, 04.12.2007 11:02)
  23. eğer ileride yapacak bir şeyiniz kalmadı da her şeyi tamamladıysanız geçmişe vakit ayırırsınız... yani hayatınızda gözleriniz buğlu, geçmişi film şeridi gibi hayal etmeye başladıysanız, ileriki zaman dilimini kenara itip, geçmişi tercih ediyorsanız, yaşlılığın izlerini içinizde hissedersiniz...
    (aither, 04.12.2007 11:08)
  24. öğrenci olduğunuza inanılmadığı andır. beş gün arayla iki kişinin "abi evli misin?" sorusuna "heyt lan o kadar yaşlı mıyım ben?" diye cevap verdiğiniz andır.
    (yamuq, 04.12.2007 11:13)
  25. alınan kilonun, daha önce vücuda eşit oranda dağıtılırken, artık direkt göbeğe gittiğinin farkına varıldığı anlardır. * *
    (spectr, 04.12.2007 12:02)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» mahir cayan » yaman gezgin kayboldu » diary of the dead » bosluktasallananadam » 16 mayis 2008 eskisehirspor diyarbakirspor maci » david caine » saman nezlesi » adnan menderes » alimacgraw » karin » iron maiden » ben » karisini ozellestiren adam » saat kac espirisini ureten kisi teslim oldu » desert eagle » soyleyememek » nimes » kucukken annenin evdeki sekerleri saklamasi » fedora » sen alo demeden once » benzine yapilan zam » aklini kullanan gerizekali » ziyankar » deniz yazici » katharsis » hale caneroglu » guzel gothic kizin gothic olmasa daha guzel olmasi » little green bag » cocukken yapilan salakliklar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa