yasarken de olunur 

kapat
  1. insanoglu denen bu iki ayaklı mahlukat malumu aliniz oldugu uzere dogar , buyur , yasar ve olur . hayatin ozeti budur . amma velakin hayatin kanunu bu degildir . bazi insanlar vardir yasarken olur . ömürlerinin son demlerinde ozellikle bir kabuk gibi yasarlar . hayattan hic bir istekleri kalmamistir. hani derler ya vazgectim bu dunyadan . insanlar hayatlari boyunca birseyler icin yasarlar hep . istinalar olabilir ama total olarak boyledir. bir zamanlar bir dostum vardi taksici idi . bu hayati boyunca eski pusku bir 124te calısırdı . hep sıfır bir araba almak istemisti . fakat bir turlu alamiyordu . gelzaman git zaman calisti cabaladi , gecesini gunduzune katti en sonunda sıfır bir araba alabildi . arabayi bir zaman keyifle surdu . fakat bilinmez bir sekilde plakayi arabayi satti savdi . ne zaman sebebi sorsak hic bir sey demiyordu . sadece garip bir sekilde guluyordu . bir gun gene sorduk ona yahu sen neden sattin arabayi diye . gene o garip gulumsemeyi bekliyorduk . fakat sırıtmadi . yahu dedi ben arabayi almak icin insan ustu gayretle calısıyordum ve o zaman cok zevk alıyordum yasamaktan cunku bir amacim vardi . butun hayatimi ona adamistim . en sonunda basariya ulastim . arabayi aldim bir zaman keyifle surdum fakat icimde bir bosluk oldu . cunku bir hedefim yoktu ve hayattan beklentim ise kalmamisti .herseyimi ve buna baglamistim . fakat mutlu degildim . bu yasantimi bunun icin harcadim . bu zamandan sonra birsey yapmakta istemedim . artik bundan sonra gunlerimi doldurucam diye cevap vermisti .
    simdi o dostumu bazen goruyorum ve isi iyice aylakliga vermisti . taksi plakasindan aldigi parayi bankaya yatirmis ufak ufak yemege baslamisti . evlenmedigi icin kendini ferah ferah gecindirecek parasi vardi .taksi plakasi ise babasindan miras kalmisti .
    belkide bu hatiram insan oglunun hayatta her istediginin olmamasinin daha hayirli oldugunu gosteriyor . ama hayat bir olamayan duslerden baska duslere kosmakla mi gecer ? kuskun ve hayalkırıklıgına ugramis bir halde her gecen gunun bir azap oldugu yasayan bir olu olarak mi ? hergece serseri mayin gibi ve her dogan gune kufur ederek mi ? ve kendinden nefret ederek mi ? bunun cevabini ben de bilmiyorum .ve yazik ki cagimiz olma yahut olmama cagi . ve insanlarimizin buyuk cogunlugu hayal kirikligi icinde . herkes bir yaris ati gibi . ama kosamayacak durumda oldugu vakit bu hayat maratonunu atlarin bacaklari kırıldıgı gibi cekip vuran yok . halis yaris beygirini bile bacagi kirik oldugu vakit vururlar . ama insani vurani ise hapse atarlar . intihar edeni ise cehennem alevleri bekler . ya yasarken azap yahutta oldukten sonra azap . her tarafi boklu degnek ....
    belkide bu tip seyleri dusunmeyip ense yapmak yahutta deynegi kapip daga cıkmak ? bilge olmak ..... ama en iyisi ise onu bilemiyorum ....................
    #1089826 (mulayim, 01.01.2007 16:32)
  2. (bkz: ucup gitti seneler)
    #1818311 (mulayim, 25.06.2007 05:20)
  3. (bkz: elveda hayat elveda)
    #2631095 (mulayim, 26.11.2007 04:26)

© 2008 - uludağ sözlük

yasarken de olunur başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. yasarken de olunur ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yasarken de olunur nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bicontinental » hatirla sevgili » the killers » askim coraplarin da islandi mi » gordan giricek » italya 90 » nerdesin » kadinlarin ideal erkegi ter kokusundan bulmasi » cocugunu aglatan esyalari doven anne » arabayla polis arabasina carpan ehliyetsiz genc a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games