yasar guvenir 

kapat
  1. *
    Yaşar Güvenir ankara radyosunda kanun sanatçısı olan osman guvenir'in oğlu. Çocukluk ve gençlik yılları Ankara radyosunda geçmiş. 1940'lı yıllarda birçok sanatçının yetişmesinde etken olan "Radyo Çocuk Kulübü"nden yetişmiş. Bir Celal ince hayranı sanatçı. Daha o yıllarda celal ince'yi radyo stüdyosunda program yaparken kumanda odasından dinlemiş. Sesinin rengi de Celal ince'ye benziyordu ve bunu açık açık söylerdi.

1940'lı yıllarda firmayla 10 plaklık anlaşması olmasına rağmen plakların hammaddesinin yurtdışından az gelmesi nedeni ile ancak bir plak yapmış. Bunda da fehmi ege'nin besteleri var, fakat en ünlüsü "Yıllarca sabrettim", "Sensiz saadet ney imiş" eseridir.

Yaşar Güvenir, yıllarca sahnelerde çalıştı. O yıllarda ünlü bir sanatçıydı. Sonra rahatsızlandı ve müziği bıraktı. Ve 10 Ocak 1998'de ebedi aleme göç etti.
    http://www.kalan.com/scri...ergi.asp?t=3&yid=2265
    #898376 (vend avesta, 23.11.2006 14:38)
  2. eserleri şu şekilde olan rahmetli sanatçı;

yıllarca sabrettim/ ay ışığını sermiş göğe (taş plak)
    yalan/ nerdesin (45'lik) 1966
    kim bilir/ my crazy baby (45'lik) 1966
    gel desen gelemem ki/ seninle sensiz (45'lik) 1968
    sensiz saadet (lp) 1979
    #1323899 (leggare, 19.02.2007 20:07)
  3. bir keman tınısı duyuyorum ve ardından o bildiğimiz tümce geliyor:
    (bkz: sensiz saadet neymiş)
    #1471198 (hunlu, 30.03.2007 14:20)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yasar guvenir başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yasar guvenir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yasar guvenir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yasar guvenir. Copyright of the articles are belong to their authors.

» asklarin en guzeli » iett nin yeni akbil kutulari » yuregini torpulemek » ben bu yaziyi sana yazdim » konfederasyonlar kupasi » kucuk sozluklerde yazar olmanin enayilik olmasi » baslik acip ayar verdim abi » legrad » ergen » everybody s trying to be my baby » yerel secimlerde akp ye oy vermeyen bolucudur » bir kadina soylenebilecek en guzel sey » 17 kasim 2008 karsiyaka diyarbakir maci » atlas » kurt sorununa objektif bakanlari fasist sanmak » ermerkez » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » the couriers » hsbc nin 500 personelini isten cikarmasi » kizlarin dindar ve ahlakli erkeklerden hoslanmasi » icimdeki deniz » bir cumhuriyet bir vakit bir de bulvar lutfen » mahsun kirmizigul un lanetli olmasi » deivid in umit karan a erk uygulamasi » samanyolu tv » babanin harclik verememesi » muslum gurses » aleko bacanos » in the end » oneydilan » pan am » selpak saticiligi » system shock » hazreti muhammed » dunyanin en ezik sarkisi » dap » there s something about mary