yasamin ucuna yolculuk 

kapat
  1. 1983 de ilk olarak almanca yazılan "auf den spuren eines selbstmords" tezer özlü kitabı.1984 te türkçe ye çevirmiştir.*
    #308683 (nightmare, 03.06.2006 20:29)
  2. yaşamın ucuna yolculuk günlük yaşamlarını sürdüren sıradan insanların pek karşılaşmayacağı bir durumdur...
    oysa bu yolculuğu gerçekleştirenler kendileriyle yüzleşme cesaretini gösterebilmiş insanlardır.sonu ölüm olan seçimleri bile kendilerine aittir ...
    #308727 (devrim, 03.06.2006 20:43)
  3. akşam okuldan dönen çocukluğunuzu karşılar gibi okuyun: bak, ben de büyüdüm.

"Her anı ölüdür.

Şimdi sen de bir ölüsün. Her zaman benimle birlikte olan, birlikte taşıdığım sözcüklerime dönmem gerek.
    Sözcüklerim olmadan o gökyüzüne nasıl dayanabilirim.
    O caddeye, o geceye, gecelere, uykuyla uyanıklık arasında öylesine yatıp uyuyamadığım için sinirlendiğim
    ve herşeyi düşünüp, kalkıp düşündüklerimi sözcüklere çeviremediğim gecelere.
    Ya da uykunun ölümsü derinliğinde var oluşumuzun küçüklüğünü algıladığım gecelere
    Bu yaşama ancak beni içimde esen rüzgarları, içimde seven sevgileri,
    içimde ölen ölümü, içimden taşmak istiyen yaşamı, sözcüklere dönüştürebildiğim zaman ve sözcükler,
    o rüzgara, o ölüme, o sevgiye yaklaşabildiği zaman doluyor.

baska hicbir sey. "
    #3427072 (oyuncakdunya, 21.05.2008 15:49)
  4. tezer ozlu'nün yaşamın ucunda bulunan edebiyata olan yolculuğudur aslında, büyük bir cesare pavese merakı doğurur.
    #3806129 (Fante, 12.08.2008 08:57)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yasamin ucuna yolculuk başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yasamin ucuna yolculuk ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yasamin ucuna yolculuk nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yasamin ucuna yolculuk. Copyright of the articles are belong to their authors.

» tezer ozlu » kenzo tange » yenilmedik ezildik » josep guardiola » vera » turk basininin ve medyasinin feneri kollamasi » turkiye de sokakta kalmak » kizlarin en cok soyledigi yalanlar » sort indirip gol attilar » erkeksen gir » sozluk benim yerime vizeye gir allahsiz » futbol asla futbol degildir » felon » magic mushroom yiyen mario » evlenilen kizin 10 yas kucuk olmasi » dinamo tiran » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » populasyon ekolojisi » hayattaki en guzel anlar » dunyanin en ezik sarkisi » yemekteyiz burhan altintop » icine atmak » fenerbahce nin siradan galatasaray zaferi » olum » uyumamak icin bahaneler » besiktas in ucuncu buyuk takim olmasi » isn t love » yalnizligin ozel tarihi » biz kuresel ekonomik krizi az hasarla atlatiriz » this mission is over » capkin » sin kaf li konusmak » 2 fast driver » yurtkur uyuma yurt kur » raffaele palladino » unlulerin kisisel iletileri » tevekkul