yasadigimi itiraf ediyorum 

kapat
  1. pablo neruda nın kendisini anlattığı eseri.

--spoiler--
    Yaşadığımı itiraf Ediyorum, serüvenlerle dolu bir yaşam kitabıdır. Kimi zaman ısırıcı, kimi zaman şiir dolu. Bir haber verme, bir hesaplaşma, lirik bir atılım, dostlara sesleniş, geçmişe ve yarınlara bir and içmedir onun anıları. Bu anılarda şairin yaşamının bütün duraklarını, şiirlerini yaratış sürecini, başta Lorca, Alberti, Hernandez, Eluard, Aragon, Nazım Hikmet olmak üzere şair dostlarıyla ilişkilerini, Şili'nin Cunta tarafından öldürülen lideri Allende'yi buluruz.

"Benim anılarım hayaletlerle dolu bir galeridir" der Neruda: "Belki ben kendi hayatımı değil de, başkalarının hayatını yaşadım... Benim hayatım, bütün hayatlardan oluşmuş bir hayattır; bir şair hayatıdır."
    --spoiler--
    #1471875 (paradigma, 30.03.2007 17:13)

© 2008 - uludağ sözlük

yasadigimi itiraf ediyorum başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. yasadigimi itiraf ediyorum ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yasadigimi itiraf ediyorum nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bana mi caliyor deliren canlar » yapma cocugum yapma evladim » ergenekon » cix mekanda ayran icmek » siradan insanlara tahammul etmek » umit ozat » lahmacun ile viski icmek » sort aborted » celil oker » sezen aksu nun kopegi cano nun olmesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games