yas kac olursa olsun sokakta anneden azar isitmek 

kapat
  1. başa geldiğinde karşılık verilmemesi gereken durumdur gibi bir tanımla hemen girmek isterim bu hassas konuya.

iş güç sebebiyle uzun yıllardır ayrı yaşadığım ailemin yanına ne vakit kalmaya gitsem en büyük keyfimdir annemle çarşıya çıkıp gezmek. yaş kemale ermiş tabi, iki dost gibi çıkar gezeriz saatlerce. dertleşiriz, biz de böyle hasret gideririz işte. onlarla yaşayan erkek kardeşime bakıyorum, o da sık sık çıkıyor annemle dışarı. belki aldıklarını taşımasına yardım etmek için, belki gittiği yerden yalnız dönmesin diye ona eşlik etmek için. anlatacağım kadın erkek farketmez çünkü anne ayırt etmez, çoğumuzun başına gelen olaylardan yani.

bak mesela yaptığın bir hareketi sana yakıştırmıyorsa, nasıl hatırlatıyor yaşını sana:

+ napıyorsun kızım öyle
    - aman anne napayım can sıkıntısı işte
    + koca kazık oldun artık kızım biraz yaşına göre davran
    - aman anne ya takılıyorum sana
    + büyüyün artık canım hiç yakışıyor mu bu hareketler size (burda kardeşimde alıyor nasibini)

neyseki bu ev içinde geçen bir diyalog. siz de çok eskilere dönmeyin derim anımsamak için, annenizin elinden tutttuğunuz, kızdığında "doğru eve" diye elinizden çekiştirdiği dönemler değil çünkü bahsettiğim. basbayağı esek kadar adamsin denilen yaşlar bunlar...

mesela çıkıyoruz biz çarşıya, ben yorulmuşum artık dolaşmaktan yavaş yavaş başlıyorum söylenmeye. birden sinirleniyor yol ortasında. hoş sonunu tahmin edebilsem kapar çenemi dolanırdım onunla daha.

- of anne ne zaman döneceğiz eve ayaklarıma kara sular indi valla
    + bir de genç olacaksın, hemen yoruluyorsun ( henüz farkında yaşımın, dedim ya işine geldiğinde hatırlatmakta üstüne yoktur büyüdüğümü)
    - ya anne saat kaç oldu ama bak hava kararmaya başladı bile
    + aa bi ağız tadıyla gezemeyecek miyim ben? evde kalsaydın madem
    - annecim sinirlenme bişey demedim tamam
    + gel hadi şu mağazaya girelim
    - ama anne girdik ya demin o mağazaya, gene mi bakacaz?
    + ben bilmiyorum sanki girdik mi girmedik mi, büyümüş anasına akıl veriyor
    - estağfurullah anne yanlış anladın sen
    + ne diye yanlış anlayacak mışım? kafam çalışıyor benim merak etme, sen giderken ben dönüyordum
    - ya anne ne alaka? hem sesini yükseltme lütfen, bak millet bize bakıyor
    + bakarlarsa baksınlar sana mı soracağım alla alla nasıl konuşacağımı?( burda artık yürümüyor, duruyor olduğu yerde)
    - annecim tamam uzatmayalım
    + bak hala akıl veriyor alırım ayağımın altına şimdi görürsün
    - ...

yapma anne şunu ya, sokak ortasında yapma bari. boyum kadar kızım var diye övünüyorsun orda burda ama tepenin tası attı mı gözün görmüyor, niyetleniyorsun valla ayağının altına almaya.
    #3703547 (siyahdalya, 22.07.2008 18:39)
  2. annemin çeyrek asırlık bana, "kaç yaşına gelirsen gel hala benim çocuğumsun, gebertirim" demesi ve akabinde terlik fırlatması ile yakinen alakalı olduğunu düşündüğüm durumdur. yazıktır, ama canım annedir bir yandan da, başa gelen çekilirdir.
    #3703564 (merdumgiriz, 22.07.2008 18:43)
  3. -anneeaa elma şekeri alsak ya şurdan.
    +kardeşine mi?
    -...
    +ha, haa. sanaa, olur yavrum sardıralım evde yersin.
    -erir ama.
    +başka napabili... (o an nadanın bakışlarından her şeyi anlar anne) şaka yapıyosun!!
    -nolcak ki anne yaa
    artık ses yavaştan yükselmeye başlar.
    +üniversiteye başladın, hala aklın bi karış havada, bi büyüyemedin.saçını üçe vurdurup cümle aleme rezil ettin zaten bizi, bide eline elma şekeri al tam olsun, şuna bak pantolon üstünden düşecek. daha yüksek bellisi yok mu bunun...
    -anne, anneee bağırma yaa, tamam ben istemiyorum zaten elma şekeri falan.
    +git, yürüme yanımdan, geriden gel sen. saça bak...
    -anne tamam, yavaş yürü o zaman.
    +şuna bak ya, çocuk gibi her şeyi canı istiyo.

böyle işte...
    #3703752 (nada, 22.07.2008 19:26)
  4. insanı yerlere sokan olaydır. azarlamakta yetmeyip bir yanınızı çimdiklemesi ise daha beterdir.
    #3703756 (miss molly, 22.07.2008 19:27)

© 2008 - uludağ sözlük

yas kac olursa olsun sokakta anneden azar isitmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yas kac olursa olsun sokakta anneden azar isitmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yas kac olursa olsun sokakta anneden azar isitmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gunumuz futbol ilkeleri » 90 larda cocuk olmak » ayran ile sigara icmek » jenna jameson » orgazm sonrasi aglayan erkek » buyumek » kapitalizm » threads » cevir kazi yanmasin » abreaksiyon » kazim koyuncu » baca gibi hissetmek » terry kath » kuyruk » sozluk lan burasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » milletvekilleri asgari ucret alsin » bir salak gibi olmek » maslak opet » sinir hastasi bir sevgiliye sahip olmak » you can t do that » sacmalamada sinir tanimamak » dunyayi yahudiler yonetiyor sanrisi » yapilmis en aptalca dalginlik » 10 ekim 2008 turkiye belarus maci » hemfuckirhemsuurlutospaga » divide et imperium » neil gaiman » gerekli gereksiz killanan yazarlar » wordpress » gozu iste eli oynasta olmak