yarimkan 

kapat
  1. safkan olmayan arap atların için kullanılan tabir. yani sözkonusu atın annesi ya da babasından biri ingilizdir, bu nedenle daha hızlı olur ve bundan mütevellit arap atlarına kolayca üstünlük sağlar.
    #2118183 (grand ekinoks, 12.08.2007 15:09)
  2. hukuken illegaldir. yani; arap atları yarışıyorsa arap atları yarışır; ingiliz atları yarışıyorsa da ingiliz atları yarışır.

bir çok at için söylenti çıkmıştır, aslında kan testlerinde de ortaya çıkar ama bu testler bizde pek yapılmamaktadır.

eğer yarımkan at erkekse ve babası ingiliz ise; babasındaki Y kromozonunu almıştır ve ingiliz atının özelliklerini %100 kapacaktır; bu noktadan sonra %50 ihtimal ile (XY kromozonu olayı) ya tam bir ingiliz özellikleri gösterir ya da yarı arap yarı ingiliz özellikleri gösterir. eğer ki yarımkan at dişiyse ve babası ingiliz ise; babasındaki özelliklerini kapma ihtimali %33'dür.

bir çok şampiyon diye gösterilen arap atlarının yarım kan olduğu fısıldaşılır durulur.
    #2799467 (nerval, 06.01.2008 19:38)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yarimkan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yarimkan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yarimkan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yarimkan. Copyright of the articles are belong to their authors.

» fenerli olmak ayip degil yeter ki caktirma » yasamaz » laughing out loud » uludag sozluk » gozlerin doguyor gecelerime » merdumgiriz » papagan » rap dinleyen kizi seviserek metalci yapmak » dreams » sabr i cemil » teheyyuc » ozgur ruh » erkeklere deger vermek » kurtler uzerine tezler » o ne ola ki » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » cevap verilmesi mumkun olmayan cocuk sorulari » punto » issiz adada issiz kalmak » ben deli sen benden deli yakariz gemileri » pakize karada » ben kendime kiziyorum sana ne oluyor » besibirarada » gereksiz eksileyen yazar » ruya gorurken ruyada oldugunu anlamak » erkek olmaktan tiksinilen anlar » uyurken sutyen takmayan erkek » dunyanin sekizinci harikasi » adidas » kurt cobain in kullerinin calinmasi » osman durmus