yarim 

/ 3
kapat
  1. bir mansur ark şarkısı.. en bilineni belki de.

yanında kolaylaşır sanki dert biraz
    seviyorum buna var mı itiraz
    amanın sev biraz, amanın sev biraz sev.
    seviyorum buna var mı itiraz
    alev alev yanan bir aşk var
    sanki şuramda şuramda şuramda hey.
    yarim çok özelsin yarim, ne güzelsin yarim, yaaaaariim..
    #2290778 (i see mal people, 10.09.2007 00:12)
  2. mansur ark adlı elemanın böyle bir şarkısı vardı yamulmuyorsam. hatta aralarda ragga oktay felan giriyordu. tabi tabi, ben haklıyım.
    #2290779 (cemmm, 10.09.2007 00:13 ~ 00:14)
  3. (#2294875) nolu entrysiyle konuya son noktayı koyan yazar.
    #2295746 (Dryad of the woods, 10.09.2007 23:19 ~ 23:20)
  4. yetenekli ve içten bir yazar. ortak zevklerimiz de varmış.*
    üstelik çok paylaşımcı.**
    #2296046 (dalgali kur, 11.09.2007 00:07)
  5. (#2301288) entarisiyle ağzına, diline, yüreğine, klavyesine sağlık dediğim yazar..
    sözlükte gelişen "onyedi yaşındaki herkes gerizekalıdır" veya "doksan sonrası doğanlar apolitiğin önde gideni" gibi klişelere entarisiyle pek güzel cevap verendir.. *
    ayrıca ellerimizi sağa sola sallayarak veda diyeceğimiz artık istanbullu hanım..

"- akşama görüşürüz
    - fazla geç kalma
    - tamam"
    #2303114 (vera, 12.09.2007 12:45)
  6. (bkz: miray)
    #2303382 (paradigma, 12.09.2007 13:49)
  7. Tanışmıyor olsak da yazdıklarını büyük bir zevkle okuduğum sözlüğe girip bakalım neler yazmış diye meraklandığım insan. yaşıtlarının * aksine düşünen iyi şeyler yapmak için çabalayan kişi. 80 sonrası gençliğin bilinçsiz olmadığının kanlı canlı kanıtı.
    #2325758 (hermia, 16.09.2007 13:49)
  8. yürekli bir insan.
    #2347497 (bl, 20.09.2007 15:22)
  9. (#2386175) tanımıyla beni gece gece yerden yere vurmuş yazardır. başarılarının devamını diliyoruz.
    #2386451 (gregor incegor, 27.09.2007 00:49)
  10. iki sene be..

iki koca sene.. hayatımın düzeninin değiştiği ve yerli yerine oturduğu o iki kocaman sene boyunca yanımdaydın..

gidiyorsun şimdi.. ve benim.. gücüm.. olmalı değil mi? ama daha yeni yıkıldım, biliyorsun.. o, aşk dolu yalanlara inandım.. hataydı, açtığım kapıyı kendim kapattım.. benden geçti aşk, değil mi?

başlangıcımız, devamımız hep bu sanal platformlarda oldu.. konuştuk, konuştuk birgün hatırlıyor musun? benim okula daha yeni geldiğim zaman.. baktım, her şeyimi anlatmaya başlamışım bu karşımdaki "ismi unisex varlığa".. sonra bu varlık, pembe bir atkıyla göründü, doldurdu içimi.. daha konuşmanın ilk başında verdiği "bkz" cümlesi ile kopup, bayıldım bu mahlukata..

ben sana diyeceğim sözü bilemedim.. ne desem eksik kalırdın çünkü.. başlarda korkutmuştu bu benzerlik, değil mi? benim de senin gibi yıl-yol-adam üçgenine düşmemi istemedin.. oldu ama.. dokuzyüzotuzdokuz kilometre mağduruyuz ikimiz de.. ikimiz de -evet- sırnaşık kedileriz.. ikimiz de yüreği kendinden büyük seven kimseleriz.. ama dediğin gibi, karşımıza hep büyük adamlar, küçük yürekler çıkıyor.. şaşıyoruz.. ikimizin de kanat güner'in doğmamış çocuklarının ruhuna sahip olduğumuzu bile düşünüyorum.. ikimiz de ece temelkuran'ın cümleleriyle varız, hikayelerimiz onun dilinde.. ikimizi de üzdüler.. ikimiz de ayaklar altında ezilen papatyalardık.. ikimiz de.. ikimiz.. iki..

ama güçlüyüz değil mi? olmalıyız.. çünkü fidel ve örgüt üyeleri bizimle dalga geçip, bizi çukura düşürmek için dört gözle bekliyor.. oysa düşmeyeceğiz biz.. içimizdeki "hiç çocuklarımıza" sarılıp, güçlü olacağız..

hem bak senin hikayende yeni bir bölüm başlıyor.. benimse hala zamanım var.. üstelik bu yeni bölüm istanbul'da.. duydun mu? is-tan-bul! uğruna ne şiirlerin sözlerin döküldüğü, kendimizi ait hissettiğimiz biricik kentimiz.. gidiyorsun oraya, kavuşuyorsun aslında.. ötesi var mı?! ama ama ama.. unutma ki, fidel ve örgüt üyeleri.. onlar.. hep güçlü olmalı, anlatabiliyor muyum? vapurlardan uzak kalmalı, ayakları havada bırakmamalı, sevdiğine sahip çıkmalı.. kötülüğümüzü isteyenleri mutlu etmek istemeyiz değil mi? istemiyoruz..

bizim sorunumuz yanlış zaman (ah işte buraya ismin gelirdi) canımcım.. genellemelerin ortasına düştük, farkındasın.. hissiz, ot, aptal bir nesille aynı kategoriye koymaya çalıştılar, ama olmadı.. ruhumuz diyorum.. sığmıyor bazen bedenimize.. tıkıştırmaya çalışıyoruz, o zaman da olmuyor.. adımlarımız hızlı geliyor diğerlerine göre.. gölgelerimiz daha büyük.. kalbimiz.. demiştim zaten, çok seviyoruz diye.. çok ama çok.. biliyorsun zaten..

gözyaşının tadına bakmadım daha, ama eminim aynıdır benimkiyle.. biliyorum.. derdimiz, acılarımız, yaralarımız da aynı üstelik.. kardeş desen değil.. ruh ikizi desen, bir garip.. dedim ya, ne desem eksik kalır sana..

gidiyorsun.. evet..

iki yıldır süren bu-garip-rastlantısal-ve-benzerlik-dolu-kardeşlik bir başka boyuta taşınıyor.. dokuzyüzotuzdokuz kilometre ötemdeki adama, buyrun can'ımı da ekleyin.. sen gidiyorsun ya..

ama veda değil bu.. olmamalı.. biz hep beraberiz aslında..
    ben üzülürsem, bileceğim ki canın sıkkın..
    gülersem, bileceğim ki mutlusun..

(buraya kadar olan kısmı okudum da çok acıklı yazmışım lan, espri bile yapmamışım. oha.)

kısmet toplu düğün yaparken halay çekmekte..

(lan bu arada bir ara ahmet vardı hatırlıyor musun? ahmet'i bana, ahmet'in arkadaşını da sana ayarlicaktık.. ahmet'in arkadaşının kaplumbağasını da senin kaplumbağaya.. aile boyu gibi.. ahahah..)

bir de hala içimde acıdır, sende olduğu gibi.. senin bir sanal bebeğin vardıydı, öldü.. ah ah.. ölmedi yüreğimde yaşıyor be..

sen yine pastalar yap, yiyeyim anacım..
    sen yine pearl jam albümü iste, bulup vereyim sana..
    sen yine..
    sen..

iyi ki varsın lan..
    yarına da ol..
    hep ol..

(ikimizin kedi olduğu bir hayatta görüşürüz dicem, olmicak.. biz o hayatta, zaten beraberdik) *

zamanın berisinden gelen büdüt: yakışmaz mı istanbul sana?!
    yakışır..
    hem de çok..

fidel, vera, istanbul..
    kurbaaaaanlar olsunlar sanaaaa!!
    #2389500 (vera, 27.09.2007 17:25 ~ 28.09.2007 16:20)
  11. aklına çocuklar koyuyorum. eline geçiyor mu, zeplinlerle kediler yolluyorum sana her gün.
    #2470004 (vera, 14.10.2007 20:29)
  12. azığım zehir , bineğim gamdır
    yaram yarimdir , yarim yaramdır
    #2470059 (onurude, 14.10.2007 20:41)
  13. murathan mungan şiiri.

geceleri yalnız,
    yarım yatakların
    mezar ayazı
    kesik sol kol
    susma pahası
    suyu çekilmiş kuyu
    kör sabır sabit duruş
    imanın yetindiği
    noksanlığın uğultusu

şimdi çok yıllar geçti
    hatırlamak bile eskitiyor insanın içini

kim bilir, kime ne kadar borçlandığımdı
    yaralı bir narsiste haram olmak
    sonrası acı iman:
    kendimi bıraktım intihar eder gibi hayata
    usul usul yaşattım onu
    usul usul kendimi azalttım
    çocukluğumda kırlar geleceğe benzerdi
    şimdi hiçbir şey geleceğe benzemiyor
    akşamları yatmadan önce saçlarını okşayan bir el yoksa
    gün yarım, uykun yarım, yarının yarım kalır
    sabahların yaşlı doğar, aydınlığın kısalır

yıl dediğin ne ki, hepsi geçti
    yalnızca yarım kaldım

sayfa 38, timsah sokak siirleri
    #2538952 (vernon sullivan, 31.10.2007 07:26)
  14. mehmet'i bulan yurdanur edalarında istanbullarda gezinen hanım. yani tam bulmadı aslında. bulmak üzere. bulacak. buluyor. gibi..
    özletti çok kendini.

(darısı nazım'ı bulan vera'ya olsun mu? olsun..)
    #2624350 (vera, 24.11.2007 13:17)
  15. illa albümünden leman sam şarkısıdır en güzelinden. en ama.

bu başlık altındaki 8. entryde yazılmış sözleri yanlış olsa da. tekrar etmeyeceğim, yanlışlığı düzelteyim yeter garip canıma. sadece nakarat yanlış olmuş zaten, gerisi tamamdır.

"o hırçın suretini ah sevdiğim yarim.." olacak o nakarat. rüçun diye bi şey yoktur zahir.

edit: şarkının ilk satırı da yanlışmış anasını satayım. o da " tende su damlasına yansıyan asi gülüş" olacak. olmucak böyle editle meditle, yazıcam ben bu şarkının tümünü sanırsam kalibağğğ.
    #2779115 (banainanma, 02.01.2008 12:24 ~ 12:34)
  16. tam değil.eksik.incomplete.
    #2779120 (wAkE, 02.01.2008 12:26)
  17. bir yucel arzen şarkısıdır.

Ah bu çalan sarkimiz yarim yarim,

Eski bir ani simdi

Ben gelinindim senin yarim yarim

Damadim nerde simdi..

Neyleyim baharimi,hazanimi sevda
    çiçegim solmus

Bir yanan kalp vardi senin için gittigin
    gün o durmus

Eski bir ani simdi

Sen gelinimdin benin yarim yarim

Damadin nerde simdi..

Neyleyim baharimi hazanimi sevda
    çiçegim solmus

Bir yanan kalp vardi senin için gittigin
    gün o durmus

Eski bir ani simdi

Ben gelinindim senin yarim yarim

Damadim nerde simdi..
    #2877400 (lazio, 22.01.2008 04:22)
  18. akşamları yatmadan önce saçlarını okşayan bir el yoksa
    gün yarım, uykun yarım, yarının yarım kalır.
    sabahların yaşlı doğar
    aydınlığın kısalır.
    *
    #3224735 (perseis, 03.04.2008 11:30)
  19. (bkz: yarim yarim)
    #3224758 (filozofil, 03.04.2008 11:40)
  20. tüm den gelip tüm e giden..

tüm olmadıkça..

et in et e yaptıkları var ya..

bin bildiğin yanılgıyı bin bilmez kılıp,

bin bildirir seni..

yine bildin,

bak..

bir aferin için bir ses gerek tam burada..
    #3252119 (havada panik, 10.04.2008 00:50)
  21. iyi ki doğdun.

iyi ki yarına da varsın.
    #3273525 (vera, 15.04.2008 15:07)
  22. çok kitap okuyan yazar. *
    #3284094 (Bohemian Rhapsody, 17.04.2008 23:02)
  23. gelmeyen,olmayan,varmayan...hayatlardaki en büyük eksiklik eğer yoksa;zaten hiç olmamışsa bugüne kadar yaşamamışlık hissetmek lazım..
    #3332995 (bruno, 29.04.2008 00:44)
  24. sözlüğü bir bırakmış, sonra geri dönmüş, dönmesiyle beraber bünyedeki endorfin salgılama oranını arttırmış yazar.

şimdi kanın ısınması denen bir şey var;
    - birini görürsün pozitif elektrik alırsın, ısınırsın filan.
    - sesini duyarsın çok içten gelir, ısınırsın filan.
    - konuşursun, diyalog kurarsın, mektup/mail yollarsın, muhabbet hoşuna gider, ısınırsın filan.

görmedim, duymadım, konuşmadım.
    ısındım.

bu başka bir şey.
    #3507572 (life is a lemon, 07.06.2008 19:01)
  25. yürek su serpiştireci, yardımsever yazar. teşekkür ediyorum buradan.
    #3890265 (liber libera, 30.08.2008 01:33)
/ 3
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yarim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yarim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yarim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yarim. Copyright of the articles are belong to their authors.

» real love » haggar » unutma » eskileri saklamayin » uluslararasi savas suclari mahkemesi » cinas » 85 li misin lan » erciyes » umay » nabiz » fenerbahceli misin allah baska dert vermesin » erken yasta olgunlasmak » erkegi bozan seyler » uludag sozluk galatasaray taraftarlari » var misin yok musun » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » vedad ibisevic » nur cintay akoz » ikimiz bir fidaniz » dunyanin en guzel kadini » moderatorlere yalakalik yapma yontemleri » sabanci » anka mall » dost » rei » cagimizin en buyuk hastaligi humanizm » dask » ozgur soylu » fenerbahce sevgisi sinir tanimaz » bkz baskili tisort » gonulcelen