yarim kalmak 

kapat
  1. ağlak edebiyatın vazgeçilmez laflarından olsa da, manidar bir söz olduğu gerçeğini reddetmesi de kolay değildir. öyle bir eylemdir yani bu, hayatın tam içini anlatan, eksiklik bildiren şu caanım fiil.

hüner olmayan bir sapaktır aslında, varışa giden. sapkın bir sapalık gibi algılamanın da manası yok. hüzün durağı değil, gerçek olarak addedilen şey neyse işte, bu şey, büyümenin izdüşümündeki koşusudur enikonu. kan, ter içinde..

varmanın ta kendisidir yahu!
    #2279611 (hosaf, 07.09.2007 21:22)
  2. giden sevgilinin ardından ağıt yakmanın postmodern ifade şekli. sen gittin yarım kaldım, hayallerim yarım kaldı bla bla gibi.
    nerdeee eski aşıklar, "varlığımın anlamı, istanbulum, karamanım, Bütün Anadolu ve Rum ülkesindeki diyara bedel sevdigim" deyu sevgilerini dile getirenler.
    #2279656 (lumpiya, 07.09.2007 21:29)
  3. genellikle disi yakarisidir. ciftlerin cok sık yaptigi hatalardan biri de herseyi bir butun haline getirmek, elmanin iki yarisi olmaya calismaktir. guzel gunler yasanir iken gelecege dair planlar yapilmasi, vaatler verilmesi sonucu iliski icindeki disi birey farkinda olunmadan, istenmeden erkege oranla daha gelecege yonelik,hayalperest hale gelmektedir. cesitli sebepler dolayisi ile iliski bittikten sonra ise yarim kalan curuyen bir elma haline donusmektedir.. dogal olarak gelecege yonelik planlar, vaatler olacaktir ama bunlara cok fazla odaklanmamali anlik ve kisa vadeli planlar yapilmalidir. elma olunmalidir ama farkli butun iki elma..
    #2279727 (paketik, 07.09.2007 21:43 ~ 21:46)
  4. tamamlanamamışlık. Soluksuz ve iklimsiz bırakılmak, bastırılmışlık.
    #2281834 (yaralimasalcocuklari, 08.09.2007 05:21)
  5. yarım bıraktın, yarsız bıraktın beni,
    yalnız değil, ıssız bıraktın beni dizelerini akla getiren başlık.
    #2282731 (Umutluyum Hala, 08.09.2007 13:50)
  6. kendi başına bir türlü bütün olamayan kişinin eninde sonunda başına gelecek olan hadisedir.
    #2282741 (jansery, 08.09.2007 13:52)
  7. ukteleri artık bardağından taşmış insanın hayattan tad alamaması ardından gelen farkedilmesi bardağın boyutuna bağlı olarak geciken sendromdur...
    #3677176 (zuvvar, 17.07.2008 14:42)
  8. gidiyorsun işte göz göre göre gidiyorsun... ve ben yine yarım kalıyorum, oysa ki herşey çok güzel olacaktı. süprizlerle dolu bir yaşam hediye edecektim sana. hayal bile edemeyeceğin mutlu bir hayat vaadediyordum, para pulla değil; kalbimle, sevgimle, aşkımla... mutluluğa koşacaktık seninle, yakalayacaktık onu. elini tutacaktım, sarılacaktım sana bitmek tükenmeyen sevgimle. öpecektim koklayacaktım seni. nereden çıktı şimdi bu gitme? söyle nereden çıktı. tam mutlu olacağım artık derken mutluluğu yakalıyorum derken nereden çıktı?

senin hayalinle yanıp tutuşurken, günlerimin mutluluğu senin hayalinle geçerken. ağrılarım, sancılarım senin iki güzel sözüne geçiyorken. söyle kim geçirecek benim ağrılarımı, kim geçirecek senden başka? tekrar yarım kalıyorum sanırım. mutluluğu bu sefer buldum derken sen nereye gidiyorsun? bak işte yine yarım kalıyorum. sen gidince ben neyin hayalini kuracağım ki? seninle görüşemeyecek olmamın hayalini mi kuracağım, ne yapacağım? gidiyorsun, gideceksin? hiç bir yere gitmeyecektin, ben öyle hayal ediyordum. ben senin gitmeni hiç düşünmemiştim. kendimi hazırlamamıştım buna. sana bu denli alışmışken. ne yapacağım sen gidince. gidiyorsun işte göz göre göre gidiyorsun.

gitme desem kalır mısın? eminim senin elinde olsa kalırdın, beni yarı yolda bırakmazdın. biliyorum işte bırakıp gitmezdin beni. gittiğin gün ben de gideceğim. bedenim olduğu yerde kalıcak. beynim gidicek. ben aynı ben ama ruhum gitmiş olacak... hayatım da bir hayal kırıklığına daha yer yoktu. bir hüzünle daha boğuşamaz bu ruh. keşke elinde olabilseydi gitmemek ama gidiyorsun işte, beni yarım bırakıp gidiyorsun...

gitme desem gitmez misin?

hayır, gideceksin mecbur...

ve ben yarım kalacağım...
    #4059430 (slm asl pls, 07.10.2008 23:10 ~ 23:11)

© 2008 - uludağ sözlük

yarim kalmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yarim kalmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yarim kalmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» erdogan in milli takim kampini ziyaret etmesi » central park i goren apartman dairesi tutmak » richie sambora » gulun kokusu vardi » alice in hell » yuksek mertebeli diferansiyel denklemler » ataturk dirilse olabilecekler » beyaz melek » ayak fetisizmi » bizar sanrilar » moriye » conduct disorder » autogynephilia » yoneticihatasi com » senin gotunden vidanjorle bok cekerim » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » jon donais » bir anda » yan bakmak » militarist ulkede beden dersi » sevgilinin hasta olmasi » baslik sayi uyumu » ibrahim kas » sihirli balon » ray blanchard » uludag sozluk hakkinda ne dediler » batuhan karadeniz » resident evil degeneration » classy goth » gece iskencesi » waiting for you