yaratmak kelimesinden rahatsiz olanlar 

kapat
  1. allah dışında kimsenin bir şey yaratamayacağını söyleyip bahsedilen konuyu saptırabilme konusunda bir rekora imza atan zihniyettir.

örneğin "ben çok yaratıcı bir insanım" dediğimde allah'a şirk mi koşmuş oluyorum?

tövbe haşa siz var ya insanı dinden imandan edersiniz!!!
    #2967130 (sanirim osurdum, 07.02.2008 20:05)
  2. kullanıldığı yere göre meydana gelebilecek rahatsızlıktır. örnek olarak çeşitli genetik araştırmalar sonucu klonlanan veya meydana getirilen canlılar için yarattık kelimesi kullanırsa oldukça yanlış olur. ancak ben yaratıcı bir insanım hayal dünyam çok geniştir benim dediğinizde gayet tabi bir rahatsızlık meydana gelmez.

konuyu açıklığa kavuşturacak bir fıkra ile başka bir örnek vermek gerekirse

--spoiler--

Dünya çapında bir grup bilim adamı, uzun uğraşlar, çabalar sonunda, randevuyla tanrı katına çıkma izni almışlar. Çıkar çıkmaz da geliş sebeplerini anlatmışlar. 'Biz dünyalıların artık size ihtiyacı yok. Biz her hastalığı tedavi ediyor, insanları kopyalıyor, organları yeniliyor, yaşam yaratabiliyoruz... Siz kendinize bir başka dünya bulun, bizi bırakın!..' 'Gayet güzel' demiş, tanrı...'... ama bana gerçekten ihtiyacınız kalmadığını kanıtlamak için bir insan yaratın da görelim bakalım... Benim asırlar önce Adem'i yarattığım gibi...' 'Tamam' demiş, bilim adamlarının lideri. Eğilmiş yerden bir avuç toprak almış... 'Yooo.. Olmaz..' diye itiraz etmiş tanrı.. 'Kendi toprağından.. Kendi toprağından alacaksın!..'

--spoiler--
    #2967174 (eurasia, 07.02.2008 20:12 ~ 20:15)
  3. yüzeysel düşünen insanlardır. olmayan bir şeyi sadece tanri yaratabilir mantığında davranırlar. bunun için de, tanrının insanlara verdiği irade ve kişisel yeteneklerini keşfetme yetisini hiçe sayarlar. kendi içlerinde çelişirler.

tüm kelimeleri tek anlamlı sanarlar. güzel tasarımlar yapan bir tasarımcı, yaratıcılık denen olguyu kullanarak günah işlemektedir bunlara göre. halbuki tanrının herkese vermediği bir yetidir.

yaratıcılık, tamamıyla özgürlükten beslenir. açık fikirli olanlarla koşar. daldan dala atlar. duz insan harcı değildir. bunun için yaratmak kelimesini abartıp, bodoslama bir şekilde tanrının olmayan şeyleri var etme yetisiyle karşılaştıranların kuruntusudur.
    #2967186 (semigod, 07.02.2008 20:15 ~ 20:16)
  4. yaratmaktan aciz, çobansız anlamsiz kimselerin huyudur. kendilerini iki kisi olunca bir adama esit saymisliklari vardir vakti zamaninda dolayisiyla dogaldir bu kadar korkak, kapali ve dar olmalari.
    #2967187 (laxx, 07.02.2008 20:15)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yaratmak kelimesinden rahatsiz olanlar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yaratmak kelimesinden rahatsiz olanlar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yaratmak kelimesinden rahatsiz olanlar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yaratmak kelimesinden rahatsiz olanlar. Copyright of the articles are belong to their authors.

» birinin agladigini gormek » bir barbar kendin tartar bir barbar assaglarda » gelgelelim » fadik sevin atasoy » anka mall » 2 milyonluk kosovalilar ve 20 milyonluk kurtler » malum olmak » yenebilme ihtimali » bir zaman bir posta bir fanatik » sarhos diyaloglari » tahta kola kasalari » kriz teget gecti » rakamlarin dile gelmesi » susarak haykirmak » ask degil » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » shownomercy com » sigircik » kizlar tuvaletine iseyen erkek » ya rock ye rap » nurettin veren » zall » dunya bir gundur o da bugundur » yade » ankara universitesi hukuk fakultesi » ayak fetisisti » erkeklere deger vermek » winston » oha artik yani » gecmeyen hickirik » turk beyniyle uretilmis super cumleler