yarasi olan gocunur 

kapat
  1. Gerçeklerin söylenmesine karşı bazı insanların verdiği şaşırtıcı tepkiyle bilinmeyen kusurlarının ortaya çıktığını anlatan sözdür.
    (italiano, 11.03.2006 16:49)
  2. pkk ya laf söylenildiğinde anlamsız* bir alınganlık gösterenlere söylenebilecek deyim.
    (infantes, 23.03.2006 16:38)
  3. (bkz: scarface)
    (scarface, 23.03.2006 16:44)
  4. gizliden gizliye ima edilen suçlamaları üzerine alınan kişilere söylenen, sinir bozucu söz (direkt adını söylesen olmuyor mu? ne ima ediyorsun, bak yine gocundum. demek ki yaram var).
    (asiti kaçmış kola, 26.04.2006 18:12)
  5. ortaya söylenen sözün arkasına eklenen cümledir.direk olarak kişiye söylenmez de dolaylı yollarla gönderme yapılası durumlarda kullanılır.
    (feyza, 08.07.2006 09:30)
  6. bazı durumlarda saçma olan bir laftır.
    yoldan geçen tanımadığınız birisine gidip "o.ospu çocuğu" deyin, adam olayı idrak edip üzerinize geldiği sırada "yarası olan gocunur koçum, sen o.ospu çocuğu musun? niye gocunuyorsun ki?" deyin bakalım neler oluyor? adam size, dk.da 46 yumruk atacakken, son kurduğunuz yarası olan gocunur lafından sonra dk.da 73 yumruk atmazsa gelin yanıma.
    (trablus, 08.07.2006 09:40)
  7. söylenilen kişiye doğrudan dokunduran atasözü. x, y'ye laf sokup durur isim vermeden. y bunun üzerine dellenerek "ne diyon lan sen" der. x karşılık olarak "ben sana dedim dedim mi?* üzerine alıyorsan o senin sorunun canikom" tarzı bir alayla "yarası olan gocunur" der. bu sözü söyledikten sonra x, isim vermeden laf sokmaya devam eder. y'nin yapacak pek bir şeyi yoktur, ağız-burun-kafa-göz allah ne verdiyse girişmekten başka...
    (jackmartins, 27.12.2006 05:17)
  8. duyulduğu ortamda acaba ben mi bi yamuk yaptım düşüncesinin oluşmasına neden olan, sonrasında da aman neyse çaktırmayayım dedirten durum.
    (Almiraa, 27.12.2006 22:56)
  9. sistemdeki hatayı gösterdiğinizide, daha önce o hataya düşmüş olan gereksizlerin agresifleşmesidir.
    (Cavit, 23.01.2007 02:47)
  10. "yarası olan gocunursa yarası olmayan ne yapar?" sorusunu akıllara getirir
    (nietzsche, 26.01.2007 23:45)
  11. bir kimseye kor gozune parmagim modeli sokuşturulan sözün , karşıdan tepkimesine verilen otomatik cevap. Laf hazırdır ya, kafayı sağa çevirip 'yarası olan gocunur' denir , tekrar aynı pozisyona dönülür. Ulan manyak , söyleyeceksen adam gibi direk söyle ! Ne o öyle ağız yüz yapıyorsun , lafı esnetiyorsun ? Çok sinir olurum böyle tiplere. Konuşmam bir daha.
    (allen, 08.06.2007 14:40 ~ 14:41)
  12. kaçak dövüşenlerin mottosudur.
    adam aleni bir şekilde size lafı söylüyordur ancak, o lafın muhattabının siz olduğunu belirtemeyecek kadar korkak, kişiliksiz vb. dir. böyle bir durumda kişiye gereken cevabı verdiğinizde;
    -bilader ben sana mı dedim yarası olan gocunur der.
    böylelerini direkt öldürmek caizdir.
    (serenitytheone, 08.06.2007 14:49)
  13. ates olmayan yerden duman cikmaz atasözüne eşanlamlı olan deyim.
    (e fe, 27.06.2007 00:08)
  14. yarası olduğunu fazlaca belli etme durumu. var böyle insanlar her yerde. yaralıyım yaralıyım diye bir şarkı vardı sanki. ben mi yanlış hatırladım. her neyse...
    (yavuzum, 02.10.2007 18:31)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» hayal » a bout de souffle » salak kiz » kiristirmak » tasmali cekirge » giden sevgilinin arkasindan bakakalmak » bir uzayli ile evlenmek » baglama » dogum gununde sinava girmek » vans » mutlulugun anahtari kucuk seyler » uludag sozluk » dar kaldirimda yan yana yuruyen teyzeler » burak bora anadolu lisesi » sozluk iletilerini alt alta okumak » tezkereci » ayrilmak istedigi sevgilisinden kopamayan erkek » her yazar 10 lira verse bir hastaya sifa olsak » cagdas yunan siiri » yaman gezgin kayboldu » sekiz yasindaki intihar bombacisi » eses taraftari porsuk canavari » h harfini soyleyemeyenlerin kirabilecegi potlar » konusunca error veren kadinlar » 502 » starship » hollanda konsoloslugu » binbasi ersever in itiraflari » mutlulugu uzaklarda aramak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa