yara mina bedewe 

kapat
  1. grup yorum'un yürüyüş albümünde aynur doğan'ın sesiyle can verdiği kürt halk türküsü.

yara mine bedewe
    çavreşa nawa gunda yar melleke

bejne nare sorgule
    deştu zoza xemline
    agire dilem besine de
    tu were cem min

yaramina bilinde
    çawreşa nawa gunda yar melleke

bejne nare sorgule
    deştu zoza xemline
    agire dilem besine de
    tu were cem min

lawik çima dıtırsi
    ne ez kızim tu xorti yar ez vanakım

bejne nare sorgule
    deştu zoza xemline
    agire dilem besine de
    tu were cem min

türkçesi

güzel yarim
    köyün kara gözlüsü melek yar
    yarin boyu kırmızı gül dalı
    ovaları yaylaları süsler
    gönlümün ateşini söndür gel yanıma
    uzun boylu yarim
    kara gözlü yarim melek yar
    yar sen neden korkarsın
    ben kız sen erkeksin melek yar
    yarin boyu kırmızı gül dalı
    ovaları yaylaları süsler
    #1643383 (ferfecir, 14.05.2007 20:45 ~ 20:46)
  2. geçen haftanın en kötü entryleri istatistiğine 1 numaradan girmiştir bu türkü. ne türküyü bir kere dinledim ne söyleyenleri tanırım ama bir türkü niye böyle kötülenir onu anlamadım.
    #1668765 (Th0r, 21.05.2007 11:26)
  3. sözlüksel tanım; kürt halk ezgisini(türkü diyemeyiz, türkçe olmayan eserlere türkü denmez, türk-ü) kötüleyince vatanperver olµndµğµnµ zanneden bir kesim gürµhµn eksi bombardımanına tµttµğµ ezgidir.

dinlemem etmem.
    #1668778 (gothic evil, 21.05.2007 11:32 ~ 11:34)
  4. hiç dinlemediğim ve belki de hiç dinleyemeyeceğim bir türkü. türkü diyorum bak, bizim kültürümüz. biri çıkıp kimsenin bilmediği bir bar grubunun ingilizce şarkısının sözlerini yazsa "vay be abi adam da müzik kültürü var, helal olsun." diyip hemen takdir edersiniz. kendi kültürünüze neden bu kadar düşmansınız?

ayrıca bu sözlükteki oylama mantığının hiç gelişmeyeceğini bir kez daha gördük. daha önce bulunduğum bir sözlükte bir arkadaşımız dar hejiroke türküsünün sözlerini ve türkçesini yazmış ve bu entrysi en çok beğenilen arasına girmişti.

sorun sizde mi, onlarda mı?
    #1669407 (fewzi1907, 21.05.2007 14:44)
  5. kürtçesi ile bir şey anlaşılmayan ancak türkçesinde hoş bir anlatım tarzının olduğu türkü.. (bkz: melodiyi bilmiyorum salladım) *
    #1669557 (peceteye recete yazan doktor, 21.05.2007 15:18)
  6. en güzel yorumunun tanrıçam leyla isxan a ait olduğunu düşündüğüm kürt halk ezgisi. videosu için;

http://www.youtube.com/watch?v=1AyAt96aIpQ +
    #1669577 (tanrilar cildirmis olmali, 21.05.2007 15:25)
  7. sözlüğe aktararak sözlükteki bazı yobazların 'müziğin evrenselliği' adına hiçbir şey bilmediğini anlamamı sağlayan grup yorum eseri ve inatla bir kez daha kürt halk ezgisi...
    * * *
    #1672861 (ferfecir, 22.05.2007 09:21)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yara mina bedewe başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yara mina bedewe ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yara mina bedewe nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yara mina bedewe. Copyright of the articles are belong to their authors.

» tansas » yabanci gelin » bird on the wire » hep bana rabbena » papagan baligi » bicim boyacisi » deniz gezmis » kalem » cernobil » telsim tribunu » sarhos diyaloglari » 29 kasim 2008 emek baris ve demokrasi mitingi » yasamlarin benzerligi » ata demirer » a101 » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » can kurtaran » tombis » milletler arasi » denizbank » sozluge yasakci zihniyetin gelmesini isteyenler » uludag sozluk 30 yas ve uzeri yazarlar kulubu » sozlugu ruhlarin basmasi » son oylanan entryleri alt alta okumak » michael dawson » kestane fisegi » we the living » marc jacobs » henry kissinger » endoktrinasyon » soverek ayrilanlar