bugün

bir eylemin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğine bağlı olarak oluşacak olan pişmanlığı kıyaslayan soru cümlesi. yapmazsan bir ukde olarak kalacak keşke yapsaydım denilebilir. (özellikle merağın etkili olduğunu sanıyorum.)
yaptığın vakitse mesela sonuçları itibarı ile pişman olunabilir.
ne yaptığınla doğru orantılı olmakla birlikte bence yapılmayan daha çok pişmanlık verebilir de vermeyebilir de ama yapılan da pişmanlık vere.... *
yapılmayan verir ki keşkelerin efendisidir.
yapılan yanlış pişmanlık verir ama tabii aklı olana.
(bkz: umudun kalacağına emeğin kalsın)
yapılmayan verir.
ilerde yaptığınız şeylerden değil yapmadığınız şeylerden pişman olacağız.
yerine göre değişkenlik gösterendir. bazen yapılan bir şeyde pişman eder, sus pus olup kaçırılan, ıskalanan bir fırsatta.
"keşke"lerle yaşamak ağırdır. lakin, "denedim, yaşadım, gördüm ama olmadı. sağlık olsun" demek de kolay taşınacak bir duygu değildir. öyle her baba yiğit kalkamaz altından.
yaptırılamayan.
her ikisi de.yapılan şeyden dolayı pişmanlık duyduğunuz zaman kafayı yiyecek gibi olursunuz uyuyamazsınız,kendinizi parçalarsınız adeta.yapılmayan bir şeyden duyulan pişmanlıkta belli bir zaman geçtikten sonra karşınıza çıkar geriye doğru baktığınızda gözyaşlarınıza engel olamazsınız ve durup biraz geriye doğru gidip ikisine birden baktığımda her ikisi de diyiveririm şimdiki zamanda.
yapsan keşke yapmasaydım dersin, yapmasan keşke yapsaydım dersin 2 ucu boklu değnek !
bazen yapılan, bazen yapılmayan.
kaçan balığın büyüklüğü, yakalananın küçüklüğü oranında değişir.
yapılmayan. içini kemirir yapsa mıydım acaba diye. şimdi bu entryi girmesem girse miydim acaba diye triplere girerdim mesela iyi ki girmişim.
kısa vadede yapılmayan fakat uzun vadede yapılan pişmanlık sebebidir.en azından ben böyle gördüm.
iki ucu boklu değneğin yakını olan cümle. bir de hani çıkışı bulmak için iki kapı ya ad oyuk çıkar filmlerde genelde başrol oyuncusunun son olarak canlı kurtulduğu. ama bundan emin olamazsın ya, çünkü başrol oyuncusu olamıyorsun hayatta sürekli.
zaman zaman her ikiside pişmanlik verir.
iddaa oynarken her ikisi de verir. gider dandik bir takıma oynarım oynadım diye pişman olurum kupon yatınca. bir maçı tahmin ederim oynamadım diye pişman olurum maç tahmin ettiğim gibi bitince.
yerine göre, durumuna göre.
(bkz: Hiçbir sözcük söylenmeyenler kadar acıtmaz canını) ama tabiki içinden geçeni yapmak gerek. aklına her geleni değil.
eğer ölüm döşeğinde değilsen yapılan, ölüm döşeğindeysen hem yapılan hem yapılmayan.
Fırsat bulunca yapmadığımız ve sonradan tekrar yapılma ihtimali olmayan mevzular en büyük pişmanlıkları olusturur.
duruma ve yerine göre değişir elbet ama genellediğimizde yapılmayan elbette. Umut değil midir kahreden insanı, işte tam o noktada da devreye girer "yapsaydın" olurdu, iyi olurdu, güzel olurdu olur. yapılmışın pişmanlığından çok daha beterdir bu.
her ikiside yerine ve durumuna göre pişişmanlık verir. ya yaptığın şeyden pişmanlık duymayacaksın ya da pişman olacağın şeyi yapmayacaksın.
güncel Önemli Başlıklar