yaprak dokumu 

/ 34
kapat
  1. anne rollerini analiz etmeme neden olmuş dizi. evet efendim öncelikle dizideki annelerimizi teker teker sayalım ve akabinde analiz edelim.

hayriye hanım: üç kız ve bir oğlan annesi. kızlarının ve oğlunun yaşadığı problemleri tartışmayalım hiç. şahsi kanaatimce dizinin en tırt annesidir. senin kızın adamı yarı yolda bıraksın, sonra da oğlanın annesine şekil yap. ne yapacağıdı. bi de gelip, ay şekerim şöyleydi böyleydi diye vik vik konuşacak mıydı? kızının nikahında " ay kızım bişey takamadık" diye utanmadan özür dile. sorarım sana hayriye hanım; kuaföre gidecek paran vardı da bi küçük altın alacak paran mı yoktu? sus, cevap verme bana. defol gözümün önünden. daha bi sürü yanlışın var, onları da vurdurma yüzüne.

cevriye hanım: dizinin ikinci tırt annesidir. lakin hayriye hanım kadar içten pazarlıklı değildir zannımca. ağzına geleni söyler, dobradır, durmadan iğneler. ama oğlunu çok sever. fikret'e çektirdikleri öbür dünya da karşısına çıkar.

sedef'in annesi: iyi kadındır, hoş kadındır, kızını kollar, sever. önemli bi yanlışı olmamıştır. lakin kaveciye evet dese, hem kızı sedef i hem de bizleri sevince boğacaktır.

ferhunde'nin annesi: zamanında kızına karşı hatalar yapmış, yaptığı hataları fark ederek kızını korumayı kendine görev edinmiş iyi niyetli bir annedir. lakin kızı orospudur, o yüzden kendisine sabır diliyoruz.

cem'in annesi: işte dizideki gerçek anne. oğlu için gururunu ayaklar altına almış, hayriye karısının ayağına gitmiştir. oğlunun mutluluğu için gerekirse ölür. bravo cem in annesi. fazla yüz verme geline, yavaş yavaş.

analizimizden çıkan sonuç, hayriye hanım ve cevriye hanım dışındaki annelerin iyi olduğudur.

edit: m ilginc olsun istedim in uyarısıyla hayriye hanım ın 4 kızı var. düzeltelim, m ilginc olsun istedim e teşekkür edelim. hayriye hanım a bakınca, en küçükleri ayşe nin yaş ve cüsse itibariyle onun kızı olmaması gerektiği düşüncesiyle ayşe yi unutmuşuz lan.
    #4005904 (piyade cavus, 25.09.2008 02:45 ~ 06.10.2008 01:21)
  2. bu dizinin halka vermeye çalıştığı mesajlar:
    - kızlar doğumgünü partilerine gitmemelidir.
    - kızlar hava karardıktan sonra eve gelmemelidir.
    - kızlar ev işi öğrenmeli, yemekten sonra erkeğe çay servisinde bulunmalıdır.
    - bir kız, evlenir evlenmez yemek yapmayı öğrenmeli, kocası kızdığı zaman alttan almalıdır.
    - kızlar her acıktıkları zaman yemek yiyemezler. erkeğin acıkmasını bekleyip sofrayı öyle kurmalıdırlar.
    - kadın, çocuk doğurmakla yükümlüdür. kürtaj yaptırmak ayıp, yasak ve günahtır.

bu mudur?
    #4008990 (ranka el yassin, 25.09.2008 21:47)
  3. --spoiler--

cem ve ailesinin, necla'nın onlara yaptıklarından sonra yine de, ali rıza bey'lere gidip, necla'yı isteyecekleri haberi üzerine, hayriye hanımın verdiği tepki;
    "işte gelirsiniz böyle, o kadar lafı söylemeden önce düşüneceklerdi. şimdi yüz yüze bakıcaz" gibi bir şey.

bu mudur yani hayire hanım?
    senin kızının onlara yaptıklarından sonra hala nasıl yüzyüze bakabiliyorsun peki? kızın onca şey yaşamış ve yaşatmış o adamlara. sen hala "bize hangi hakla böyle böyle derler, pislikler" modundasın. adamlar olmayan bir şey mi söyledi? iftira mı attılar kızına?
    bir anne karakteri neden bu kadar moron ve tripli olmak zorundadır ki?

ve bu dizide şu durum daha da bi ayyuka çıkmıştır; "seven sikilir, siken sevilir."
    daha önce necla'dan hayatının kazığını yemiş cem, hala necla'nın peşinden kuçu kuçu gibi koşmaktadır, "necla lütfen beni bırakma" sözleri sarfetmektedir. necla ise, cem'in anne ve babası yüzünden triplere binmektedir. cem'i reddetmeye kadar getirmiştir, "ay hiç çekemem" moduna girmiştir. onca şeyden sonra hala peşinden koşulan kızıdır.
    kızım izin ver de o insanlar sana biraz tavır alsınlar; "ah canım benim, iyi ki boynuzladın oğlumuzu" diye boynuna mı sarılacaklardı?
    son sözüm sana cem; aklını başına topla!

--spoiler--

tanım: artık ağlatan değil, üzen değil, tamamiyle insanı sinir küpüne çeviren bir dizi haline gelmiştir. karakterlerin hepsi kendi çaplarında az veya çok saçmalamaya başlamışlardır.
    #4009062 (filozofil, 25.09.2008 22:07)
  4. son bölümün düğün sahnesinde kanımca yunan müzik tarihinin en güzel şarkısı olan to kima'yı çalarak gönlümdeki yerini çelik seviyesine getiren dizi. ha ''yunan müzik tarihini nereden biliyorsun tırrığım?'' dersen susar otururum o ayrı. son olarak ülkemizde yunanistan'ın sezen aksu'su olarak bilinen haris alexiou'nun bu leziz ötesi şarkısını dinlemek isteyenler için kısayol oluşturalım ve her iki sanatçının izmirli olduğunu hatırlatalım. * *

http://www.ktunnel.com/in...a085357c91f7d5a332c116614
    #4011525 (phoibos apollon, 26.09.2008 13:44 ~ 13:49)
  5. en son ali rıza beyle oguz beylerin hollandaya gidecegi dizidir. (bkz: entrikayı seviyorum)
    #4034662 (gitaristdilara, 02.10.2008 15:29)
  6. izlerken gerim gerim gerildiğim dizi. bu ne kasvet be üstadım. gören de silent hill oynuyoz sanır.
    #4038601 (luther, 03.10.2008 12:11 ~ 14:28)
  7. fikretin haftaya nihayet patlayacagı dizidir.. o neydi canım öyle herseye tamam de, ses cıkarma, ne sinir bozucu bir sabrı vardı kadının.. bu kadar da sabırlı yumusakbaslı olunmaz ki zaten..
    haftaya bu durum tersine dönüyor, ve fikret beklenilen tepkiyi biraz abartarak veriyor, o kadar ki, cevriye bunu kaldıramıyor, baygınlık geciriyor..
    #4038811 (noway, 03.10.2008 13:04)
  8. az önce reklamına denk geldiğim,sanırım epeydir sıkışık olan senaryoya 1 senelik malzemeyi çıkaracak bir bölümünü bu hafta yayınlanacak olan dizidir.
    #4058082 (daniel tozser, 07.10.2008 18:18)
  9. Kitap bitmiştir ama dizi şu sıralar devam etmekedir. Yeni sezona başlamıştır.
    #4059451 (ben kendim ve yine ben, 07.10.2008 23:13)
  10. hayriye hanim abuk birsey soyledigi anlardaki delici ali riza amca bakislariyla bitiren dizidir *.
    #4063904 (carrie, 08.10.2008 23:52 ~ 10.10.2008 01:36)
  11. --spoiler--
    artık bir özel şoför ve arabaları olması sebebiyle onca borç içinde o taksiden bu taksiye koşmaları bitmiş ve hepimize derin bir nefes aldırtmış dizidir.
    --spoiler--
    #4065721 (sunshine, 09.10.2008 15:08)
  12. (bkz: kuyruk sokumu) *
    #4071493 (children of condom, 10.10.2008 22:12)
  13. her çarşamba kanal d de yayınlanan,başına yetişme amacıyla dershaneden son hız çıkmama sebep olan,oyuncuların kalitesiyle aşmış bölümlere imza atan duygu yüklü , her hafta anneme evdeki selpak sayısını yarıya indirten güzel dizi...
    #4071850 (missSunshine, 10.10.2008 23:13 ~ 23:16)
  14. artık olabilecek bütün talihsiz olaylar olduğu için senaristlerin daha fazla yaratıcılıklarını kullanamadığı * ve bu yüzden son sezonunu yaşayan duygusal bir dizi.
    #4078947 (mech eng, 12.10.2008 15:10 ~ 16:05)
  15. bu yaprak dökümü evinde hep bir ölgünlük havası var arkadaşlar. doğru dürüst bir neşe yok. şöyle bir düğün derneğe ailecek gidelim yok. ali rıza bey tarafından ''kızlarım ortada salınsın düğünlerde, böyle ne idiğü belirsiz ortamlarda telef olmak yerinde düğünlerde terbiyeli çocuklarla kaynaşsınlar'' şeklinde anlayışlı bir düşünce akıl edilmesi yok. bir baba olarak şu insiyatifi al, olaylara bir el at. bu kötü gidişe bir son ver. ama nerdeee? ali rıza bey maşşallah yalova kaymakamı gibi etkisiz eleman*. rastladığım bi bölümünde evin kızlarından biriyle ali rıza efendi arasında yaşanan bi diyoloğu size aktarmak istiyorum ki ali rıza beyden ne köy ne kasaba olamayacağı gerçeğini bir daha görelim:

-(kız gayet neşeli,şen şakrak) ''baba sana kahve yapıyım mı?'' (içinden gelmiş belli)
    -(izleyici olarak beklentim, aynı neşeyle ali rızanın cevap vermesi ama nerde işte) ''ne güzel olur.'' (sanki bi yakını ölmüş ses tonunda)

en iyisini en büyük kız yaptı. tahsine gitti de kurtuldu bu manyaklardan. hoş, o da kaynana dırdırından illallah etmiş ama kendi ailenin sana karşı entrika kurmasından iyidir. o kızıl saçlı gelin var ya, yatacak yeri yok onun da. ayak üstü kırk yalanı söylüyor, ötekilerde saflarım benim anında yutuyolar bu kırmızı başlıklı kızın zokasını. olmaz olsun böyle aile.
    #4082555 (hamit el sabah, 13.10.2008 10:15)
  16. türk televizyonlarında kimin elinin kimin belinde olduğunun, zerre belli olmadığı yegane dizi, namı diğer "yerli dallas".

ben bu diziden bunu anlıyorum.
    #4083051 (biz adiyamansporluyuz, 13.10.2008 12:45)
  17. ferhunde karakteri yüzünden deniz cakir'dan nefret etmeme vesile olmuş dizidir. Tamam güzelliğine, fiziğine birşey dediğim yok ama olur mu böyle bir kişilik.
    #4092286 (efe ozgur, 15.10.2008 17:52 ~ 17:53)
  18. bugün yayınlanan bölümünde gökçe bahadır'ın (leyla'nın) "yediğim tokadın yeri hala sızlıyor sırtımdaki kambur hala duruyor artık içine sığınabileceğim bir pembe mantom da yok" repliğiyle ve tüm bunları söylerken yüzünün kıvrımlarına yerleştirdiği hüzünle ancak o sahne bittiğinde yüzümdeki ıslaklığın nedenini anlamama neden olmuş dizidir.
    #4093389 (esens, 15.10.2008 21:46 ~ 22:25)
  19. görüntülerin çok kötü oldugu bir bölümdü goruntu yonetmeni mi degisti nedir, ailecek "ne olmus bu diziye televizyon mu bozuldu ki acaba" diye sig bir konusma da yapmadik degil.
    #4093520 (nekibuki, 15.10.2008 22:25)
  20. --spoiler--

"yoruldum, üşüdüm. artık içine sığınabileceğim bir pembe mantom bile yok."

--spoiler--

repliğiyle ve gökçe bahadır'ın yüz ifadesi, yenilmişliği, çaresizliği, ses tonuyla, halil ergün'ün kızına yüreği acıyarak bakan gözleriyle - içlerinde, kızını mutlu edebilmek için, elinden hiçbir şey gelmeyen bir babanın çaresizliğini görebileceğimiz- seyirciye de epey hüzünlü anlar yaşatmıştır bu akşam.
    evet, maalesef iyice sarpa sarmış, cılkı çıkmış bir dizidir, ancak bazı sahneleri hala on ikiden vurmaktadır.
    #4093642 (filozofil, 15.10.2008 22:46 ~ 22:47)
  21. milleti dert sahibi etmiş dizidir. ne lan bu arkadas siz hele ki kırk yas üzeri bayan nüfusun psiklojisini hiç mi düşünmüyorsunuz. bir ailenin hayatında hiç mi iyi birşey olmaz nedir bu.

+ ali rıza bey!..
    - ne lan bu gene mi dert mesai gibi saat sekiz daha!..
    + yok efendim ekmek gazete filan.
    - ne bileyim manyak ettiler..
    #4093880 (hayvan herif, 15.10.2008 23:27)
  22. gökçe bahadır'ın döktürdüğü dizi.
    #4093977 (turmalin, 15.10.2008 23:44)
  23. diziyi sırtlıyan karakter leyla olmuştur yani gökçe bahadır. hayat bilgisi dizisinden sonra böyle bir deneyim sanırım kariyeri açısından doğru bir adım olmuş. ayrıca gözlerimizi ıslanmasına neden olmuştur. babası ile odada yaptığı konuşma ve akabinde abisinin telefonu kapattıktan sonra yaptığı konuşma... insanı gerçekten derinden etkiliyor. gökçe bahadır monologlarda gerçekten üstün bir performans sergiliyor.
    #4094042 (fabala, 15.10.2008 23:56)
  24. necla karakterindeki hatunun saçlarına sinir olduğum dizi. kazık gibi hiçbir hareket yok. ben takmayım diye böğürüyor saç resmen.
    #4094858 (aximiyimneyim, 16.10.2008 09:12)
  25. leyla nın ( gökçe bahadır ) her hüzünlü sahnesinde insanın içi acıyor, o nasıl bir ifade, nasıl titrek bir ses tonu, nasıl bir performans allahım..
    #4094882 (buyuyunce moderator olucam, 16.10.2008 09:36)
/ 34
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yaprak dokumu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yaprak dokumu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yaprak dokumu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yaprak dokumu. Copyright of the articles are belong to their authors.

» anna vissi » ayabakan » hayata dair ic burkan detaylar » uludag sozluk batman belediyespor taraftari » yasamaz » nostalgiaplatz » yasam » okan bayulgen » turban serbestisinden sonra okuma fisleri » uludag sozluk te oylama rezaleti » cellat » dokunulan heykelin birden canlanmasi » hatira olarak vesikalik fotograf istemek » umit sayin » imhotep » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » army men world war » kemal unakitan » dtp li belediyenin diyarbakir a yaptigi hizmetler » imkb » ask acisindan kurtulan erkegin yapacagi ilk sey » yaran basliklar » istese atom muhendisi bile olabilirdi » ayrilik acisi » beyin yikamak » 24 mart 2007 gebzespor fenerbahce maci » kurt cobain silahi » bir arkadasim ekolu » ask ile nefret arasindaki ince cizgi » arda turan » bim in insanliga kazandirdiklari