yapma denilen seyi yapma istegi 

kapat
  1. cocukluktan bu yana neredeyse herkesin favorisi olan istektir. nedense "yapma" denilen seyi yapmak ayri bir haz verir bunyeye. kucukken annemiz "oglum/kizim yapma!" dediginde nedense o eylem daha cazip, daha yapilmasi gereken bir sey olurdu bizim icin. e huylu huyundan vazgecmiyor, buyuyunce de pek bir sey degismiyor. "yasaklar cignenmek icindir" sozu de bu istekten dogmustur heralde. kazik kadar adam da olsan muzurluk cazip geliyor. sozlugumuzde de bu istekle yanip tutusan bunyeler azimsanamayacak kadar cok. ben bugun bunu gordum. *
    su sekilde; (#2967690).
    #2967915 (KoPuSh, 07.02.2008 22:49)
  2. belki de yasak meyvenin yenme sebebidir.
    #2967922 (portakalda vitamin, 07.02.2008 22:50)
  3. etkiye ters tepki olayıdır. insan doğası gereği emir kipine çoğunlukla ters tepki verir. "ben" dilini kullanmak sorunu çözmeye yardımcı olur. ayrıca yasak durumlar her zaman ilgi çekicidir. insan yasak olan bir durumu gerçekleştirdiğinde zafer kazanmış gibi hisseder. Oysa yaptığı sadece ego tatminidir çoğu zaman.
    #2967944 (myosotis, 07.02.2008 22:55)

© 2008 - uludağ sözlük

yapma denilen seyi yapma istegi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yapma denilen seyi yapma istegi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yapma denilen seyi yapma istegi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» karakolda ayna var » sozluk yazarlarinin akp li nickleri » cagrisimlarin gevsemesi » huysuz ve tatli kadin » terry kath » uludag ve eksi sozluk atismasi » bas ortulu oldugu icin ciplaklar kampina alinmamak » dolmustaki yasliya yer verirken kariyi kizi kesmek » sesli dusunuyorum ben » kime derler sana derler » ergenekon un dinci kanadinin olmamasi » autogynephilia » kaaria » iktisat » yallah mahmut » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » gazino bulbulu » bas agrisi » kurt » dun gece » lupelius » ikiyuzlu ateist » pkk » attorney » universiteye otobusle giden insan » 11 ekim 2008 fenerbahce galatasaray maci » neset ertas » kronik kuzu » ozgur show » pkk liyi sikip ulkucuyu sabaha birakmak » caylakligi bitmis sozluk yazari