yanlis ozellestirme 

kapat
  1. ukteyi veren: lord esseinski

özelleştirme kavramının tu kaka diye anılmasının asıl sebebidir.

özelleştirme verimliligi artirmak, calisanlari ideal ucrete ulastirmak, devlet borclarini kapatmak vs icinyapılıyorsa; yanlış özelleştirme, bu ihtiyaçlara cevap veremeyen veya birine cevap verirken diğerini batıran uygulamadır.

yani iyi çalışan işletmelerin değerinden az bir miktar karşılığı özel girişimciye devredilmesidir.

yani devlete para kazandıran ve halka iyi hizmet veren kuruluşların çoğu zaman yabancı sermayeciye peşkeş çekilmesidir, ki bu firmalardan genellikle eski verimi alınamaz, kimi zaman da usulüne uydurularak kapatılır.
    #3872988 (annebenpenguenoldum, 26.08.2008 14:50)
  2. al gülüm ver gülümcülüğün sonucu ortaya çıkan bir mağduriyet. fakat burada mağdur çalışan oluyor o ayrı. çok var bu yanlışlıklardan. hiç uğruna peşkeş çekilen çok işletme, çok fabrika var... dahası olmasın isteriz ama zihniyet aynı.
    #3999989 (zuvvar, 23.09.2008 15:57)
  3. ülke stratejilerini hiçe sayarak yapılanların tamamıdır.
    #3999999 (Xasimus, 23.09.2008 15:58 ~ 24.09.2008 11:26)
  4. kâr eden kuruluşların, stratejik önemi bulunan kuruluşların haraç mezat satılmasıdır efenim.
    #4000050 (rakimalboga, 23.09.2008 16:04)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yanlis ozellestirme başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yanlis ozellestirme ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yanlis ozellestirme nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yanlis ozellestirme. Copyright of the articles are belong to their authors.

» korkularla yasamak » fabala » cami yapilacagina akm yapilsin » sheep in fog » ahmet turk » tayyar ari » basketbol koclarinin kisa boylu olmasi » max payne » kale grubu » nike mercurial rose » gul yapragi patlatmak » matrixxx reloaded » diego armando maradona » vize ve final donemi aktiviteleri » fenerbahce vs galatasaray » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » dumtek » ogle vakti sokakta oynayacak kimse bulamayan cocuk » mahler senfoni no 1 » agladin mi sen sorusuna alternatif cevaplar » maskeli besler kibris » sair uuserlardan siirler » gore gori chapa tipa rota hey » marty friedman » 19 kasim 2008 avusturya turkiye maci » asirmasyon » size geyik yapin dedim uleyn » metroda kitap okuyan artist » kontorlu hat kullanan yazarlar » saat basina kadar istiraat et » anthony vanden borre » yasemin goksu » futbol fanatigi olmak » robert traylor » ben simdi n abicam » ezequiel lavezzi