yanlis kullanilan filler 

kapat
  1. türkçe fiil bakımından oldukça geniş bir dildir. asıl fiiller ve yardımcı fiiller dilin zenginleşmesinde katkıda bulunurlar. ek fiil dışında etmek , olmak, eylemek yardımcı fiilleri bulunur. fakat asıl fiillerdeki -yapmak bazen yardımcı fiil olarak kullanılır ki bu yanlıştır. yapmak fiili günümüzde çok sık kullanılmaya başlanmıştır, bu dil açısından olumsuzluk demektir. bir konuşma içerisinde ne kadar çeşitli fiiller, isimler kullanırsak dilimizi o yönde geliştiririz. yanlış kullanımlar:
    yanlış ----------- doğru
    çay yaptım.---- çay demledim.
    bir çay alabilir miyim?---- çay içeceğim. (kafe ya da misafirlikte yapılan yanlışlık)
    gir hadi banyo al, rahatla.---- gir hadi banyo ol, rahatla.
    buraya park yapılmaz.---- buraya park edilmez.
    gerçekten şok oldum.---- gerçekten şoke oldum.
    yüzlerce fidan ektik.---- yüzlerce fidan diktik.
    #1979832 (PNaR, 21.07.2007 17:36 ~ 17:40)
  2. hayvanat bahçesinde duranlardır. çok yanlış...
    #1979840 (nahil, 21.07.2007 17:38)
  3. bir yere tesrif etmek----(dogrusu)bir yeri tesrif etmek.
    #1979839 (yasakani, 21.07.2007 17:38)

© 2008 - uludağ sözlük

yanlis kullanilan filler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yanlis kullanilan filler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yanlis kullanilan filler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sevgiliye soylenen en guzel soz » vicortus » orhan veli kanik » 12 ada » cuma saatinde basin toplantisi yapan fenerbahce » ilhan berk » okula gitmek istememek » hunting high and low » kelebek » fethullah gulen » farsca » greiningardeild varnarmalastofnunar islands » ciplaklar kampinda kara carsafla oturan insan » belge gecer » and per se and » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » hicbir konusuna bakiniz vermeyen yazar » anka » beyer » vaka i hayriye » abd li muhabirden turban guzellemesi » bagirarak sevismek » nokia 2760 » paragrafta anlam » ask yakar » xentrix » egitim » parmex » cenk han alkaya » gazetevatan com » 31 ekim 2008