yanlis kisiye asik olmak 

/ 2
kapat
  1. gönül laf dinlemez, aka da konar başka şeye de, gibi durumlarla örtüşen, aşkın gözünün kör olduğunu ve bir süre sonra bitebildiğini kanıtlayan söz.
    aşkın gözü kördür, olmayacak bir kişiye aşık olabilirsiniz. aşk bu. gönlün kime kayacağını kestiremezsin, karar mekanizmasında beyin tamamen devre dışı kalır.

ama günün birinde bu sözü söyleyebiliyorsan, demek ki aşkın bir ömrü vardır. ilk günler gözünü kör eden aşk artık bitmiş ve gerçekleri görmeye başlamışsındır. bir süredir kalbin diktatörlüğünde olan bedende artık beyin darbe yapmış, size gerçekleri göstermeye başlamıştır.

zararın neresinden dönülse kardır derler bir de. acaba bu bir ikilem midir?
    #2607525 (DeLi BLuE, 19.11.2007 19:25 ~ 21:44)
  2. askta yanlis olmaz diyenler olabilir ama askta yanlis vardir ask karin doyurmuyor
    #2607532 (Ohrschmerz, 19.11.2007 19:26)
  3. aklima ergenlik donemi izledigim dawson's creek'den bir soz geldi; "yalnis zaman ve yanlis mekan yoktur. yanlis olan karsindaki insan."
    turkce karsiligi; davul bile dengi dengine.
    belki uzucudur ama yasadigimiz bu dunyada bazi gercekleri goz onunde bulundurmadan yasanmiyor asklar artik. kahrolsak bile sevgimizden bazen ayrilik kacinilmaz sonumuz oluyor. belki de en dogrusu ayrilmaktir. yine de durup dusunuyorsun "ya devam etseydi ne olurdu?" diye.
    bu yuzden her sevda bir vazgecistir aslinda yada buna benzer birsey iste. ben tam hatirlamiyorum siz anlarsiniz.
    #2607663 (fabala, 19.11.2007 20:01)
  4. bu konuyla ilgili güzel bi şarkı vardır

gönlünü gün edeni sevmez sevda
    ister hep onu üzeni
    her ona kucak açan olmaz fayda
    bekler hep onu sileni..
    #2607671 (cilekrazzi, 19.11.2007 20:04)
  5. (bkz: gönül bu ota da konar boka da)
    #2607675 (keserim ulan topunuzu, 19.11.2007 20:04)
  6. anladığınızda çok geç olmuş durum.
    (bkz: düşman başına)
    #2607709 (myosotis, 19.11.2007 20:11 ~ 05.02.2008 14:58)
  7. kişinin kendi kafasında yarattığına aşık olup,bir süre sonra kendini göt etmesidir.
    #2607837 (alkinza, 19.11.2007 20:44)
  8. terk edildiğinizde, ayrıldığınızda anlayabileceğiniz başka türlü anlamanın zor olduğu hatadır...

hata? evet hatadır...

başlangıç da bunu fark etmesek de sonunda hata olduğunu anlarız... ve bu hatanın bedelini oldukça ağır öderiz... hiç fark etmesekde aşık olunan bu yanlış kişi yüzünden doğru kişileri kaybederiz... biz bu yanlış kişiyi beklerken, peşinden koşarken o sırada bizi bekleyen ya da peşimizden koşan dogru kişiyi göremeyiz çünkü aşkın gözü kördür ve bizi de hataya düşüren budur...

ama gerçekten aşık olmuşsanız, sevmişseniz o yanlış kişi değildir... her gideni yanlış kişi olarak düşünürüz ama şunu aklıma getirmeyiz "ya o yanlış kişiye -yani size- aşık olmuşsa ve bunu anladığında gitmişse?"... işte bunu da "neden ben?", "ben bunu hak edecek ne yaptım?" sorularını kendimize sormaktan aklıma getiremeyiz...

yanlış kişi yoktur, yanlış zaman vardır...

ya da siz en iyisi hayallerinizi süsleyeni sevmekten ziyade hayallerine engel olmayacağınız birisini sevin bu sayede ne hata yapmış olursunuz ne de mutsuz...

çünkü her aşk; karşınızdaki kişinin hayallerine engel olmaya başladığınızda biter/bitmiştir...

çıkarın maskelerinizi karşınızdaki de çıkarsın bir birinizin gözlerine dalın yanlış olup olmadığını o zaman anlarsınız...
    *
    #2607875 (fatal, 19.11.2007 20:54)
  9. ezginin gunlugu'nün leyla'sında açıklanan olay.
    belki de yanlış bir leyla ...
    #2607878 (blonde mermaid, 19.11.2007 20:55)
  10. ayağı bir taşa takılıp düşmeye benzer. verdiği zarar sizin düşüş hızınızla orantılır.
    #2607889 (lavinya_, 19.11.2007 20:57)
  11. (bkz: kış güneşi)
    #2608054 (tyro, 19.11.2007 21:40)
  12. *altı kapısı doluyken düşeş atmaya benzer. çift atmışsındır ama bir *.ike yaramaz oyuna giremezsin.
    #2608066 (kartal penchesi, 19.11.2007 21:41 ~ 21:42)
  13. beraberinde pismanligi getiren eylem.

yuregi ferahlatmak icin;
    (bkz: kavun degil ki koklayip da alasin)
    #2608085 (limon cicegi kolonyasi, 19.11.2007 21:47)
  14. sadece aptalların düştüğü yanılgıdır!
    oysa ki insan yaşadığı her aşk ile övünmelidir lakin sizin kendi hisselerinizi ya anlatamadıysanız! ya karşınızda ki kişi daha büyük aşklardan haz alıyorsa ve siz ona küçük geliyorsanız! bir ilişki sonrasında bok atmanın dayanılmaz hafifliğidir.
    #2609420 (amac sadece yasamak, 20.11.2007 09:33 ~ 09:35)
  15. aşk her zaman yanlış kişiye aşık olmaktır. aşık olunan kişi eninde sonunda yanlış kişi olacaktır. büyüdükçe, geliştikçe, düşüncelerimiz değiştikçe, zamanında doğru gelen herşey bir bir yanlışa dönüşür. hayat böyledir.
    #3501011 (ashtarte, 06.06.2008 06:23)
  16. Bir yanlış, bir hayatı götürür!
    #3501016 (ben bir garip yazarim, 06.06.2008 06:28)
  17. O vakitler henüz daha gençtim. Duygularımı belli etmede henüz bir gelişme kaydedememiştim. ama bunların hiçbiri o günkü kadar saçma olmamıştı. Mahallemiz güzeldi, sokakları dar ve kirli olmadı hiçbir zaman ama yine de ben varoşçasına yaşıyordum mahallede. Elime aldığım sigaramla tuhaf tuhaf pozlar vererek mahallemizin kızlarına çeşitli artislikler yapıyor tabiri caizse adeta güvercin misali guburdak sesleri çıkararak dişilerin etrafında tur atıyordum. Böyle geçen günlerin birinde mahallemize bir aile taşındı.
    babası polisti, oğlunu da kendi gibi polis yapmak için türlü uğraşlar içindeymiş ki bunu sonradan öğrendim.abi zaten dev gibi ceberut bir şeydi. enson yarim indi arabadan. Süzülüşü ile öyle bir elektrik yaymıştı ki etrafa kendimden geçmiştim adeta. onunla ilk göz göze gelmemiz bakkalda olmuştu.o puding almak için bende permatik almak amacıyla gelmiştik ilk buluşmamıza, gerçi onun buluşmadan zerre haberi yoktu ama olsundu bu günler de geçerdi.beni gördüğünde ilkin bayağı şaşırmıştı çünkü oturduğumuz muhit elit tabaka denilebilecek bir kesimdi ama benim halim ve oldukça paspal görüntüm onda bir ilgi de uyandırmıştı. ben atik davranarak "merhaba, hoş geldiniz mahallemize "dedim o da "hı.hı.."gibi bir cevap verdi,anladımki yarim benden hoşnut olmamıştı bu böyle olmamalıydı onun ilgisini çekmek için "ehe ehe"size bir hoş geldine geliriz artık "dedim .O da "gerek yok dediniz zaten" dedi . Ezilmiştim. iyi günler dileyip bakkaldan çıktım, "kırılmıştım bu soğuk haline" diye iç geçirerek ilerlerken "hoop hemşerim permatiğin parasını vermedin" diye bir sesle irkildim bağıran bakkal Cengiz idi. hemen geri dönüp 40 kuruşu uzattım o "50 kuruş tanesi" dedi yarim de bakkalda olup bitenleri izliyordu.Ben derhal elimi cebime attım ama baktım 10 kuruş yok "sonra vereyim Cengizim" dedim o da geçenkilerle beraber mi vereceksin diyerek kinayeli konuşmaya başladı. ben bu sırada iyice ezildiğimi hissederken yarim elime 25 kuruşu uzatıp "ver şunu" dedi ben gözlerim dolu dolu olmuş bir halde "al" dedim Cengiz'e. yarim beni öyle mutlu etmişti ki para üstü olan 15 kuruşu yarime vermeyip cebime atmıştım. yarim benim belki tırtın önde gideni olduğumu düşünecekti ama ben düşünememiştim.Bakkalı son hızla terk ederken arkama baktığımda yarim de bana bakıyordu."bu kız sana bitti be olum" diyerek eve seyirttim. eve geldiğimde annem "oğlum yarın evde dur da badana işimiz var"dedi ben de "tamam anacım" dedim sonra da "mehe mehe "diye gülünce anam da bana güldü ama ben anama gülmemiştim öğlenki olayın mutluluğuna gülerken anamın da bu sevince ortak olmasına dayanamamıştım.noldu ne gülüyon ana dedim o da "oğlum pantolonunun arkası yırlılmış kıçın gözüküyor" dedi.yıkılmıştım ben romantizmin doruklarında gezerken o benim kıçımdaki yırtığa gülüyordu."e..al da dik madem" diyerek serzenişte bulundum. evdeki eşyalar önceki gün bir araya topladığımızdan benim badana yaparken giyecek giysim kalmamıştı. bende üstümü çıkararak altımda pijamam olduğu halde çalışmaya başlamıştım. ilk benim odayı boyayacaktım.tam karşıda yarimin evi duruyordu öğlene doğru o kapılarının önündeki masada oturdu, bende sıska vücudumun adeta bir ibret vesikası olan kaburgalarımı görmezden gelerek kendimi ona karşı güçlü göstermeye çalışıyordum.sanki bir herkül gibi kasılıyor bu sırada da yapmam gereken işi savsaklıyordum o bir ara kalkıp bizim evin önüne geldi ama hiç bakmadan altsokağa seyirtti."nasıl olur da beni görmez" diye hayıflanırken annem çayın hazır olduğunu ve babamın yemeğe başladığını biraz daha beklersem bana bir şey kalmayacağını söyledi.bende tıpkı bir ezik gibi masaya oturdum."iyice artist oldu bu sap" dedi babam.ben duymazdan gelerek "anne tuzu uzatır mısın?" dedim o da "tuz yanında ya" dedi, bu kaçış yolumda da başarılı olamamıştım . "oğlum" dedi babam "senin yaşıtların hep okulda okuyor, askerlik yapıyor sen ne iş tutuyorsun ? ","aşk-erlik yapıyorum" dedim kısık bir sesle o da "he?"diye bana sordu "yok bir şey" dedim konun değişmesi için anama bir bakış attım o da "bey söyle söyle beni de hiç dinlemiyo bu, bi de iyice aylak oldu bu aşık mıdır nedir" dedi, anam da dertliydi benden yana. vay be dedim şu kadına bak nasıl da sattı oğlunu iki dakikada sonra" çayın bitmiş doldurayım" dedi babama. ben de aceleyle "ana dur dibini içiyom,şunu da doldur" dedim o da "içme şunun dibini be" deyince bende "şeker var dibinde ziyan olmasın onun için içiyom tatlı işte" diye ezik ezik güldüm. babam da yavaş yavaş benim önümdeki kızartmalara yönelmişti ki kapının zili çaldı.kapının zili bile mozart çalan bu evde bir mal benmişim gibi hissetmiştim neyse kapıdakinin kim olduğuna bakmaya anam kalktı.yaklaşık iki dakika geçmiştiki babam "bak bakalım kimmiş "buyurdu bende masadan kalkıp camdan bir sinsi gibi dışarıyı gözetlemeye başladım.inanamıyordum kapıda yarim vardı.babam"kimmiş?" diye yineleyince "hiç kimse" dedim "ulan anan kimle konuşuyo o zaman?" dedi ben de "yea yeni taşınanlar varya onların kızıyla"diye ekledim o da "babanla yealı mealı konuşma sıpa "dedi "peki"dedim ve mutfağa yöneldim fırsattan istifade babam bütün kızartmaları yemişti birtek benim sevmediğim kırmızı biber kızartması kalmıştı ,gülerek "çıkar şunun dibini"dedi "doydum"dedim,"iyi git boyaya devam et"diye de ekledi .ben tekrar odama çıktım fırçanın sapı ince olduğu için rulo tam oturmuyordu sapına onun için eski atletlerimin birini yırtıp sapa sardım sonra da ruloyu yerleştirdim..bu sırada anam içeri geldi"alem bu yeni gelenler" dedi,"niye ki?" dedi babam .O da "bunlar geleli daha iki gün olmuyor mu yarın düğünleri var ona çağırıyorlar"dedi başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü "nasıl olur" diyordum "yarim ellerin mi olacak? "hemen fırçayı yere atıp "kim evleniyomuş" dedim,"yeni gelenler varya onların kızı" dedi."ooooy anaaam nediyon sen yaaa"dedim babam bak sıpaya hala yaalı maalı konuşuyo dedi anam da "sana noluyor" diye bana sorunca "aha sığınacak bir liman" diye düşünerek"ana o kız beni seviyodu abisi olacak yavşak engelledi dedim kaçıracam o zaman diye ekleyince babam da enseme bir tane tokat ekledi "ŞAKKK"sesi bir anda beni aydınlatmıştı.
    hayatın anlamını kavramıştım o an ama hemen unuttum sonra "ne vuruyon yaa " dedim "aşığım sen ne anlarsın " o da "ben mi ne anlarım ..ben mi ne anlarım ?"dedi "aha dedim acıklı bir aşk hikayesi geliyor ardından bi de gaza gelirse kızı bile kaçırır bu "dedim içimden o da "ananla ben birbirimizi çok severdik,bir günümüz ayrı geçmezdi ufaklıktan beri" dedi ve cebinden bir mendil çıkardı,içindende ne olduğunu anlamadığım garip bi ot duruyodu.otu işaret edip "işte aşk budur" dedi anamla ben babamın bu tek kişilik gösterisini ilgiyle izliyorduk.o da daha bir coşup camın kenarına gidip maziyi hatırlarmışçasına "anan bunu bana beş yaşındayken verdi" dedi" o zamandır saklıyorum" ."yuh yalanın böylesi" diye düşünürken anam "canım benim "diye babama sarıldı.onları o halde bırakıp yukarı boyaya devam etmek için çıktım
    duvara kocaman YARiM yazdım başka da boya sürmedim.anamgilin odasını boyadım kardeşiminkini de sonra aşağı kata inip "bitti" dedim ilk benim odaya girince babam" senin yapacağın işim ben te .mına koyayım emi" dedi " yarim ne lan" diye haykırdı "artık buna karışmayın sevgimi buraya gömdüm ben" dedim "gömdün madem üstünü de ört" dedi."vay be" dedim "edebiyata bak" o da "ne daldın lan yine sıpa çabuk yediğin bu boku düzelt yoksa ben senin biyerini düzeltirim" diye tehdit etti bende direnmemin yarar getirmeyeceğini anlayınca "tamam ama bir şartla" dedim o da "şartına sokarım lan senin" dedi "sokma bi dinle ben o kızı seviyom gidip isteyelim vermezlerse vermezler ama bir kere deneyelim lütfen" dedim "lan sen benle dalga mı geçiyon, hıyar ağası düğün arefesi kız mı istenir sende hiç gurur yok mu lan" dedi "peki dedim sen de bırak beni" .. babam bu halime dayanamadı"al oğlum bu yüz ytl yi git dolaş,kafanı dağıt biraz"dedi ben de sen beni anlamıyorsun ben parayı değil yarimi istiyorum dedim o da ulan yarim yarim diyon ne bu kızın adı bi deyiver hele dedi benim verecek cevabım yoktu ki daha adını bile bilmediğim bu güzellik karşısında kuru birkaç edebiyattan başka hiçbir malumatım yoktu .dedim ki ismin ne önemi var mühim olan onun kim olduğu hem adını bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp dedim babam kızmış olacak ki ver ulan şu yüz ytl yi senin bi bok yiyeceğin yok bitir şuranın boyasını in aşağıya dedi tamam diyerek başımı öne eğdim babam tam kapıdan çıkarken geri döndü beni şöyle bir süzdü, ben yazık be olm bırak bu sevdayı daha güzelini bulursun gibi bir teselli beklerken o "göt bu yaa bunda s.ke sürülecek akıl yok" dedi ben de "yaalı konuşmasana" dedim o duymamazlıktan geldi.ben tekrar ruloyu kovanın içine batırmıştım ki gözüm dışarıya takıldı.dışarıda yarim araba ile gezintiye hazırlanıyordu yanında da ufak tefek birisi vardı.hemen cama koştum.araba tam bizim oradan geçerken ıslık çaldım araba durdu otomatik olarak pencereyi açan kişi buyur hemşerim nooldu dedi ben onun yarimin evleneceği kişi olduğunu anlamıştım hiiç tekerlek dönüyo lan dedim o da tebessüm etti yaa bi s.ktir git iş misin sipariş misin sen dedi.yaalı konuşma lan dedim inersem ayağımın altına alırım seni dedim o da sıkıyosa in lan dedi yarim de aman Suat uyma bu manyağa deli o deli dedi sen karışma kız seninle sonra görüşecez dedim o anlamayarak Suat ın koluna girip hadii ama geç kalıyoruz dedi o da peki balım gidelim dedi beni takmamışlardı analarına küfür edip pencereyi kapadım ruloyu kenara atıp kovayı duvara boca ettim bu sırada gürültüye gelen anamla babam benim derbeder halimi görünce üzülüp"naaptın oğlum sen" dediler "sevdim sevdim ana hemde çok sevdim" dedim o da daha iki gündür buradalar ne çabuk sevdin de aşık oldun a evladım dedi anlayamazsınız dedim.yaptığım bu kaprislerin sonunun gelmeyeceğini anlayan babam tamam sen boyayı bırak git dolaş dedi anama da o kızın anasına git bi özür dile bu hayvanın yaptıkları için diye ekledi.
    #4200613 (gulhan seven adam, 08.11.2008 00:31)
  18. dogru kisiye asık olmaktan hicbir farkı yoktur pratikte. ha bu arada dogru kisi nedir ki?
    #4200623 (sahtemustaine, 08.11.2008 00:33)
  19. her biten ilişkiden sonra söylenen söz.
    o zaman doğruydu da şimdi mi yanlış oldu diye sormazlar mı adama.
    #4200627 (şubat, 08.11.2008 00:34)
  20. aski yanliz yasamaktir.
    #4200629 (Yasak Kadin, 08.11.2008 00:34)
  21. keşke başka bir yerde, başka bir zamanda karşıma çıksaydın denilen kişiye aşık olmaktır.

ilk başta yanlış bir zamanda aşık olduğunuzu düşünürsünüz. ya da yanlış bir yerde.
    sanki 2 yıl önce, istanbulda iş hayatında değil de ankarada üniversite okurken karşınıza çıksaydı beraber olacaktınız. hayır efendim. bu tanım kesinlikle doğrudur ve o da yanlış kişidir.

başka bir galakside bile olsanız o yine de sizden hoşlanmayacak sizi sevmeyecekti.

bu farkındalık bile insana nasıl bir yanlış kişiye aşık olduğunu ispatlıyor.

(bkz: vazgeçmek)

daha kötüsü için;

(bkz: başkasını seven birini sevmek)
    #4200734 (desiderato, 08.11.2008 01:07 ~ 01:08)
  22. aşık olma esnasında mantıklı düşünemediğiniz, yanlış olduğunu anladıktan sonra üzüldüğünüz, verilen değerlere "yazık" dediğiniz olaydır.
    #4200770 (mech eng, 08.11.2008 01:14 ~ 01:15)
  23. şimdi yapılmaması gereken eylem diye başlıcam ama, ilk zamandan ne olduğunu nasıl anlayacaksınız. yanlış olduğunu anladığınız anda bırakın diyeceğim ama, o anda da aşktan başka bir şeyi görmüyordur gözünüz.

insanın tüm hayatını olumsuz yönde etkileyen, ders başarısını düşüren, çalışıyorsa iş yeri verimini azaltan, gece gündüz üzülmesini sağlayan eylem. kısacası iki ucu b*klu değnek.

bir de aşık olduğunuz insanın başka biriyle çıktığını gördüyseniz o zaman başlar uykusuz ve gözyaşı dolu geceler. (bkz: başkasını seven birini sevmek)
    #4200776 (yoga yapan mistiq kedi, 08.11.2008 01:16 ~ 01:20)
  24. yanlış kişiye sevdalanma halidir. yanlış kişiden medet ummaktır gelecek için. hayal kırıklığıdır.

(bkz: sevda/@mavi yesil alg)
    #4200800 (mavi yesil alg, 08.11.2008 01:20)
  25. hayatınızda yapacağınız en büyük hatalardan birisi olacaktır.
    #4200815 (ekmek arasi, 08.11.2008 01:24)
/ 2
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yanlis kisiye asik olmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yanlis kisiye asik olmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yanlis kisiye asik olmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yanlis kisiye asik olmak. Copyright of the articles are belong to their authors.

» there s something about mary » vize haftasi » cicek acan kaktus » 29 kasim 2008 fenerbahce besiktas maci » mersin forum » zaman gazetesinin 1 milyon tiraj yapmasi » 2046 » fidel castro » can t fight the moonlight » adiyo » zurna » ataturk un kurdugu cumhuriyet » asirmasyon » yalnizlik » mahfaza » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » aci soz » alternatif vodafone reklam replikleri » muslum gurses » destina » fenerbahce yi genelde kizlarin tutmasi » genel secimlerde hayir oyu kullanmak » avar kaganligi » yorum basliklarindaki kirilma noktalari » heaven please » zeval vermemek » cadi kazani » montajelemani » mahmut yildirim » bir boka benzemeyen minimal siir » sevk zinciri » abandi damat » mynet » yag » sbf tkp » peoples temple