yanlis anlasilmak 

/ 2
kapat
  1. bir durumun, bir düşüncenin, bir hareketin veya tavrın karşıdaki insan tarafından farklı bir şekilde algılanması olayıdır. Eğer ki karşıdaki insan sizin için değerli biri ise, ne şekilde anladığı çok daha önem kazanır. doğrusunu açıklamak için akla karayı seçersiniz, dinlemez. döner arkasını gider. fakat bilmez ki, arkasındaki de en az onun kadar üzülür, üstelik sadece yanlış anlaşılan bir konu nedeniyle.
    (devedikeni, 21.02.2006 23:21)
  2. (bkz: anlasilmak)
    yanlis anlasilma yoktur, yalnizca anlasilmaktan bahsedilebilir. anlasildiginizi dusunursunuz, ama dogru yada yanlisligi hakkinda hicbir zaman kesin bir yargi veremezsiniz.
    ama bakin (bkz: dogru anlamak) vardir, (bkz: anlamamak) vardir.
    (child, 21.02.2006 23:46)
  3. benim tv makinası ile atğım başlık yüzünden düşdüğüm durumdur
    (fastangry_x, 07.05.2006 14:31)
  4. (bkz: beni bir sen anladın sen de yanlış anladın)
    (palta, 14.05.2006 17:41)
  5. özellikle sanal ortamda, insanların birbirlerinin jest ve mimiklerini görmemesinden; seslerini duymamasından ötürü çoğu kez yaşanan üzücü şey.
    (zehiri alınmış kobra, 21.05.2006 19:07)
  6. insanlarin anlatmak isteyip fakat karsisindaki kisinin anlamak istememesi
    (celibon, 11.07.2006 15:52)
  7. çaresiz kalmanıza yol açtığı zaman dünyadaki en sinir bozucu durumdur.
    (danaid, 21.09.2006 16:00)
  8. "odtü ye gidecek olan var mı?" sorusunun karşınızdaki tarafından "otçuya gidecek olan var mı?" olarak anlaşılması ve ardından yaşanan diyaloglar bütünüdür. eliniz kolunuz bağlı şaşkın bir şekilde karşınızdakini dinlemekten ve ne dediğini çözmeye çalışmaktan başka yapabileceğiniz başka bir şey yoktur...

(bkz: yanlış anlamak)
    (blackandwhite, 21.01.2007 16:23)
  9. dinlemesini bilmeyenlerin sorumlu oldukları sonuc.
    (boyle biri yok, 21.01.2007 16:27)
  10. insanı delirten durum. genelde anlayamayandan kaynaklanır. ama yine de insanı deli eder.
    (yazici, 21.01.2007 16:28)
  11. (bkz: soylemek istenilenler)
    (boyle biri yok, 21.01.2007 16:31)
  12. anlatılacak çok şey varken susma nedeni oluşturan korku...
    (komikimben, 03.02.2007 19:26)
  13. en kötü durumlardan. ne yapacağını bilmez ve konuştukça batar. bundan kötü olan tek şey var o da iftiraya uğrayıp açıklayamamak.
    (frosty, 03.02.2007 19:29)
  14. (bkz: aa bu benim lan)
    (tatlı su levregi, 03.02.2007 22:15)
  15. hiç düşünmediğiniz bir şeyin karşı tarafça düşünülmesi, insanı kahreden durum. yanlış anlaşıldığınızdan dolayı en iyi arkadaşınızı kaybettiğinizde yanlış anlaşılmanın ne denli berbat olduğu daha iyi anlaşılıyor.
    (1001, 22.03.2007 18:52 ~ 18:53)
  16. içindeki çığlığın ve anlaşılma isteğinin dışarıya sadece "ama" olarak çıktığı durumlardır. genellikle anlatılmak istenenin tam tersi anlaşılır ve sonuç iki tarafın da üzülmesidir.
    (simardi kilitlendi dondu kaldi, 18.04.2007 03:38)
  17. net olamamak ,derdini anlatamamaktan gelir.
    (korokis, 05.06.2007 02:49)
  18. "hiç anlatamadım, hiç anlamadılar" arasına sıkışıp kalan bir hayat yaşamak...
    (shinobi, 05.06.2007 02:57)
  19. Beni bir tek sen anladın, sen de yanlış anladın... sözlerini akla getirir.
    (nevi sahsina munhasir, 05.06.2007 03:01)
  20. sanki sen ellerini kollarını katarak, heyecanla bir şey anlatıyorsundur da karşındaki kulağını kapatmış "lalala" nidalarında bağırıyordur.. ki karşıdaki, sizin ona küfrettiğinizi bile çıkarabilir buradan.. ki yanlış anlaşılmışsınızdır..
    yanlış anlaşılmak pek kötüdür. siz "asıl kendinizi" anlatmaya çalışıverin ama karşınızdaki yargılayıcı bünye kararını çoktan vermiştir bile..
    yanlış anlamak ise daha kötüsüdür.. sonuçta karşınızdaki kişinin "aslını astarını" bilemedikten sonra ne işe yarar onca "ben onu tanıyorum" havaları! karşıdakinin içine oturmuş+ukte olmuştur bu yanlış anlaşılma.. siz ise bihaber olarak -yanlış anladığınız kişiyi- yaftalamaktasınızdır..
    bu yanlış anlaşılmalar ve açıklamalara izin vermemeler kaç ilişki bitirmiştir, sayısını bilemeyiz tabi ki..! hani filmlerde hep bildiğimiz bir sahnedir.. necla, -nuri alço gazozu veya başka birşekilde- tanımadığı bir erkeğin koynundadır -veya başka bir yerinde-.. o sırada bu sahneyi ahmet görür.. nayırlar, nolamazlar, necla'yı kötü kadın diye etiketlendirmeler, ayrılıklar, necla'nın "nolur bir kez beni dinle, sandığın gibi değil" demeleri ve en sonunda ahmet'in sktiri çekip gitmesi..
    ne tanıdık değil mi? yaşamda da sahneler ve oyuncular farklı sadece.. konu da kişilere bağlı değişmekte..

ama ne olur, bir kez de ahmet necla'yı dinlese..!!
    (vera, 09.06.2007 13:01 ~ 19.07.2007 16:43)
  21. (bkz: #1735759)
    (limon cicegi kolonyasi, 07.07.2007 17:48)
  22. sonucunda çok üzülmek, kırılmak...*
    (unique270, 06.08.2007 18:40)
  23. kişilerin aynı olaya farklı pencerelerden bakmaları nedeniyle, herhangi bir art niyet beslemeyen gariban bir bünyenin bir anda sanki hannibal'mış gibi suçlu muamelesi görmesi ile vukû bulan olaydır yanlış anlaşılmak.

öyle ki yazılması gereken bir şeyi o Ânki meşguliyet nedeniyle "2 dakka beklesin" diyerek geç yazmak, samimî bir tanışıklığı bile bitirme tehlikesine atabilir(miş).
    ben bugün bunu gördüm.
    (gothic evil, 23.09.2007 02:43)
  24. sagir duymaz uydururun amcaoğlu olan durumdur, yöreye göre halakızı olduğuda bilinir.
    (zubuk, 23.09.2007 03:11)
  25. sözlükte özellikle türk kürt olaylarında başıma fena halde gelen, hiç sevmediğim hadise olup düşmanımın bile başına gelmesini istemediğim durum.
    (meureate, 01.10.2007 00:57)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» teletubbies » hz muhammed in turk dusmanligi » eski sevgiliyi referans gostermek » tarifsiz keyifler » odtu sozluk » rapidshare happy hours » azrail ile satranc oynamak » hayallerin gerceklesmesini beklemek » lice nin tarihi eserleri » paradiddle » havayolu » ayni ben gibi » kapat lan sozlugu » stevemcqueen » yaran wc kapi arkasi yazilari » karnimac » geceyedir kusmelerim » eski defterleri silip yeni defter yapmak » sen git kocan gelsin » otobuste tavuk doner yiyen adam » pembe panter » insanlardaki cinsel iliski sisteminin sacmaligi » dumur olaylar » aferim » nizip in tarihi eserleri » hami mandirali » aysen ozdemir » cennete girmeyi reddedip cehenneme girmeyi istemek » izmir a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa