yanginda ilk kurtarilacak bir adet hayat 

kapat
  1. reha yunluel'in okundukça okunası şiiri.

yangın yeri bir şehirdendi:
    kimliği, sürücü ehliyeti,
    banka kartları, pasaportu.

neşesi,
    bilânço defterlerinin
    keder hanesinden
    borca batık;
    teni,
    neşe evinden
    alacaklı.
    birinci derecede yanıkları
    ten beyazına dövmeliydi,
    diğer ikisi ve mansiyonlar
    yüreğinin tenine gömmeli.

"gözlerimi bana bakanlara
    ödünç verseydim eğer
    kaçı bana bakmaya devam edebilir,
    kaçı gördüğünü görmeye tahammül edebilirdi"

diye kavruluyordu
    adımlarını ürkekçe sıkıştırırken,

bir mum damlası büyüklüğündeydi gözbebekleri
    sözbebekleri bir mum alevi küçüklüğünde.

gözlerini gözlerine müsaade ettikleri,
    bir mağmanın muammasında
    küllenmiş bakışlarını arıyorlardı
    dizleri üstü çökmüş
    kimi haç çıkarmış
    kimi bir sûrenin âyetlerinde
    o muammanın mağmasına bulanmış

teni bedenine ağırlık teşkil eden,
    gördükleri, gözlerinden yorgun,
    o muammanın mağarasında
    cehennem cehennem cennet'in büyüsünü içen,
    kendini dokunmalardan kurtaran, kaçıran
    dokunmalara unutan, bırakan
    dokunmalarda yakan, yıkayan
    dokunmalar ile var
    dokunmaları ile yok sayan
    kendi yangınında,
    diğerlerinin beş vakit hâlinin,
    yangınından bulaşmış
    yangınına ağlayan

söyler misin:
    hangi şehirde oldugumuzun ne önemi var ki!
    her şehir kendi yangınını öğütlerken sana,
    ve her yangını dişlerimle öğütürken ben!
    #1544710 (eski yüz, 19.04.2007 21:32)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yanginda ilk kurtarilacak bir adet hayat başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yanginda ilk kurtarilacak bir adet hayat ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yanginda ilk kurtarilacak bir adet hayat nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yanginda ilk kurtarilacak bir adet hayat. Copyright of the articles are belong to their authors.

» dap » babami anarken » pendikspor » eski sevgilinin dogumgunu » ozel okul avantajlari » chrome vs firefox » desiree » nefret edilen cumleler » feyzullah ete » elektrojen » actua soccer 3 » tutun » yaran uyarilar » slm lafina uyuz olmak » phalaenopsis » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » ahmet kaya » aniden uyanildiginda yapilan sacmaliklar » a nightmare on elm street » yildiray ogur » yedi kisi birlesip yedi gol atmak » ataturk insandi » fuat kozluklu » kilo alamamak » kenzo tange » rurouni kenshin » balik agzi » mukemmeliyetci » nick altindan ayar vermenin yasaklanmasi » kontorlu hat kullanan yazarlar » mahmut yildirim » maskeli besler kibris » kici acikta kalmis kisi ruyasi » katil usak » sair uuserlardan siirler » metin culhaoglu