yangin sondurme filosu 

kapat
  1. emekli albay mehmet ali abay'ın 1994 yılında ortaya attığı önemli bir projedir. eğer yapılsaydı antalya'daki 11 bin futbol sahası büyüklüğündeki yangın bu kadar büyümeden, hem de 5 gün sürmeden söndürülebilecekti. çünkü projeye göre, o günlerde deniz kuvvetlerinde bulunan 23 adet s2e modelindeki uçak, ufak bir değişiklikle 4.5 ton su taşıyabilen yangın söndürücülere dönüştütülecekti ve jet filosu olacaktı. hatta bunlardan birkaçı deprem sonrası çıkan tüpraş yangınını kolaylıka kontrol altına alıp büyük bir başarıyla söndürmüştü. çalışma stiline göre uçaklar 4.5 ton ve kimyasal söndürücüleri önce yangının etfafına serpip yangının büyümesini sağlıyor, sonra da kolaylıkla söndürüyorlardı. ama bu mükemmel proje her zamanki gibi rafa kaldırıldı. şimdi uçaklardan 7 si yurdun çeşitli yerlerinde, üniversitelerde, müzelerde sergileniyor. geri kalan 16 sı ise parçalanıp hurdaya verilmiş durumda.
    bu ülke böyle projeleri rafa kaldıra dursun. millet aya çıkıyor, biz hala yangınla uğraşıyoruz...
    #3780376 (worDecoder, 06.08.2008 20:58)

© 2008 - uludağ sözlük

yangin sondurme filosu başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. yangin sondurme filosu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yangin sondurme filosu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» 1515 » osmanli devleti ne gozu kapali iman eden insan » insanin buyudugunu anladigi an » gizli numara caldirinca strese girmek » iki buyuk nimetim var biri aptulla biri fettulla » emotional arithmetic » coraplari islanan sevgiliye soylenebilecekler » tnt » biz de bluevelve nerde kaldi diyorduk » mustafa hakkinda hersey a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games