yangin duasi 

kapat
  1. berkun oya'nın kaleme aldığı tiyatro oyunu. istanbul devlet tiyatrosu'nda iki sezondur sahnelenmektedir.

oyuncular: ali atay, ulku duru ve berkun oya. (bir dönem ahmet ugurlu da rol almıştır.)

"herhangi bir tanrıya sorgusuz sualsiz inanmayı ve kollarımı gökyüzüne kaldırıp, histerik tezahürlerle şükretmeyi hiç bu kadar arzulamamıştım. inananlar bu şükür anını görkemli yaşamak uğruna sabır diye adlandırdıkları sevimsiz bir erdem edinirler... ama tanrılar ticarette zayıftır, onlarla alışverişte teslimat günleri her zaman aksar..."

(bkz: berkun oya)
    #234225 (vernon sullivan, 12.05.2006 10:32)
  2. bileklerime kadar ılık sularda yürümek istiyorum...
    miska karakteri gerçekten kırmızı,
    bin gerçekten yeşil ve
    zajo da gerçekten gridir.
    #995706 (yasakani, 14.12.2006 15:45 ~ 29.12.2006 01:18)
  3. berkun oya yı uzun zamandır hayranlıkla takip eden bendeniz için pek şaşırtıcı olmayan oyundur.

-dekor nasıl ? dekorun nokta atışı yaparak anlatılmaya çalışılan şeyi tamamladığını düşünmüyorum; ancak izleyicinin oyuna olan dikkatini yukarda tutmaya yaramıştır.

-berkun bey oyunu, sahneye alt kısımdan çıkan bir sinema perdesi üzerinde oyundaki üç karaktere ait görüntüler izleterek bitirmiştir..ne demiştir yani ?biz size burada soyut bir oyun izlettik ,bu adamların nerede -hangi zamanda yaşadığını bilmiyorsunuz sanmayın..evet isimler zajo,mişka,bin olabilir, ancak buradaki kişiler sizlersiniz,kendinize bir dönün bakın..

güzel olan nedir?şöyle ki ;kardeşim..hayat gitgide monotonlaşıyor,yakın zamanda insanlığın bilmediği ne kalacak.. *
    uzun yaşamanın sırrını bulacağız da ne olacak..doğayla kim başedebilir..bu tükettiğimiz,canına okuduğumuz dünya,elbet bizim sonumuzu getirecektir..*

(bkz: defakto)
    (bkz: krek tiyatro topluluğu)
    #1456977 (bukalemin, 26.03.2007 22:28 ~ 24.01.2008 01:43)
  4. bu sezon izlediğim en başarılı oyundu. berkun oya'nın yaratıcılığını tebrik etmek gerekir. ülkü duru bir harikaydı. ali atay, sevimli tipi itibarıyla da oyunun komik adamı olarak rolüne cuk oturduğu gibi oyunculuk konusunda da gayet başarılıydı. olumsuz bir eleştri yapmak gerekirse ne denilebilir? daha iyi bir başlangıç olabilirdi bana göre. fakat şiddetle tavsiye edilecek bir oyun olduğunu düşünüyorum. gidiniz görünüz efendim.
    #1642147 (sally, 14.05.2007 14:00)
  5. ışığın adeta bir oyuncu olarak kullanıldığı ve berkun oya'ya hayran olmak için yeterli bir oyun..
    #1642158 (montania, 14.05.2007 14:03)
  6. iki sezondur istanbul devlet tiyatrolarında oynayan şahane oyun.ben şahsen ahmet uğurlu'nun oynadığı halini izlemiş olmakla birlikte yazarının berkun oya olduğunu bildiğimden onun da performansının şahane olduğunu tahmin ederim.berkun oya mutlaka takip edilmelidir,genç yaşından beklemeyecek kadar başarılıdır.
    #1784203 (kimberly, 18.06.2007 11:29)
  7. içinde "eskiden çok şey demekti eskiden..." gibi bir replik barındıran, aslında godot'yu bekleyen üç cinsin hikayesidir. bir türlü ölemeyen bir kadın, bir erkek bir de homoseksüelin bolca güldüren hikayesi. istanbul devlet tiyatrosunda sergilenen ve tekrar tekrar izlenesi oyundur.
    #2900252 (roark, 26.01.2008 19:37)
  8. çok başarılı bir metin.. berkun oya, ciddi anlamda başarılı bir iş çıkarmış.. oyunculukları tartışmaya zaten luzum yok hele ki ülkü duru nunki ancak bütün oyunun, değişken ama tek renk bir fonda ve oturduğu yerden hiç kalkmayan 3 karakterle ne denli akıcı geçtiği düşünülürse, muhteşemliği akıllarda daha da belirginleşebilir..
    #3139497 (canzone arrabbiata, 14.03.2008 20:38)
  9. bir tiyatro oyununun taşıması gereken her noktayı eksiksiz yansıtan tiyatro oyunu kanımca.. yeter ki; görün,görebilin.. boş gözlerle ve boş bir kafayla sahneye bakmak isteyenler için değil tabii ki bu oyun..her gidişimde farklı bir noktayı keşfediyorum.. böyle olmalı tiyatro oyunu.. buzdağı gibi.. görünen kısmı görünmeyen kısımın yüzde 20'si olmalı..gerisini çözmek size düşüyor..son'lu oyunları sevenler için değil yani bu oyun.. sonsuzluğu kurcalamak isteyenler için..
    3 karakterin çatışmasından harika diyaloglar çıkmış oyun..oyunla ilgili görüşlerin yazıldığı defterde, haksız suçlamaların yer aldığı oyun..
    (bkz: yazık)
    bin'in (bkz: ali atay) yer aldığı bütün kısımlar çok eğlenceli ayrıca..zajo, tutunamayanların selim ışık'ı gibi.. çok farkında, geçmişi çok kurcalıyor.. (bkz: adamım)

(bkz: koca kafa kimde var)
    #3235220 (zajo, 06.04.2008 00:15 ~ 01:19)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yangin duasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yangin duasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yangin duasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yangin duasi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» ali atay » axxo » mehmet ali birand » sozluk sadece entry girmek degildir » said nursi » 325 donem yedek subay alimi » cem yilmaz » hoptek » yemekteyiz nesrin » deivid in umit karan a erk uygulamasi » lost » yemekteyiz naim » cirilciplak entry girmek » akiskanlar mekanigi » liseli serap » zulfuyara dokunmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » kara gozlum » nersoy asfer » rapidoya kafa atan ogrenci » turkcell super lig 2008 2009 sezonu sampiyonu » ataturk un kurdugu cumhuriyet » can ciger kuzu sarmasi » akasya asilturkmen » ales » turk ozel sektoru » turker alkan » metroda kitap okuyan artist » haydi insanlar kurtulusa » citigroup » southern sunrise » turkiye petrol jeologlari dernegi » erbakan yapinca gerici baykal yapinca siyaset » isis » 19 kasim 2008 avusturya turkiye maci » prezantabl » hostempo