yandi gulum keten helva 

kapat
  1. bir konu ile ilgili meydana gelen olumsuz neticeyi fazla pişmiş bir türk tatlısı ile anlatan deyimdir.
    gülüm diye bahsedilen kişinin kimliği muammadır.
    ama olsundur yurdum insanı muammalara alışkındır...
    #50141 (sıçtırtma lamasına, 02.02.2006 22:53)
  2. bir zamanlar salata diye bir mizah dergisi çıkarmış olan hayri onder'in "oohooo iş işten geçti" demek yerine kullandığı cümledir. aynı şahsın, kendisine "bir şey rica edebilir miyim" dendiğinde, "et, et, ama uzakta et de kokmasın" diyerek gevrek gevrek güldüğünü eklersem sanıyorum salata'nın mizah çizgisi hakkında ipucu da vermiş olurum.
    #371152 (RoknoRinto, 24.06.2006 14:38 ~ 27.06.2006 16:00)
  3. "kaçırılmış bir fırsat" anlamında kullanılan bir söz.*
    #3711971 (papagan, 24.07.2008 10:48)
  4. 2008 avrupa futbol şampiyonasında oynanan almanya-türkiye yarı finali sonrasında türk taraftarlarına uyan söz.
    #3711981 (basri, 24.07.2008 10:50)

© 2008 - uludağ sözlük

yandi gulum keten helva başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. yandi gulum keten helva ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yandi gulum keten helva nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» lomonosov universitesi » mokoko » sah pehlevi » subcomandante marcos » buyuk lokma yut buyuk laf soyleme » osman bin halis » anne bana ogun samast beresi orsene » soz bitti » asik insan bakisi » it a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games