yan 

kapat
  1. 1.Bir şeyin ön,arka,alt ve üst dışında kalan bölümü.
    2.Sağ ve solun ortak adı,yön,taraf,cihet.
    3.Yer.
    4.Üst.
    5.Birlikte,beraberinde olma.
    6.Bedenin bir bölümü.
    7.Üstte,altta,arkada veya önde olmayan.
    8.ikinci derece olan.
    9.Tali.
    10.Bir yana yönelerek.
    11.istekleri karşıt olan iki kişiden veya topluluktan biri.
    12.Savaş düzenindeki ordunun iki kanadından her biri.
    13.Bir denklemde "=" işaretiyle ayrılmış olan iki anlatımdan her biri.
    14.Taç.
    #140114 (italiano, 30.03.2006 17:58)
  2. ermeni soyadlarının sonuna getirilen ek, oglu anlamına gelir.
    #1057940 (yarali kopek, 26.12.2006 09:52)
  3. ajda pekkan'ın aynen öyle albümünden dişe dokunur kulağa yapışır dile dolaşır bir şarkı. sözleri;

çok yoruldum yaşananlardan
    yok çok sıkıldım duyduklarımdan
    e, sen erişilmez ulaşılmaz sanıyorsun kendini
    beni kaybettiğini hala içine sindiremedin
    ama bir şey unutma
    ağır gelir bende bulduklarını
    bir başkasında aradığın zaman

yan, gece gündüz yan
    milim milim yan
    inim inim inle aşkımdan haline yan
    bensizliğine yan, sensizliğime yan
    beni bu hale nasıl getirdiğine yan
    gözümden düşersin geri döndüğün zaman
    #4134677 (doksanüç, 25.10.2008 00:09)
  4. yanmak fiilinin emir kipi.
    #4134688 (auspuff, 25.10.2008 00:10)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yan. Copyright of the articles are belong to their authors.

» british sea power » yanal » yatmak » turk ingilizcesi » hicran » haydi hakkari bizim neyimiz eksik zirvesi » baskirtlar » pazar » ergenekon » kafam girsin » pendikspor » garabet melegi » kunta kinte » davutobasi koyu » sadik yemni » ataturk yasasaydi yargilanirdi » brian may » zaha hadid » cesaretsiz sevgiliden medet uman salak sevgili » pamuk prenses 2 » power turk » seviyormus gibi yapmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » neanderthal » zall » askim once sen kapat » the moon and the yew tree » dogu kulturu