yamasita tomoyuki 

kapat
  1. 100 000 den fazla ingiliz askerini püskürterek ingiltere kontrolündeki malaya ve singapurun japon kontrolüne gecmesini sağlamış general. basarısından ötürü tiger of malaya(malaya kaplanı) denilmiştir kendisine. bu basarısından sonra filipinlerdeki kuvvetlerin basına getirilen yamashita, amerikan güçlerine karsı koyamayacağını anlayınca geri cekilmeye karar vermiştir. lakin geri cekilme esnasında manila katliamı olarak bilinecek ve 100.000 sivil filipinin ölümüne neden olan kanlı kuşatmadan sorumlu tutulmuştur. katliamın sorumlusu olarak savas suclusu yargılanmış ve 1946 yılında asılarak idam edilmiştir.

(bkz: sanji iwabuchi)
    (bkz: manila katliamı)
    #4065964 (orloff, 09.10.2008 16:05)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yamasita tomoyuki başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yamasita tomoyuki ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yamasita tomoyuki nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yamasita tomoyuki. Copyright of the articles are belong to their authors.

» yapilmis en aptalca dalginlik » cakir » erbakan yapinca gerici baykal yapinca siyaset » azarath » eric cartman » san francisco » genc siviller » 4 yilda 24 sinavla gecilen ders » tesetture kafam girsin deyip kapanmak » puslu kitalar atlasi » ermerkez » ergen kizlarin guzin abla ya sordugu tarihi sorular » baykal in chp ye katilan carsafliya rozet takmasi » yuruyen elektronik esyalar » askeri gazino » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » etrafa surekli mesgulum izlenimi veren insanlar » adalet ve kalkinma partisi » prettygirl17 » ben » sazan avi icin kullanilabilecek basliklar » adam sirasina gecmek » ilk cinsel deneyim » 2 uzatmaya gerek yok kisaca istanbul zirvesi » office boy » ben simdi n abicam » kreatin » little wing » kisladankampuse » senay erdogan » can ciger kuzu sarmasi » seytan taslamasinda erol atar kullanmak » celali » sinemada sevisirken ara isiginin yanmasi » mikael stanne » petrol