yalvac ural 

kapat
  1. çocuklar için hazırladığı pek çok kitap, dergi vs nedeniyle "dünya çocuk edebiyatının şövalyesi" olarak lanse edilen kişidir
    kendisinin yeteneğine ya da bu işe verdiği emeğe saygımız büyüktür

lakin kendisinin yazdığı bilmece kitaplarında çocuklara empoze etmeye çalıştığı mizah anlayışı ürkütücüdür

bir nesil sırf bu kitaplar yüzünden garip garip espriler yapmış ve alemin geyik malzemesi olmuştur
    ayrıca bu espriler yalvaç ural odaklıdır ve cevabını bilmeniz imkansızdır

örneğin şöyle bişiler vardı

-kim aynı anda dans edip hoplayıp zıplayabilir
    cevabı-yalvaç ural

şimdi bu çeşit bilmeceyi birine sorup cevaba da yalvaç ural derseniz bi daha arkadaş bulabilme olasılığınız ne olur onu bilemem

not:en başta dediğim gibi yalvaç urala saygımız sonsuzdur yanlış anlaşılmasın
    #101960 (undeuxtrois, 05.03.2006 20:30)
  2. espri yeteneği ya olmayan, ya da biz sıradan insanları aşan çocuk mizahçısı.
    2 bilmecesini yazmak suretiyle yorum yazarlara bırakmak gerekir;
    bilmece: bir fil buzdolabına nasıl girer?
    cevap: buzdolabının kapağını açarak.
    bilmece: peki başka bir fil buzdolabına nasıl girer?
    cevap: öteki fili dolaptan çıkartarak.
    #264121 (asiti kaçmış kola, 20.05.2006 16:29 ~ 28.09.2006 20:46)
  3. laf esprilerinin türkiye'deki mucididir. kendisinden sonra çok sayıda taklitçisi çıkmıştır. 78-84 arası doğan her çocuğun mutlaka kendisini okumuşluğu vardır. doğan kardeş ve milliyet kardeş gibi döneminin çocuk dergilerinin vazgeçilmez ismidir.
    #673098 (sciende, 28.09.2006 03:19)
  4. çocukluk günlerimizin hatıralarından bando isimli dergiyi çıkaran mizah adamı
    #1251968 (delaki, 03.02.2007 13:47)
  5. mico dergisi bir ara cok tutan(ya da ben o sıra cocuktum ve hastasıydım) mizahcı.
    #1252005 (saprofitpardus, 03.02.2007 13:55)
  6. yaş ilerledikçe iğrenç espirileri olduğu düşünülen, çocuk sevgisi dolu mizahçı.
    #1345232 (insan, 25.02.2007 01:52)
  7. aynı dergide yazma mutluluğuna eriştiğim iyi yazardır.
    #2251392 (dervisabdi, 03.09.2007 00:04)
  8. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=234293
    #2401312 (meister writer, 29.09.2007 21:53)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yalvac ural başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yalvac ural ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yalvac ural nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yalvac ural. Copyright of the articles are belong to their authors.

» yay burcuyum yayarim » pogo » ayrilik sonrasi esya krizi » ahmet arslan » sonsuz nur » yemekteyiz programina katilan yazarlar ve menuleri » lucarelli99 » orospu cocugu abdullah ocalan » slm lafina uyuz olmak » sozluk yazarlari » turkiye nin ucuncu buyuk ismi olarak aydin dogan » nicklas bendtner » surekli ayni kisilerin eksi oy vermesi » yasak kadin » yemekteyiz burhan altintop » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » kiz arkadasinin sevgilisini elinden alan kiz » yeni uuser olacaklara nick onerileri » the rule of four » entropi » yeterli para olmadigi halde taksiye binmek » mad i mayrem » rumeli hisarustu nden merter e varma rekoru » migfer » acibadem sutu » isis » ayabakan » quantum of solace » kiz kadin ve gelinler hakkinda soylenen hurafeler » objebi » cakma chp liler » ornek vatandas » kara carsafin carsafa donusme sureci » kozleme » yalnizligin ozel tarihi » the third war