yalnizliktan oturu intihar eden kafes kusu 

kapat
  1. eşi öldüğü ya da hiç eşi olmadığı için fena halde yalnızlık çeken, kendisine bir eş almadıkları için sahibine küsen, sonunda dayanamayıp kendisini kafesteki uygun bir yere gagası ile tutunarak ya da başını salıncağa koyarak intihar eden ve ölen hüzünlü kuştur.
    #265205 (asiti kaçmış kola, 20.05.2006 22:47)
  2. aslına bakılırsa bir kuşu kafese koymak zaten intiharına kalmadan onu öldürmektir.
    ne kuşlar kafeslere konsun ne de çiçekler dallarından koparılsın. insaoğlu olarak doğallığını bozduğumuz herşeyi zaten başında öldürüyoruz ve ölen her doğallıkla bilikte koca bir dünyayı öldürüyoruz. sonra da çocuklar edinip, torunlar edinip onlara mutlu ve güzel bir dünya bırakmanın telaşı gibi boş avuntularla bocalıyoruz.
    (bkz: nereden nereye) ama bunlar gerçek.

her kafeste gördüğüm kuş için ağlarım
    çünkü bilirim parmaklıklar ardından bakmak nedir dünyaya
    bir kuş kanatlarını özgürce çırpamıyorsa ölmüş demektir
    toprağa çiçek, denize balık, ormana ağaç gerektir.
    #265574 (zehiri alınmış kobra, 21.05.2006 00:32 ~ 28.11.2006 21:58)
  3. bileklerini kesebilme, hap içebilme alternatiflerinden yoksun canlı türüne mensup olandır..
    en fazla kafasını zemine vuraraktan kuş beynini infilak edebilme lüksüne sahiptir..
    bir de ozdemir asaf ne demiş;
    yalnizlik paylasilmaz..
    cicikuş, cimbom, kanarya, kartal demek kadar kolay değil tabi bu işler. **
    #265592 (cikarinbeniburdan, 21.05.2006 00:37)
  4. kuşu kafese kapatma gibi b.k yine beyinsizlerin cani olmasından kaynaklanan olay.
    #265596 (darwen, 21.05.2006 00:38)
  5. beni bana düşündürten hüzün verici düşündürücü bir olay
    #268312 (snakesawar, 22.05.2006 00:12)
  6. intihar etmeden önce;
    bu kuş konuşmuyorsa içinden:
    - a.q. yerinde bi huzur bulamayacak mıyım. başlarım bööle hayatın taa.. yeter artık yaa. ben yaşamıyorum kardeşim, intihar edecem. su içmicem artık yemekte yemem. belki anlar şu insanoğlu insan da yanıma bi kuş bi şeyler koyar.
    #268320 (yaramaz, 22.05.2006 00:16)
  7. Kuş bakmanın incelikleri vardır.aslında kuşun yediği önünde yemediği arkasındadır.suyu hazır,yemeği hazır,istediği zaman uyur,istediği zaman uyanır,iş yok,güç yok.Kuş kafese konulucaksa mutlaka geniş bir kafese konmalı ve arada mutlaka kapısı açılarak kuşun biraz özgürce gezinmesi sağlanmalıdır.ayrıca tehlikeli dış dünyadan kafesin içi daha güvenlidir.Gerekli yaşta ise kendisine göre bir eş mutlaka temin edilmelidir.sonuçta onun da doğal ihtiyaçları olacaktır.Zira bu örnekte görüldüğü üzere intihar kaçınılmaz olabilir.
    #269291 (depression, 22.05.2006 13:30 ~ 13:31)

© 2008 - uludağ sözlük

yalnizliktan oturu intihar eden kafes kusu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yalnizliktan oturu intihar eden kafes kusu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yalnizliktan oturu intihar eden kafes kusu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ryuzaki » hayattaki tek hayali mercedesli koca olan kiz » ece temelkuran » and per se and » erkek sozluk yazarina asilmak » kayahan » hamdolsun israf ediyoruz » cehennem » burhan altintop sirin » fatih tekke » hyperion » jesse james » oto kuaforu » vitorino gabriel pacheco antunes » mehmet sevket eygi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kemalistler net » hernan cortes » gol atmis appiah » avrupalilarin muslumanlari turk diye nitelemeleri » 22 mayis 2007 ankara ulus patlamasi » ben kimim » eto nun galatasaray a transferi » 15 ekim 2008 tarihli penguen kapagi » full screen anti aliasing » uyusturucu » 2008 ekonomik krizi » doritos » canli bombanin yakalanma ani » gokce firat » seri halde arti oy veren melek