yalnizligi secmek 

/ 2
kapat
  1. gel gitlerden, dibe vura vura yorulmalardan sıkılıp bu gidişe bir dur demektir. insanoğlu her seye alısabiliyor ama izleri silmek mümkün olmuyor. bu sebeple en iyisi, en acısızı boşluga, kimsesiz olmaya alısmaktır.
    her şeyi kaybettikten sonra özgür kalabiliyor insan... özgürlüğümüz yalnızlığımızdır. * *
    #1356747 (shinobi, 28.02.2007 01:56)
  2. (bkz: münzevi)
    #1356750 (scarface, 28.02.2007 01:58)
  3. (bkz: yalnızlığın seçimlerinden biriyim)
    #1356755 (eşşağan ala gazuğu, 28.02.2007 01:59)
  4. kaybetmek, yenilmek, uyum sağlayamamaktır.

ne denirse densin bir yerde bir sorun olur. artık yorulur, pes edersin. insanlarla uğraşmaktan, bir şeyler için çabalayıp her defasında başarısız olmaktan bıkarsın. önceleri "doğru şey"i yaptığını, artık huzurlu olacağını düşünürsün. biraz zaman geçtikçe sıkılmana rağmen bunu kendine itiraf edemezsin. Sıkıldıkça daha huzursuzlaşır, sürekli yalnızlığın "ne kadar güzel" olduğundan bahsedersin ama zaman geçtikçe aslında yalnızlığın bir seçim değil mahkumiyet olduğu kafana dank eder. bu mahkumiyetten kurtulmaya calısmak yaptıgın en büyük hatadır. cünkü artık gemileri yakmış kendini yalnızlığınla başbaşa bırakmışsındır. bundan sonra ne olsa seni iflah etmez. ne biriyle beraber, ne de yalnızken huzuru bulursun.
    #1356805 (dopdop, 28.02.2007 02:19)
  5. kabullenmektir. yenilgiyi, bozgunu, ve acıyı kabullenmektir. bundan sonrası kolaydır, hep acı çekeceğin için zaten problem yoktur.
    #1356841 (no witzki, 28.02.2007 02:46)
  6. keşke hep seçimimizle olsa..bizim seçimimize bağlı olmuyor çoğu zaman. seçmiyoruz. sadece yaşıyoruz...
    #1356845 (pingu, 28.02.2007 02:51)
  7. (bkz: öss)
    #1356849 (cnkt, 28.02.2007 02:53)
  8. seçmemeyi seçmek.
    #1356853 (Ghost Whisperer, 28.02.2007 02:58)
  9. an itibari ile bu yazara en yakın seçim seçeneği.
    #1357106 (cmoslogic, 28.02.2007 09:31)
  10. yalnızlık düşünüldüğünün aksine kaybolmak, dibe vurmak değildir bence. insanın kendini bulması, ruhunu ferahlatması için en etkili yöntemlerden biridir. aslında yanlız olduğumuzu düşündüğümüz zamanlar da bile yanlız değilizdir. iç sesimiz, beynimizde uçuşan düşünceler peşimizdedir hep. yalnızlık vazgeçmek değil kişinin kendisinde olanı sıkı sıkıya tutmasıdır.
    #1357137 (marla singer, 28.02.2007 09:51 ~ 01.03.2007 08:19)
  11. seçimden öte, mahkum kalıştır yalnızlık. yalnızlığa yalnız kalınır diyorum.
    #1357140 (bl, 28.02.2007 09:52)
  12. --spoiler--
    Artık ben Vazgeçtim
    Yalnızlığı seçtim
    Her şey bitti anlasana
    Dokunma bana, dokunma bana
    --spoiler--

yalnızlık bir seçim değil, mecburiyettir. yoksa kim seçer ki yalnızlığı, birkaç dakikalığına da olsa...
    #1357143 (fatal, 28.02.2007 09:53)
  13. yavaş, yavaş gelen mutsuzluğun belirli bir zaman sonra caresizliğe dönüşmesidir.
    #1357146 (kuntayi kinteleyen adam, 28.02.2007 09:55)
  14. yalnızlığım benim pasaklı kotesim...
    bazen sizin seçme şansınız yoktur,tam hayatımın aşkını buldum dediğiniz anda büyü bozulur ve araba balkabağına dönüşüverir.işte o an siz yalnızlığınızla başbaşa kalıveririniz.en zoruda bu masaldan sonra gerçeklerle yüzleşmektir.oysa yalnızlığınız her ihanetinizden sonra kollarını açmış sizi beklemektedir...
    #1358400 (tehanu, 28.02.2007 17:26)
  15. etrafınızdakilerin sizi anlamadığınızı düşündüğünüz zamanlarda kabuğunuza çekilmektir.
    #1359264 (peynir aromasi, 28.02.2007 21:30)
  16. Tam unutuyorum, yeni limanlar buluyorum kendime;
    Ama kader hiç beklemediğim bir yerde seni çıkarıyor karşıma.
    Anlıyorum ki o zaman istediğim bir liman değil sadece.
    istediğim sıcak bir liman,
    istediğim sıcak bir gülüş,
    istediğim yaramaz bir bakış o gözlerden.
    Yanımda başkası, kalbimde sen olyorsun çoğu zaman.
    yalnizligi sectim -hani senin en iyi dostun olan-
    Anladım ki yalnizligi secmeliyim bundan sonra.
    Çünkü sensizlik varsa eğer yalnızlık da olmalı,
    Çünkü bu kalp sana aitse eğer; bu beden başkasının yanında olmamalı...
    #2431891 (finally free, 05.10.2007 20:50 ~ 23:00)
  17. (bkz: hiç gelmeyecek olan bir sevgili bekliyorum)
    #2431908 (Umutluyum Hala, 05.10.2007 20:53)
  18. bireysel tercihden ziyade, olgunlaşan şartların getirdiği eylem. kimse özde yalnız olmak istemez. böyle bir duruma itilir. bu itişin en önemli koşulu ise gene kişinin kendisidir.
    #2432266 (shawnshank, 05.10.2007 22:00 ~ 06.10.2007 12:09)
  19. inzivaya çekilmek olarak yorumlanabilir . ama burda kritik nokta kişinin kendi isteğiyle mi bu durumda bulunduğu yoksa yalnız bırakıldığı mıdır...
    aslında bir kısırdöngü de başlatabilir.

kişi yalnız kaldıkça depresyona girer, depresyona girdikçe kendini dış dünyadan soyutlar, bu şekilde sürüp gitmez; kişinin kafes yaşamı sürmesi ve her geçen gün o kafesin biraz daha daralmasına neden olur.

bütün bunlar göz önünde bulundurulursa yalnızlığı seçmek birkaç istisna dışında çok da matah birşey gibi görülmemektedir.
    #3136107 (jack daniel, 14.03.2008 02:37)
  20. gönüllü bir seçimdir en başta. kalabalıklardan, tanıdıklardan hatta dostlardan uzaklaştığını anladığında, insan sığınacak güvenli bir liman arar. bu liman çok uzakta değildir, yalnızlıktır. yalnızlık limanına demir atar ve sessizlikle tanışır. yalnızlığı getiren sessizlik, zamanı sürükler, her türlü yaşanılırlıktan yoksun insan kendiyle yaşamayı öğrenir, eğer demir aldığında gideceği bir yer varsa orası olgunluk olacaktır, elbette yalnızlığı boş geçirmediyse.
    #3136125 (abberline, 14.03.2008 02:45)
  21. (bkz: yalnızlığın seçtiği kişi olmak)
    #3136127 (yahdin, 14.03.2008 02:46)
  22. sadece kuytu köşelerden ibaret değildir yalnızlık.

birisinin sebepli sebepsiz arkanızdan itmesine gerek kalmaz bazen. seçim yapmak için zorlanmazsınız ya da.

evet, kabul. birçok farklı duygunun barındığı bir çuval taşır sırtında yalnızlık. olumsuz olanları biriktirmeyi sever, buna da kabul. ama çuval ters düz edilip yere saçıldı mı içindekiler, bakmasını değil de görmesini bilen için toplaması kolay olacaktır. birkaçını yerde bırakacaktır belki kişi, yükünü hafifletmek istermiş gibi. kimbilir...

birisinin sebepli sebepsiz arkanızdan itmesine gerek kalmaz bazen. nedensiz seçenekler arasında bilinçli tercihler yapar kişi hatta. ihtiyaç duyar belki. hangimiz ihtiyaç duymadık ki yalnızlığa? yalnızlık taşısa da birçok olumsuz mana sırtında, yükü almaktan kaçınan daha çok boğuşmamış mıdır kalabalıklarla hayatı boyunca?

yok ihtiyaç meselesi de değil dersek; seversiniz ya da..

yalnızlığı sevmek... nedir den çok ne değildir e bakınca anlamının daha bir ortaya çıktığına inananlardanım. seçmek için sevmek yeterlidir çoğu zaman. seçilen somut, soyut ne olursa olsun..

asosyallik değildir mesela. sosyallikten ne anladığımıza bağlı elbet. sokakta dolaşmak değildir sosyallik.

'yalnız geldik yalnız gideceğiz ' sözüne sıkı sıkıya bağlanmanın paranoyasına sahip değildir yalnızlık tutkunları. sadece kalabalığı , arzu ettiği vakit kendi iç hanesine dahil ederler.

ya da derler ya hani kaçıyor kişi kendinden veya insanlardan. kapatıyordur kendini bir odaya. lakin kendinden kaçan kişi kalabalıklara karışır . kurtuluş olmasa da kayboluş olur kimi zaman. beden sayısı ne kadar artarsa ruhunu o kadar azaltacaktır aralarında.

halbuki işin aslı başkadır. yalnızlığı seven; kaybolmayı değil kalabalıklarda, sakin bir yerde tek başına çoğalmayı sever.

yalnızlık bir çok artığı muhafaza eder içinde.
    evde yalnız kalmak, bırakılmak, terkedilmek, iki kişilik yatakta tek başına uyanmak belki kırıntılarıdır yalnızlığın.

dayatma ile olmadığı muhakkak olsa da unutulmaması gereken mühim ayrıntı şudur ki, tercih edilen her kavram sevilir.

yalnızlığı sevmek bir tercihtir.

bireye özel.

kaçmak
    kalabalıklarda boğulmak
    perdeleri siyah seçmek
    değildir.

sadece kuytu köşelerden ibaret değildir yalnızlık.
    #3140891 (siyahdalya, 15.03.2008 00:07 ~ 27.05.2008 21:11)
  23. alışması zor olduğu kadar bırakması da zor olan bi olgudur.
    #3140941 (Gizli Ozne, 15.03.2008 00:17)
  24. (bkz: fakir edebiyatı)
    #3140940 (mecra, 15.03.2008 00:17)
  25. belki de yalnızlığın seni seçmesidir...
    #3140945 (crazyhodja, 15.03.2008 00:18)
/ 2
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

yalnizligi secmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yalnizligi secmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yalnizligi secmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yalnizligi secmek. Copyright of the articles are belong to their authors.

» adriana lima » love lockdown » huznun isyan olsun » liselinin okul bitince muduru dovucem geyigi » 7eventy 5ive » sirine » sekura » zoruna giden entrye eksi veren yazar » age of sail 2 » eski sevgili su an nerededir acaba sorunsali » fikralarla turkiye » yarak » para ve mutluluk » aldim borcluyum verdim alacakliyim » cupvid » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » saniser » yuzde kirk ile yuzde yuzu yonetmek » yemekteyiz nesrin » gecekondu » kucukken kizlarla lastik oynayan erkek » kara carsaf ve istiklal marsi » elm » asik mahzuni serif » teoman in ustunde oturdugu bar taburesi » saw 5 » silent hill homecoming » alone with everybody » aerius » yeterli para olmadigi halde taksiye binmek » matrixxx reloaded » asirmasyon » korkak ruh » tesetture kafam girsin deyip kapanmak » cuceyle ask yasayan disi elf » kisho kurokawa